Zgjidhni sportin në natyrë


 • Sprinterët dhe stayers
 • Ekipi apo çdo njeri për veten e tij?

 • Për të arritur sukses, dhe vetëm ndjehen rehat në trajnim, ne vetëm mund të bëjmë ato sportive që përshtaten lloj të personalitetit tonë.


  Sprinterët dhe stayers

  Nëse fëmija juaj është një extrovert (i shoqërueshëm, impulsiv, i pëlqen të jetë në qendër të vëmendjes) - ajo do të jetë mirë për të shkuar në një sport speed-pushtet. Ai do të notojë për distanca të shkurtra apo të jetë një vrapues i shpejtë ...

  Këta fëmijë të arrijë rezultate në luftën, ski, tenis. Ato janë të pajisura me motor të lehtë dhe të shpejt të marrë ndonjë aftësi fizike janë më pak të ngjarë të rrezikut të stresit emocional.

  Ata angazhohen ato aktivitete sportive që kërkojnë hov të shkurtër të energjisë. Me të hapur e bëjnë gjimnastët mira, akrobatë, snowboarders dhe skateboarders.

  Nëse yntravert fëmija juaj (i mbyllur, i turpshëm dhe pasiv të prirur për analizë e vetvetes, është interesante të kalojnë kohë vetëm ose me një mik të ngushtë sesa të jetë në një grup të zhurmshme) - do të ishte më mirë për të përdorur sportive ciklike - atletikë, Triathlon (not , vrapim, çiklizëm), ski ...

  Lehtësisht Intraverty tolerojë trajnim monoton, ata janë të disiplinuar, të ashpër, për të mos i lënë. Intraverty mirë veprojnë në distanca të gjata.  Ekipi apo çdo njeri për veten e tij?

  Nëse ju e dini cila i referohet psychotype fëmijën tuaj, ju mund të rekomandojë atë sportive aktivitete në natyrë.

  Për shembull, fëmijët lloj labile Ndryshimi i ndryshëm i shpejtë i humor ata pastaj e gjallë, miqësore dhe babaxhan, i zjarrtë, pugnacious dhe të ashpër. Vuajnë nga ftohjet e shpeshta, vuajnë gjatë me retsedyvov. Mosbalancim i sistemit nervor është kombinuar shpesh me ndryshimet në sistemin kardiovaskular.

  Sepse sportet fëmijët e tilla duhet të merren me kujdes duhet të jenë mjekët e anketuara, nga koha në kohë të EKG. Ata nuk janë të rekomanduara për specie konkurruese (mundje, tenis), ata nuk mund të përshtaten me të dhënat, ata duhet të angazhohen në sport vetëm për rekreacion.

  Ata janë më të mirë në konkurrencën e ndërmjetme jo, përgjegjës.

  Bisedoni me trajner të treguar atë që ka anët e forta dhe dobësitë në natyrën e fëmijës tuaj. Ata do të jetë më e lehtë për të komunikuar.

  Gjithashtu, kujdes duhet të ushtrojë fëmijët lloj epileptoidnoho , Mënyra ndërgjegje karakteristikë të vogla, authoritativeness, etje për udhëheqje, konservatorizmi. Teens me atë karakter shumë shpesh vuajnë ndryshime funksionale në sistemin E kardiovaskulare. Ata duhet të mësojnë për t'u çlodhur dhe mendërisht dhe muskujve.

  Fëmijë lloj ysteroydnoho gjithmonë të etur për të të jetë në qendër të vëmendjes, ata duan të kenë respekt, dhembshuri për dhe gati për të shkuar, edhe shantazhe.

  Por ata janë miqësore dhe ata kanë një intuitë të zhvilluar mirë. Ata nuk duhet të angazhohen në një sport konkurruese, luajnë ata nuk e dinë se si.

  Përfaqësuesit lloj shizofren mbyllur, i zhytur në vetvete, duke qenë se është e vështirë për të komunikuar, ata nuk mund të theksohet me të tjerët, por e vazhdueshme në ndjekje të përsosmërisë fizike. Ata nuk kanë asnjë interes në të ekipit lojra sportive, por ata janë të gatshëm për t'u angazhuar në formësimin, Bodybuilding, not. Në ngjarjet kritike të tregojnë rezultate më të mira se gjatë konkursit të rangut të ulët.

  Fëmijë lloj psihoastenicheskoho pavendosur, të prirur për reflektim dhe samokopannya.

  Ata kanë tendencë për të frikës ngulët, ata janë të dhënë një sport të keq, por për shkak se ata janë këmbët zakonisht të forta, ata duhet të fokusohen në atletikë, ski mësime ...

  Fëmijë lloj astenonevrotychnyy që vuajnë nga lodhja, ata janë të ngadaltë, të prirur për hypochondria, ata kanë vetëbesim të ulët dhe zakonisht një ëndërr të keqe. Nga të gjitha sportet që ata do të jenë më të mirë zhytjeje rekreative.

  Fëmijë lloj senzytyvnoho i turpshëm, i turpshëm, tepër i ndjeshëm, i prekshëm dhe përgjegjës. Reagimi i emancipimit në to shprehur keq, ata janë të individualists, dhe kështu, sportet në skuadër ata do të donte. Ata janë gjithashtu të dobishme not rekreative.

  Records nuk janë vënë për shkak se shumë shqetësuese dhe konkurrencë të vepruar më keq se trajnimit.

  Ju mund të thoni fëmijës: në këtë sportsektsiy ju pëlqen. Dhe mbrojtur atë kundër mbingarkesës, stresit dhe frustrimit.

  Fëmijët hipertymnoho - Mobile, tepër i pavarur, i sigurt në vetvete, ato që kanë një vitalitet të lartë dhe gjumë të shëndetshëm, mos e dërgojë një ekip sportiv, ata kanë një emancipimin shumë të qartë përgjigje, ata do të jetë mirë, ku të gjithë flet për veten.

  Fëmijë lloj cycloid dallon apatinë, nervozizëm, performanca të paqëndrueshme, sensibilitet për depresion.

  Sport Aktivitetet ata kanë nevojë për të planifikuar për pasdite sepse cycloidal lloj mëngjes e njerëzve zakonisht ndihen letargji tmerrshme. Ata janë të paqëndrueshme, çdo biznes që mbështetet sa kohë që ajo pëlqen sepse cycloid shpesh mund të ndryshojë hobi sportive.

  Lloj conformal - Një fëmijë gjithmonë do të veprojë "si gjithë të tjerët." Ai është miqësor, të sjellshëm, akomodimin, por e varur, ajo është shtyrë. Të tilla një të mirë sportive të ekipit marrëveshje, ajo do të largohen nga i fortë dhe aktiv dhe kurrë nuk do të thyejnë rregullat.