Por pse Abort


 • Çfarë e bën abort?
 • SST
 • Ndryshim hormonal
 • Kërcënuese shenja
 • Pas një abort ...
 • Gjeni dhe neutralizuar

  Obstetrit kanadez sugjerojnë statistikat e trishtuar: abortet përfundon 10-20% të shtatzënive. Në shumicën e rasteve, kjo ndodh në të tretën e parë të shtatzënisë, kur nëna e ardhshme ose nuk e di për gjendjen e tij, ose të mësuar në lidhje me të kohët e fundit.

  Çfarë e bën abort?

  Kjo frekuencë prej dështimeve të hershme të lidhura me defekte gjenetike në embrione që nuk lejojnë që ajo të siç duhet bashkëngjitni për murin e mitrës. Grim (ose i mëshirshëm) natyra, pas rreth parimeve të përzgjedhjes natyrore eliminon subjekti i dëmtuar dhe jo-praktike.

  Në këtë situatë prindërit e frustruar mund të vijë vetëm në kushtet me atë që ka ndodhur. Nga shkeljet rastësor të kodit gjenetik nuk janë të përkryer, dhe shpresohet që rezultati i shtatzënisë të ardhshëm do të jetë e sigurt. Megjithatë, shumë shkaqe të tjera dështime ilaç në gjendje për të parashikuar dhe parandaluar.

  dështim të kontribuojë:

 • sëmundjet ngjitëse
 • çrregullime hormonale
 • Paaftësi qafës së mitrës (qafën e mitrës jokompetente)
 • keqformime mitrës, tumoret e mitrës dhe vezoreve
 • sëmundje të veshkave, zemrës dhe sistemet e tjera përjeton stres shtesë gjatë shtatzënisë
 • zakone të këqija (pirja e duhanit, alkoolit dhe abuzimit të drogës)
 • tension i tepruar fizik dhe nervor
 • faktorët negative mjedisore (rrezatimi, tymi, përqendrime të larta të kimikateve, të punës në kompjuter).


 • Shumica e këtyre faktorëve të shkaktojë aborte të hershme, ndërsa paaftësisë qafës, sëmundje kronike të veshkave, zemrës dhe t. E., përkeqësuar gjatë shtatzënisë, zakonisht duke shkaktuar ndërprerjen e saj të pavullnetshme në fazat e mëvonshme.

  SST

  Një nga vendet e para janë quajtur STD (sëmundje seksualisht të transmetueshme).

  Që nga sëmundje të ndryshme infektive - Klamidia, trichomoniasis, mycoplasmosis, toxoplasmosis, herpes dhe të tjerët - janë jashtëzakonisht të zakonshme, ajo nuk është për t'u habitur se ata tani janë gradualisht duke u bërë një nga faktorët kryesorë që shkaktojnë abort spontan. Por nuk mendoj se kjo mund të provokojë vetëm infeksion të traktit gjenital.

  Në veçanti, rubeolës mjaft të padëmshme thjesht katastrofike për gratë shtatzëna. Moved në fazat e hershme, ajo shpesh shkakton dështim.

  Ndryshim hormonal

  Në sëmundjet ngjitëse të çojë në abort spontan dhe çrregullime të shumta hormonale, kur të vezoreve sintetizojnë hormonet e mjaftueshme për mbajtjen e fetusit në barkun e nënës. Kjo është edhe një nga shkaqet më të shpeshta të dështimit të fëmijës. Plani gjithashtu ndryshime mjaft e rrezikshme imunologjike. Këto përfshijnë, për shembull, vlen konflikt rezus që krijohen midis Rh-negative nënës dhe fetusit Rh-pozitiv. Gratë, prodhimin e përbërësit aktiv kundër një fëmije, fjalë për fjalë duke i shtyre atë nga zemra e tij.

  Rreziku rritet si rezultat i aborteve të transferuara në mënyrë të përsëritur dhe dështime të mëparshme.

  Unë duhet të them se pavarësisht nga shkaku i mjekëve spontane abortit gjetur sundimin shtypës: çdo rrezik abortim spontan që përsëritet në shtatzënitë pasuese njëjtat rrit. Në obstetër edhe një diagnozë e "përhershëm", që do të thotë se gruaja ishte jo një, por disa dështime. Duke marrë parasysh këtë trend, ajo duhet të kuptohet qartë se çdo shtatzënia e tillë konkluzion duhet të jetë një thirrje zgjimi.

  Kërcënuese shenja

  Me kërcënimin e dështimit të fëmijës në gratë atje janë të pakta, shkarkimi pak i përgjakshëm vaginal.

  Ajo dhemb të barkut të poshtëm dhe mollaqe. Në mesit rajon grasps dhe tërheq. Nganjëherë të kujton përleshjeve fisnore. Nëse menjëherë filloni trajtimin, embrioni në disa raste mund të shpëtojë dhe të sjellë shtatzëninë në përfundimin e vet logjik - lindjen. Nëse këto shenja paralajmëruese injoruar, procesi rritet, dhe pas një kohë nuk është një dështim. Ajo është e shoqëruar zakonisht me dhimbje të forta dhe gjakderdhje. Është e nevojshme që në këtë pikë ajo ishte nën mbikëqyrjen e një gjinekologu me përvojë.

  Pas një abort ...

  Nëna abort kërcënon me një goditje më të egra. Mbi 90% e grave që i janë nënshtruar humbjen e fetusit, të bien në një depresion të thellë, e cila mesatarisht zgjat rreth gjashtë muaj.

  Posaçërisht të prekur nga kjo pa fëmijë, ata të cilët kishin probleme konceptues dhe duke pasur, dhe gratë mbi 35 vjet. Por, pa marrë parasysh sa e zezë ajo dukej e shkelur kështu vulgarisht të ardhmen, në çdo rast ne duhet të mos harrojmë se pas një abort mund të lindë një fëmijë të përkryer të shëndetshme. Ju duhet të dëgjoni këshillat e ekspertëve dhe me saktësi të zbatojë të gjitha rekomandimet.

  Obstetrit paralajmërojnë kundër nxituar unanimisht ri shtatzënë, edhe pse kjo është e vërtetë. Besohet se në mes abort dhe lindjes së jetës së re duhet të kalojnë nëpër një mesatare prej 6-12 muajsh. Të mbrohet gjatë kësaj periudhe më mirë duke përdorur kontraceptivë kombinuara me gojë.

  Ajo i ndihmon gratë të shërohen nga stresi fizik dhe psikologjik dhe të përgatiten për një përpjekje të re. Dhe sigurisht, gjatë këtyre muajve duhet të gjeni dhe për të hequr shkaqet që çuan në abort. Pa këtë shtatzëni të rregullt gjithashtu mbushur me rezultat të pafavorshme. Por në qoftë se koha për t'u angazhuar në parandalimin e dështimit të fëmijës, ju mund të merrni pasardhës të mrekullueshme.

  Gjëja kryesore - për të vazhduar me këtë konceptim, jo ​​pas paraqitjes së saj. Që nga aborti mund të shkaktojë disa faktorë, gruaja duhet të shqyrtohet tërësisht për të shikuar ndonjë prej tyre.

  Gjeni dhe neutralizuar

  Bashkëshortët duhet të merrni testuar për sëmundje ngjitëse seksuale terezi, në mënyrë të përsëritur dhe në mënyra të ndryshme.

  Është vërtetuar se shpesh aborti fajtor është njeri, sepse adenoma e prostatës dhe të çojë deri te çrregullimi i spermatogenesis, dhe ndryshime për këtë arsye gjenetike të fetusit. Nëse gjeni ndonjë infeksione partnerët përshkruajnë një kurs të trajtimit të njëjtën kohë. Testet e kontrollit të gjithashtu të bëjë disa herë.

  Atëherë ju duhet të bëni të sigurtë që një grua nuk ka anomali kongjenitale të organeve gjenitale që do të parandalojnë shtatzëninë natyrore. Përveç kësaj, ju duhet të identifikojë hormonet. Nëse ka ndonjë shmangie, ata duhet të jenë të zgjedhur posaçërisht për të rregulluar terapi. E njëjta gjë është e vërtetë për çrregullime të imunitetit. Nëse nuk pryscheplyuvalasya e rubeolës dhe jo nëna e ardhshme të dëmtojë atë, duhet urgjentisht të ndërmarrë veprime, tre muaj para se të shtatzënisë planifikuar të vaksinohen.

  Për të zvogëluar mundësinë e dështimit të fëmijës, duhet të kryejnë rregulla themelore: të harrojmë për alkool krejtësisht të lënë duhanin, mos e privojnë veten dosed stërvitje dhe hani e drejtë. Ushqimi duhet të jetë i balancuar plotësisht nga komponentët kryesore, elementët gjurmë dhe vitamina. Duke folur e vitaminave, gjashtë muaj para mjekëve të pretenduara konceptim janë të këshilluar që të konsumojnë ushqime të pasura me vitamina A dhe E. Ajo promovon lindjen dhe zhvillim normal të fetusit.

  Tani në çdo qendrat kryesore të qytetit të veprojë abort, e cila nëse është e nevojshme mund të kthehet ndonjë grua.

  Më e rëndësishmja - nuk do ta humbasin kohë dhe shpresoj që herën tjetër goditje gjatë. Në fund të fundit, më shpejt filluar shfaqjen dhe trajtim, shans më të mirë të suksesit!

  Informacion nga artikullin "Pas një abort."