Fëmija juaj do karamele është shkak për shqetësimStudimi, i filluar në 1970, u ndoq nga rreth 17.500 fëmijë të moshës 10 vjet, të cilët çdo ditë kanë ngrënë karamele. Ajo u gjet se këta fëmijë kanë një tendencë për të abuzuar që u shfaq në moshën 34 vjeçare.

Një studim i publikuar në çështjen tetor të British Journal of Psikiatrisë, ishte një nga të parët për të studiuar ndikimin e dietës mbi efektet afatgjata të tilla si mizori.

Ajo u gjet se 69% e njerëzve me shenjat e abuzimit si një fëmijë hante karamele çdo ditë. Në 42% të subjekteve nuk tregoi shenja të dhunës. Dhe, siç doli, ky grup nuk ishte "dhëmb i ëmbël".Lidhja midis dietës dhe mizori u instalua pas përjashtimin e faktorëve të tjerë.

Shkencëtarët japin një numër të shpjegimeve rreth fenomenit. Lead studiuesi Dr Simon Moore argumenton se duke i dhënë fëmijëve ëmbëlsirat çdo ditë, ne artificialisht dulled sensin e tyre të durimit para se të marrë asnjë kompensim. Në të ardhmen, fëmijët janë në gjendje të ndjehen një ndjenjë mirënjohjeje që të çon në sjellje impulsive dhe dhunës.

Kështu, sipas shkencëtarëve, marrëdhënia ndërmjet konsumimit të ëmbëlsirave, si një fëmijë dhe dhunës në moshën e rritur kërkon vëmendje. Duke rregulluar dietën e fëmijëve të tyre, jo vetëm do të ndihmojë në forcimin e shëndetit të tyre, por edhe privojë ata e agresionit të tepruar.


Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Shëndeti i fëmijëve pas 1 viti
  • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 3 deri 6
  • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 6 deri 12