Mosha e rëndë


 • Çfarë është mosha i vështirë
 • Pse kërkoni të rinj

 • Ju mbijetoi ushqyerit mesnatë,
  duroi me swings humor dinjitet dhe të qëndrueshme fëmijën dy vjeçar
  rezistuar hezitimin e tij për të shkuar në shkollë. Atëherë përse është fjala
  "Riu" duke shkaktuar shqetësimin tuaj të vërtetë dhe shqetësime serioze?

  Në qoftë se ne kujtojmë se
  Mosha e vështirë - një periudhë e intensive fizike dhe intelektuale
  Rritja e shpejtë dhe pjekuria, është e qartë se për shumë familje kjo
  periudhë është ndonjëherë shqetësime dhe trazira emocionale.

  Disa të rritur janë të konfiguruar nga
  drejt adoleshentëve qartë negative, megjithatë, përkundër të varfërit
  reputacioni, e cila ka kohë që janë ngulitur për moshën e vështirë, e adoleshentët

  energjik, të përkushtuar ndaj idealeve dhe të tregojnë perfectionism në çdo gjë - veçanërisht shqetësimi i tyre
  Pyetja e drejtësisë. Pra, ndërsa konfliktet ndërmjet prindërve dhe fëmijëve në këtë
  periudhë nuk mund të përjashtohet, ndonëse në këtë moshë është formuar
  personalitet, dhe detyra e prindërve - për ta bërë këtë proces sa më pak të jetë e mundur
  dhimbshme.


  Çfarë është mosha i vështirë


  Pra, çfarë saktësisht mund moshe
  konsiderohet fillim i saktë e adoleshencës? Përgjigja është e njohur ndoshta për ju: çdo fëmijë
  unik, kalimtare dhe në të gjitha moshë fillon ndryshe. Disa fëmijë shpejt
  të zhvilluar dhe për të arritur pjekurinë seksuale në fillim, ndërsa të tjerët janë në asnjë nxitim
  i pjekur, i treti mund të studiojnë modelet e trupit,


  aq e vërtetë të vendosur orën e tyre biologjike. Me fjalë të tjera, kategori
  Rregullat e nënshtrojnë shumë raste.

  Megjithatë, është e rëndësishme të bëhet dallimi
  (Edhe pse ky dallim është artificial e jo natyral) dhe pubertet
  adoleshencë. Për shumicën prej nesh do të thotë zhvillim pubertetin
  karakteristikat sekondare seksuale: Rritja e gjirit dhe shfaqjen e ciklit menstrual, rritjen
  Shfaqja e flokëve pubike dhe qimet e fytyrës. Pa dyshim, kjo është më e
  shenja të dukshme që tregojnë qasjen e pubertetit, por te fëmijët
  moshës 10-14 vjet (dhe fëmijë edhe më të vegjël) gjithashtu kalojnë nëpër një numër të
  Ndryshimet që nuk duket jashtë.

  Ky ndryshim në adoleshencë.

  Fillimi i adoleshencës në shumë
  Fëmijët thotë ndryshim drastik të babait të tij. Barrë prindërve të tyre
  Kujdesi dhe etja për pavarësi shpesh shtyrë të akteve nxituar. Në njëjtë
  kohë, në këtë moshë, fëmijët janë tepër të ndjeshëm ndaj mendimet e të tjerëve,
  sidomos kolegët, dhe janë duke bërë përpjekje të mëdha për të përmbushur pritjet e tyre.

  Teens shpesh "provoni"
  imazhe të ndryshme, dhe me dhimbje përjetuar ndonjë nga shokët e tij në krahasim me atë
  mund të çojë në konflikt dhe frustrimit me prindërit.


  Pse kërkoni të rinj

  Një nga më të zakonshme
  stereotipe për adoleshentët - militantizmit të tyre dhe të pabaza

  agresioni, e cila shkakton nyje të përhershme me nënën dhe babain e saj. Ndoshta ky stereotip në disa raste
  e vërtetë, si një moshë kalimtare - ups dhe koha
  ngritje, por ajo nuk duhet të zbatohet për të gjithë të rinjtë pa
  përjashtim.

  Qëllimi dhe ëndërr kryesore adoleshencë -
  arritur pavarësinë. Është kjo etje për pavarësi dhe korrupsioni largon ata nga
  Prindërit - sidomos ato mbi cilit fëmija i është më e bashkangjitur. Kjo
  shpesh se adoleshentët rreth konfliktit me prindërit dhe rrallë
  tregojnë ndjenjat e tyre si më parë.

  Si ata marrin adoleshentët më të vjetër
  zhvillimin e të menduarit abstrakt dhe racional. Është formuar

  Parimet morale. Prindërit shpesh janë të papërgatitur për transformimin nën
  të gjithë fëmijë të bindur si i pavarur jo-konformistësh, i gatshëm për të mbrojtur e tyre
  të parë të gjitha shpenzimet. Rebelim kundër kontrollit prindëror shpesh kthehet
  rebelim kundër vetë prindërit.

  Para së gjithash, mendoj për
  në qoftë se ju japin liri të mjaftueshme të individit, në rritje familjen tuaj.
  Pyesni veten: "A është shumë I opikuyusya djali (vajza)? Dëgjoni e tij ose
  fëmijë? Unë pranoj se pikëpamjet e fëmijës tim ndryshonte nga miniera
  vetë? ". Të kuptuarit e problemit - hapi i parë për zgjidhjen e saj. Mos harroni se ju
  më të vjetër dhe më të zgjuar, kështu që duhet të përputhen.

  Informacion nga artikullin "moshës kalimtare".

  Obsdit në komunitet