Pleqsh foshnjat e parakohshme në shtëpi


 • Varg Temperatura fëmijë
 • Baby rroba
 • Fëmija banje
 • Duke ecur fëmijë
 • Foshnja Vaksinimi
 • Foshnja Mjekësi vëzhgimi

 • Varg Temperatura fëmijë

  Para së gjithash, në shtëpinë e një fëmijë të parakohshme duhet të krijoni një temperaturë optimale. Temperatura në dhomë duhet të jetë 22-250S. Pas çdo 3 orë për 15-20 minuta duhet të hedh në dhomë. Drejtpërdrejt pranë fëmijës (nën kapakët) duhet të mbajë temperaturën 28-320S. Shpesh ka një nevojë për ngrohje shtesë e porsalindur. Për këtë qëllim, i përshtatshëm për të përdorur gome shishe me ujë të nxehtë.

  Temperatura e pad ngrohjes duhet të jetë 60-650S.

  Pads elektrike për ngrohje dhe batanije për të sapolindur ngrohje nuk mund të zbatohet. Varësisht nga shkalla e parakohshmeve dhe temperaturës kushteve në dhomë mund të përdorin 02:59 hrilok. Përfundoi me pelena, peshqir ose qese të veçanta, ngrohje pads vendosur në këmbët (nën kapakët) dhe anët (batanije të lartë). Vënë ato në një distancë nga pëllëmba e një fëmije. Për monitorimin e vazhdueshëm të temperaturës nën kapakët e ardhshme për fëmijën mund të vënë një termometër. Në asnjë mënyrë (për të shmangur djegiet) nuk mund të vë një ngrohje jastëk nën fëmijën apo vënë atë në krye (është frymëmarrje e vështirë).


  Ndrysho ngrohës duhet të jetë një dhe një gjysmë deri në dy orë në një kohë, kështu që edhe në afat të shkurtër nuk do të largohet fëmijën me asnjë burim i ngrohjes.

  Por fytyra e porsalindur duhet të lihet i hapur (jo duke mbuluar atë me një batanije). Deri në fund të muajit të parë fëmija fillon të vetes "mbajë" temperaturën e trupit dhe mund të braktisë gradualisht ngrohje artificiale. Temperatura e trupit të një foshnje e parakohshme duhet të matet në mëngjes dhe në mbrëmje. Në rekomandimin e mjekut - shpesh, nganjëherë çdo ndryshim. Kjo duhet të bëhet pa undressing fëmijën.

  Baby rroba

  Foshnja lindur peshon më shumë se 2 kg, nuk ka nevojë për njeri i llastuar.

  Fustan i tij si dhe (afatshkurtra) foshnjat e tjera. Thërrime peshon më pak se 2 kg nevojë shumë më tepër gjëra. Rrobat më të përshtatshme për ta është chipets thurur, xhaketë thurur me kapuç dhe sleeves sewn, pëlhurë me lajle dhe slider. Të veshur kështu që fëmija duhet të mbështjellë në një batanije fanellë, të vënë në një zarf dhe leshi batanije fanellë në krye për të fshehur.

  Deri në fund të muajit të parë duhet të heqë nga zarfin dhe batanije. Ju nuk mund të shtrydh ngushtë frymë fëmijën pelena. Për të marrë frymë në mënyrë të barabartë të gjitha fushat e mushkërive të porsalindur, është e nevojshme që të zhvendoset rregullisht nga njëra anë në tjetrën.



  Fëmija banje

  Foshnja me peshë lindje më pak se 1.500 g në 2-3 javët e para të ndërtesës nuk duhet të lahet. Por për të sapolindur pjesën tjetër me peshë të ulët të lindjes duhet të shtyjë banjë miratimit 7-10 ditë. Në 3 muajt e parë të jetës në foshnjat parakohe bathed tretet ujë. Temperatura e banjës duhet të jetë 38 gradë, dhe dhoma ku banje - 25 gradë.

  Duke ecur fëmijë

  Më të shëtitjet duhet të jenë shumë të kujdesshëm: një ndryshim të mprehtë në temperatura mund të ndikojë negativisht në shëndetin e foshnjës. Foshnjat e parakohshme lindur peshon më shumë se 1.500 g, mund të bëni një shëtitje duke filluar nga 2 javë të moshës (gjatë muajve të ngrohtë kur temperatura e ajrit 25-26 gradë).

  Shëtitje të parë është e shkurtër - vetëm 10-15 minuta. Pastaj qëndrojnë jashtë gradualisht (duke shtuar 20 minuta) është përshtatur 1-1,5 orë. Në vjeshtë dhe pranverë (kur temperatura e ajrit në 10 gradë) mund të ecin vetëm me bebe e moshës 1-1,5 muaj peshon të paktën 2500 kur temperatura e ajrit 8-10 gradë nën shëtitje me fëmijët e parakohshme mund vetëm kur ata arrijnë moshën 2 muaj dhe peshë 2800-3000 g.

  Foshnja Vaksinimi

  Imunizim Calendar në foshnjat parakohe është rreptësisht individual. Nëse fëmija është i shëndetshëm dhe ka një peshë në lindje e më shumë se 2.000 g, kalendari i saj vaksinimi nuk do të ndryshojnë nga foshnjat gjatë.

  Foshnjat e lindura me peshë më pak se 2000 gram, vaksinim BCG në spital nuk është kryer. Kjo është bërë në arritjen e peshën e porsalindur Body 2500 Bebet lindur peshon më pak se 1.500 g, e përbërë vetëm në fund të vitit të parë, dhe pastaj gjendja shëndetësore.

  Foshnja Mjekësi vëzhgimi

  Për fëmijët e lindur para kohe, në komunitetin e themeluar mbikëqyrje klinike në 7 vjeç. Kërkohet këshilla periodike të ekspertëve, veçanërisht një neurolog. Në moshën 1-2 javë dhe pastaj kryhet parandalimin e rakit, ultravjollcë rrezatim-kvartsevaniya, duke shtuar në ushqim në recetë vitaminës D, masazh, kalitje.



  Gjatë dy viteve të para fëmija i parakohshëm duhet të jetë nën mbikëqyrjen e një kardiolog. Në 2, 4, 6 dhe 12 muaj të jetës duhet të kryejë elektrokadiohrafii (EKG) për të vlerësuar të muskujve kardiak. Ultratingull i zemrës (echocardiography - ehokardiografi) zbulon defektet dhe defekte të tjera anatomike të zemrës. Echocardiography dëshirueshme për 2, 6, 12 dhe 24 muaj të jetës.

  Informacion nga artikullin "Home kujdesin për një fëmijë të parakohshme."