Mbijetesa e më të fortitPak prej nesh në fëmijëri nuk e kam dëgjuar nga prindërit që miu ynë shok klase shumë më i suksesshëm se ne jemi, dhe fqinj Kate jo vetëm në shkollë për të mësuar mirë, dhe madje atlet. E gjithë kjo kontribuoi në zhvillimin e lartë vetë për veten tonë.

Vazhdimisht e krahasuar veten me të tjerët, fëmijët shpesh vijnë në përfundim se të tjerët janë shumë më të zgjuar dhe prettier, dhe kështu të arrijë sukses të madh kur të rriten. Shumë shpesh, kështu që del - ata që kanë besim në aftësitë e tyre, të rritet si një jetë të suksesshme personale dhe karrierën, dhe dyshojnë në aftësitë e tyre pa ndryshim të gjejnë veten e tyre prapa. Shkencëtarët britanikë në Universitetin Duke në Karolinën e Veriut dhe King 's College në Londër ka konfirmuar kohët e fundit se vetë-respekt të ulët në fëmijëri ndikon negativisht jo vetëm aftësinë për të arritur sukses financiar, por edhe për shëndetin.

Shkencëtarët analizuar jeteses e më shumë se 1.000 njerëzve të lindur në 1970 dhe erdhi në përfundim se ata që dyshonin aftësitë e tij si një fëmijë, më shpesh të prirur për të varësisë, plotësinë, depresioni dhe madje edhe sëmundjet e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve. Mbijetesa e më të fortit - ky postulat është e vlefshme jo vetëm në botën e kafshëve, por edhe në e njeriut. Low vetë-respekt që prindërit futur fëmijërinë e fëmijëve të varur mbi të shpata e Demokleut është jeta pa mundësinë për të përmbushur potencialin tuaj. Për shkak të pasigurisë në veten e tyre dhe aftësitë e tyre në çdo moshë duhet të luftojë të gjitha mënyrat e mundshme - për të komunikuar më shumë me njerëz pozitiv, lexoni literaturë psikologjike dhe të zhvillojnë optimizmin e tyre.