Fik TV

Ne fillojmë me një përmbledhje. Fëmijë
të rinj se dhjetë vjet nuk mund të shikojnë TV
. Mos u shqetësoni: ju mund të -
karikaturat dhe filma, testuar prindërit. Cartoon re ose film
të jetë i sigurt për të parë në shoqërinë e një të rrituri, i cili do të komentojë
që është, fëmija do të përgjigjem pyetjeve dhe të shpjegojë veprimet e personazheve.

Një fëmijë nën dhjetë vjet asimilon të gjithë Informacioni ajo ka marrë. Nëse kjo është tuaj
Vëzhgimet, tregimet e prindërve, miqve, kujdestarëve dhe mësuesve, dëgjuar ose
lexoni librin ose parë në ekran - fëmijë e di se çfarë është e mirë dhe
aq keq. Ai beson çdo gjë.

Në të njëjtat vlerësuese dhe fëmija mëson që përfshijnë

peshqesh një gjyshja e vjetër të sëmurë - i mirë. Dhe kjo mom i cili lejon të vogël
Vajza në një pyll të errët - ok. Dhe ky është tregim relativisht të padëmshme.
Një transmetimi modern TV? Ne mendojmë se shpjegimi i panevojshëm, madje
i rritur ndonjëherë e vështirë për të kuptuar se çfarë informacioni është i rrjedhin nga
kanale, e vërtetë, dhe se - një gënjeshtër e hapur. Çfarë mund të themi për fëmijën.

Çfarë duhet të bëni?

Burime filtër.


 • Familja duhet të jetë rregull: jo
  TV "background"
  . Edhe një i rritur mund të përdorin
  Televizor në perceptimin joadekuat të jetës. Një fëmijë në
  disa herë më të ndjeshëm ndaj sugjerimit, veçanërisht për të dhënë se


  gjallë dhe tërheqës. X,%
  BEtite ju kërkuar fëmijën tuaj për të blerë
  Të gjitha lodra reklamohen? Apo ju e rëndësishme që ai i çmuar miqësinë, besnikërinë
  dhe ndihma e ndërsjellë dhe nuk përpiqen për të shijuar jetën me ndihmën e
  blerjen e gjërave të panevojshme?
 • Interneti duhet të jetë nën rreptë
  kontroll prindëror
  . Normalisht, kompjuteri duhet të jetë në përgjithësi ose
  dhomë e babait, por jo në dhomën e gjumit të fëmijës. Nevojë për informacion për trajnim
  - Ju lutemi të vijnë dhe të kërkoni. Dëshironi të bisedoni me miqtë - askush nuk do të
  ndalojë ose të verifikojë çfarë ju thoni atyre, por vetëm një e kufizuar
  kohë. Dhe sytë e tyre janë të shëndetshëm, dhe kurrë nuk do të jetë e pakontrolluar për orë "rri" në internet, i kthyer trurin tuaj të lloj i çamçakëz.

  Nga rruga, kjo
  qasje do të forcojë besimin e prindërve të fëmijës nëse ju mund të diskutojnë çdo
  Temat me miqtë në chat dhoma, dhe prindërit nuk e shikoni përmbajtjen e juaj
  Biseda është e vlefshme.
 • Oferta
  Burime Child alternative të informacionit. Shërbyer shembull. Le të
  në vend të TV dhe fëmijë Internet ka qasje të pakufizuar në libra , si zakonisht, dhe audio. Në
  fjalë, nuk e dini se fëmijët të cilët dinë se si për të dëgjuar për libra audio, kanë shkëlqyer
  Memory dhe të menduarit kritik i zhvilluar? TV Shows
  përshtatur në mënyrë pasive marrjen e informacionit gjatë leximit dhe perceptimi
  Librat në format audio shkakton trurit për të zhvilluar.

 • Replace pikëpamjet e familjes
  lojra të përbashkëta TV
  . Le gjysmë ore në ditë, por ju do të
  luaj lojra bordit, dhe moti është i mirë - shkoni shkurtër
  ecin, të flasin çdo gjë të shihet dhe ëndërr. Aftësi
  gjej interesante - punë, dhe më shpejt fëmija merr përdorur "veprim
  convolutions ", më i suksesshëm do të jetë për të studiuar dhe për të ndërtuar një karrierë.
 • TV - Nuk është e keqe në vetvete. Evil - sallatë, të cilën ai
  vë një kokë të njeriut me psikologjinë e papjekur. A nuk e hedhin larg TV. Në
  Përfundimisht ajo mund të jetë një detaj i mirë i të brendshme, dhe të duket e mirë
  film nga disk në ekran televiziv më të mirë se sa kompjuteri.

  Bëj
  nevojitet një gjë: të kthehet off rrjedhjen e informacionit pa filtër.

  Fik TV!