Lloji i dorëzimit


 • Lindjes tradicional në anën e pasme
 • Lindjes vertikale
 • Burri Lindja e fëmijës (ofrimit të përbashkët)
 • Ofrimit shtëpi
 • Ofrimit të ujit
 • Hysterotomy
 • Në kohët e Bashkimit Sovjetik, ajo ishte shumë më e lehtë. Të gjitha të lindjes në të njëjtën mënyrë: në spitalet publike, të shtrirë nën mbikëqyrjen e obstetër. Orë tmerruar grua ishin në një, shpesh të ftohtë, ofrimit dhomë të madhe, dhe në mes tyre me vrull scurrying mjekët përjetësisht të pakënaqur dhe infermieret.

  Sot situata është përmirësuar dukshëm. Më të lehonisë praktikues i ashtuquajtur i punës butë. Kjo lindje natyrore me stres minimal për nënën dhe fëmijën. Një grua ka aftësinë (sigurisht, jo të lirë) në paraprakisht për të zgjedhur një mjek dhe mami i cili do të marrë lindjen e saj.

  Nëse ju vendosni për të lindur në tarifë klinikë, ju krijojë kushte më të rehatshme: dhomë individuale ofrimit me një minimum prej vegla mjekësore, dritat e zbehtë, muzikë të butë qetësues. Nëse jeni duke menduar për të lindur në shtëpi ose në ujë, ju do të merrni ekspert me marrëveshje.

  Mjekët kanë tendencë për të marrë parasysh të gjitha dëshirat e gruas shtatzënë. Tani gratë mund të zgjedhin që pozita për të lindur, dhe nëse babai për të marrë pjesë lindjen.


  Lindjes tradicional në anën e pasme

  Më të lehonisë rus praktikuar traditsinnye lindur në anën e pasme. Megjithatë, të ketë pozicion horizontal nuk është e nevojshme.


  Sigurisht, kjo është shumë e dobishme për mjekët jashtë, por krejtësisht e panatyrshme për shumicën e nënave.

  Të lindur të shtrirë në shpinë të tij të pakëndshme dhe të dhimbshme - mitrës ushtron presion mbi enët e gjakut që të kalojë përgjatë shpinë, përmes të cilit ndërprerë rrjedhjen normale të gjakut. Lindja e fëmijës ngadalësuar, duke rezultuar në rritjen e probabilitetit të përdorimit të ilaçeve stimulues dhe painkillers, i cili nga ana e tij të ndikojë në shëndetin e fëmijës.

  Për të thyer këtë rreth vicioz, ju duhet të dini se shtrirë në krevat gjatë punës jo të nevojshme. Në fazën e parë të punës (dmth gjatë punës) duhet të ecin, ulem galiç qëndrim.

  Faza e dytë e punës kur forca bashkuar dhe fëmija është i lindur, ju gjithashtu mund të mbajë në këmbë.


  Lindjes vertikale

  Në dy ose tre dekadave të fundit, gjithnjë e më shumë femra në Evropë dhe Amerikë të lindë në këmbë në të katër këmbët ose ulur në haunches e tij. E ashtuquajtura lindjes vertikale. Ka shumë opsione për postures vertikale për të lehtësuar këtë proces. Vertikale të thotë lindjen se një grua në punë është i lirë për të lëvizur, të ecin, të qëndrojë ose të rrinë. Gruaja zakonisht ndjehet intuitivisht atë pozitë ajo duhet të marrë, dhe, natyrisht, është se dispozita është më e favorshme për lindjen.

  Trupi vetëm tregon se lëviz ajo ka nevojë për fëmijë doli.


  Burri Lindja e fëmijës (ofrimit të përbashkët)

  Një njeri që është i pranishëm në lindje, mund të sigurojë të rëndësishme si një grua në pozitë mbështetjes së saj psikologjike, të ndihmojë lëvizë e luftës (një masazh, etj) dhe thirrni mjekun tuaj nëse diçka shkon keq. I pranishëm në lindje, njeriu bëhet një anëtare e plotë e "misteret". Burra të tillë të kuptojnë më mirë gratë e tyre dhe zakonisht ndryshojnë dashur, interes të sinqertë në të gjitha që ka të bëjë me fëmijën.


  Ofrimit shtëpi

  Sipas disa ekspertëve të parashikuar, në të ardhmen e afërt në Rusi, si në shumë vende evropiane, rreth gjysma e lindjeve do të ndodh në shtëpi.

  Nuk mund të lindë në shtëpi të gjitha ardhurve, por gratë plotësisht të shëndetshme. Në këtë situatë, është e rëndësishme të marrin në konsideratë shtatzëninë, statusin shtatzënë amtare dhe faktorët e rrezikut fetale dhe rezultatet e ekzaminimit mjekësor. Sigurisht, lindjes në shtëpi duhet të marrë pjesë profesionistë me përvojë dhe kompetent.


  Ofrimit të ujit

  Lindjet e ujit janë mjaft të zakonshme jashtë vendit dhe përdoret në Rusi. Lindjet në ujë të ndryshojnë nga tradicionale se një grua në punë i zhytur periodikisht në një banjë ose pellg me ujë të ngrohtë. Por më e rëndësishmja, ajo duhet të hyjë në ujë në pushtet, kur ajo fillon të shpërthej kokën e fëmijës, se ai nuk erdhi në ajër dhe në ujë.

  Kuptimi lindjes në ujë është se fëmija merr në një mjedis të ngushtë me intrauterine (dmth të lëngut amniotik), duke siguruar kështu një tranzicion të qetë në kushtet e reja të ekzistencës.

  Lindjet në ujë të mbahet vetëm me kërkesë të një gruaje pa contraindications mjekësore. Kundërindikimet për këtë metodë e dorëzimit është: nevoja për kirurgji (seksioni cesarean), legen të ngushtë, praninë e sëmundjeve kronike, toksikoz vonë, kërcitje fetusit predlezhenie etj


  Hysterotomy

  Cesarean seksion - një procedurë kirurgjike që është kryer me kusht të rreptë mjekësor (p.sh., shtatzënisë pas-gjatë, legen të ngushtë, etj).

  Ky lloj i lindjes nuk ka zgjedhur një grua dhe mjekun.