Parenting një gjeni fëmijëve


 • Sot Parenting talentuar Fëmijët
 • Problemi i talentuar fëmijë

 • Brilliant kid talentet e shkëlqyer nga fëmijëria - një ëndërr e shumë prindërve vetëdija e të cilëve është e mbushur me kotësi dhe ambicie. Duke e çuar deri gjeniale pak - është një detyrë komplekse. Ndonjëherë potencialet më unike e natyrës e natyrshme, të tilla si karakteristika strukturore të trurit dhe sistemit nervor qendror - është vetëm 5% e suksesit të ardhmen. Sekreti kryesor është puna e përbashkët e fëmijës, familjen dhe mësuesit e tij.


  Sot Parenting talentuar Fëmijët

  Së pari, opsioni më i trishtë i arsimit - kur prindërit vetëm injorojnë talentet e fëmijës, duke gjetur kohë ose forcën për të zhvilluar një mënyrë natyrën e natyrshme me dinjitet.

  Më shpesh, kjo kategori përfshin fëmijët nga familje të pafavorizuara, ndonjëherë prindërit mund të mos ofrojë edhe kushtet më elementare për jetën e fëmijës, për të mos përmendur klasa muzikë ose vizitoni studio arti.

  Ndonjëherë prindërit janë aftësitë frikë shquar të fëmijës. Jo të gjithë prindërit janë të vetëdijshëm për faktin se fëmija i shtatë-vjeçar, për shembull, duke vizituar bibliotekën çdo ditë, të vijnë me një turrë librash që gëlltit ata çdo ditë. Për më tepër, preferencë i jepet letërsisë që nuk zgjedhin çdo 15-vjeçar. Në mënyrë tipike, këto shqetësime janë të përforcohet në mënyrë që përfundimisht perevozbuzhdaetsya fëmijë, gjumi i dobët ose nuk mund të gjejnë gjuhë me moshatarët.


  Për më tepër, në aspektin praktik me fëmijë të vështira: ata janë më pak të prirur për të pranuar autoritetin e të rriturve dhe të bindur. Kjo kështu ndodh që në raste të tilla prindërit kanë tendencë të pengojnë aftësinë e fëmijës. Ose të përpiqen për të dërguar ato larg, të themi, një udhë standarde.

  Grupi i dytë përfshin prindërit ambiciet derdhje mbi buzë e të cilëve. Ata janë jashtëzakonisht krenarë për fëmijë të talentuar, me forcë të theksuar e saj unike dhe "gati për të." Ndoshta ju keni takuar studimet e performancës rituale në piano ose recitimin e "Eugene Onegin" në pak katër rrethin e të afërmve dhe miqve të familjes.

  Ndryshim i tillë të çon në një shtrembërim të vetëvlerësimit të fëmijës, dhe shpesh stimulon kotësi nuk është në favor të fëmijës. Sidomos në ato raste kur një fëmijë humb moshën e hershme dhe aftësinë është më afër version zhvillimin emocional, ajo është jashtëzakonisht e vështirë për të rregulluar për faktin se nuk është më-më. Ndonjëherë humbje të tilla në adoleshencë çon në komplikime të ndryshme, të tilla si konflikte të brendshme ose neuroza.

  Grupi i tretë përfshin prindërit, fëmijët janë më me fat. Këto prindërit kanë më shumë gjasa për të bërë vlerësimin e thellë të talenteve të fëmijës. Baza e këtij trajtimi është i kushteve të përshtatshme për zhvillimin e plotë të fëmijës, por pa theksoj tepruar dhe e vazhdueshme çuditshme të saj.

  Këta prindër nuk do të detyrojë një fëmijë me mbjelljen e skemës, nëse zona e interesave të tij është elektrike. Prindërit e tilla mund të dëgjoni fëmijën tuaj dhe e perceptojnë atë si një person i vogël.


  Problemi i talentuar fëmijë

  Përveç prindërve, një problem i rëndësishëm për fëmijët dhe shkollat ​​janë. Shkolla Standard është projektuar për fëmijët e aftësisë mesatare. Ata fëmijë që nuk plotësojnë normën mesatare disi gjejnë veten në një situatë të humbur.
  Para së gjithash, mësuesit zakonisht nuk janë kohë të mjaftueshme për të vseznayok ose prapa. Për më tepër, shpesh një fëmijë, duke bërë dallimin aftësi unike, duket në "kthetrat": të paturit e një zakon për të lexuar libra mbi verën ka njohuri apo program i kalon, ajo shkon neveri rrezik të fitojnë të qëndrueshme si mësues të cilët janë të pakënaqur me rrezik për të qenë befasi kapur gjithmonë pyetje të ndërlikuar ose të mërzitur Personi apo shokët e klasës që nuk e pëlqejnë e "gjeli bardhë".

  Stereotipet në mësuesi kokë çon në faktin se këta fëmijë janë vazhdimisht duke kërkuar nëse automatikisht duke vlerësuar atë mbi të tjerët, ose të harruar padrejtësisht parimin, "Përse pyet se dikush në të gjitha është përgjigje e drejtë." Ndonjëherë karburantit në zjarr dhe derdh prindërit, për shembull, që kërkon vlerësime të ndryshme të fëmijës në të gjitha lëndët, por harruar faktin se vlerësimi nuk është vendosur gjithmonë në njohuri. Mësuesit kanë tendencë të marrin në konsideratë faktorë të tillë si detyrat e shtëpisë saktësinë, sjellje lexueshëm shkrim dore në klasë dhe aftësinë për të gjetur më kontakt me mësuesin. Dhe, si rregull, fëmijët janë të pajisura me talent nuk priren për të sjellje të mirë ose saktësinë e tepruar - shpejtësinë e mendimit dhe një tendencë për të kërkuar zgjidhje të reja janë përdorur në një pengesë të standardizuar skemë.

  Nëse një fëmijë në shkollë nuk merr qasje individuale, është e mundur zhdukja e një gjeniu të fëmijëve, si ai humb interesin në mësim ose duke u përdorur për të korrin automatikisht dafinat e arritjeve të fundit, nuk ka më të zhvilluar. Vetëm një zgjidhje: të dhënë fëmijën në atë shkollë ku ai mund të merrni një barrë shtesë, të tilla si studimi të thellë të gjuhës ose paragjykim matematikore. Ose të ofrojnë klasa fëmijë-shkollore, muzikë, pikturë, qarqet modelimit ose shah.

  Në rastin e sotme popullore "duke kërcyer nëpër klasa" apo studimeve të jashtme, psikologët janë të këshilluar që të peshojnë me kujdes pro dhe kundrat e këtij vendimi.

  Në aftësive të larta intelektuale të fëmijës, nuk është anuluar aspekte të tilla si zhvillimin fizik dhe mendor. Programi mësimor bazohet në sistematik, kështu që hidhen në mënyrë të pashmangshme të sjellë probleme si boshllëqe. Gjithashtu, fëmija gjen veten në shoqërinë e fëmijëve, ajo nuk është e përshtatshme për moshën, si rezultat: izolimi. Për më tepër, përvoja tregon se fëmijët të cilët më parë bashkëmoshatarët që mbarojnë shkollën e mesme, dhe në moshën 13 janë studentë universitarë, 20 vjet konvertuar për punonjësit e zakonshëm NDI i cili nuk mund të mburremi e asgjë tjetër përveç zhvillimit të hershëm. Fëmija në të gjitha aftësitë e tij, talentin dhe prirjet duhet të jetë të fëmijërisë, e cila duhet të jetë një vend jo vetëm piano, libra mbi fizikën dhe paleta, por edhe lojëra, chat me miqtë, sportive.

  Informacion nga artikullin "fëmijëve gjeniale: Si të mos vë re Einstein?"