Shtatzënia, por jo


 • Si është fertilizimi
 • Shtatzënia ektopike
 • Rreziku i shtatzënisë ektopike
 • Si për të diagnostikuar shtatzëninë
 • Trajtimi i shtatzënisë ektopike
 • Cilat janë pasojat e shtatzënisë ektopike

  Ekzistenca e fenomeneve të tilla si
  shtatzëni ektopike, e di, ndoshta,
  çdo grua. Dhe në mënyrë që të
  të ruajtur shëndetin dhe aftësinë
  të bëhet një nënë në të ardhmen secili,
  gratë duhet të dini në lidhje me shkaqet dhe
  Simptomat e kësaj gjendje të rrezikshme.


  Si është fertilizimi

  Rreth mesit të ciklit menstrual nga një nga vezoret në
  vezë barkut zgavër është liruar. Kjo pikë është quajtur
  ovulacionit. Vezë - duke kafaz mahnitshme inkorporon

  gjysma gjenet fëmijë palindur dhe ushqyesve, numri i
  e cila është e mjaftueshme për jetë për disa ditë. Me
  Aftësia për të ngadalë por me siguri të lëvizin në drejtimin e duhur,
  lëviz veze nga zgavrën abdominale ne tubin fallopian, e cila eshte zakonisht
  ajo i plotëson të spermës. Sperm janë shumë të lëvizshme, në
  Brenda orëve, ata janë duke përdorur flagjelat tyre rrëshqitje mill në
  mitër dhe më tej përgjatë tubave fallopiane. Në kushte të favorshme, pasi i tillë
  takim vezë është fekonduar. Tani, duke gjetur një grup të plotë
  Informacioni gjenetik, ajo kërkon një vend për më tej i tyre
  Zhvillimi. Në shumicën e rasteve, ky vend i kthen


  mur të mitrës. Shtresa e brendshme e lirshme, përmban një numër të madh
  ujit dhe ushqyesve, ajo është shkatërruar lehtë embrion, e cila në
  ngulitje i zhytur në këtë shtresë. Përveç kësaj, këtu janë
  qelizat që prodhojnë substanca që ndaluar procesin
  Depërtimi i embrionit. Anijet mur i mitrës shtrembëruar spirale sepse
  ata lehtë mund të majë dhe kështu ndalesa gjakderdhje
  shkaktuar nga depërtimit të embrionit në murin mitrës.


  Shtatzënia ektopike

  Në disa raste, për lëvizjen e vezës atje
  pengesa, dhe më pas është transplantuar, ose implantuar pa kavitetit
  mitër. Kjo gjendje quhet një shtatzëni ektopike.

  Nga
  Statistikisht, ajo është rreth 1 në 100 vendet në zhvillim
  Shtatzënitë. Në shumicën e rasteve (95%) ektopike
  shtatzënia zhvillohet në tubën fallopiane, të paktën - në qafën e mitrës,
  bark apo në vezore, në varësi se ku u ndal
  dhe futur vezë. Shanset ruani tub dhe ovarian
  Shtatzënia nuk ka. Kjo është e rrallë, por ka situata ku
  pllenuar njëkohësisht veze 2, dhe një prej tyre fillon
  zhvillohet në mitër, dhe një tjetër gjetkë. Një i tillë
  i quajtur shtatzënisë heterotopik.

  Cilët faktorë mund të çojë në zhvillimin e shtatzënisë ektopike?


  E njëjta gjë, e cila në fund të fundit ndikojnë ose
  anatomi e organeve riprodhuese ose normal i tyre
  operacion, ose gjendja e qelizave veze.


  Rreziku i shtatzënisë ektopike

  Zbaton murin e tubit të mitrës, chorion embrioni gradualisht
  shkatërron atë.
  Përveç kësaj, një vezë në rritje shtrihet më shumë
  njëjtë tub. Këto ndikime në disa pika plumb deri në këputje tub
  dhe gjakderdhje të rënda. Ky tub do të hiqet në të ardhmen
  kirurgjike, dhe mundësia e shtatzënisë mëvonshëm zvogëlohet.
  Nëse ngulitje e një vezë pllenohet në ndonjë tjetër "jo
  i përshtatur "për këtë vend - peritoneum, qafën e mitrës - Ngjarje

  shpalosen në të njëjtën mënyrë. Gjakderdhje Sidomos i rrezikshëm
  shtatzënia i qafës së mitrës kjo mund të ndalet vetëm një mënyrë -
  heqja e uterusit (pa shtojca). Çdo gjakderdhje jashtë mitrës
  shtatzënia kërkon kirurgji të menjëhershme.


  Si për të diagnostikuar shtatzëninë

  Diagnoza e shtatzënisë ektopike, veçanërisht në fazat e hershme,
  mjaft e rëndë. Shtatzënia Disponueshmëria vetë mund të përcaktohet nga
  duke përdorur strips provë, i ndjeshëm në praninë e hormonit të shtatzënisë në
  urinë.

  Atëherë ju duhet të përqëndrohet në:

 • Simptomat klinike mund të jetë shumë
  menstruacioneve ndryshme vonesë, dhimbje të ndryshme intensiteti poshtë

  stomak (në rritje me zhvillimin e shtatzënisë), i përgjakshëm
  shkarkimin nga trakti gjenital. Duke pasur parasysh vështirësitë e diagnozës, në të gjithë
  Gratë e moshës riprodhuese me dhimbje të barkut paqartë dhe
  gjakderdhje nga trakti gjenital, madje pa abuzim
  Cikli menstrual për të përjashtuar të dyshuar ektopike
  shtatzënisë.
 • Ultratinguj, veçanërisht vaginal. I dyshimtë
  shtatzëni ektopike është e mundur në qoftë se rezultati i hulumtimit që mund
  identifikojnë vezën e pjelluar në mitër në afat janë 2,5-3 javë, negative
  ose në qoftë se mitra e kthen krijimin e volumit.
 • laborator
  diagnoza. Niveli i beta nën-njësi të Gonadotropin njeriut chorionic në

  urinë (hCG) është shumë e ndryshme në normal dhe ektopike
  shtatzënisë. Pra konceptim afat kur dihet saktësisht mund
  përdorin këtë metodë - që është për të kaluar një test të urinës për hCG.
 • Në situata akute, shpesh përdoret kuldotsenteza - metodë në
  e cila duke përdorur një gjilpërë të veçantë është përcaktuar praninë e gjakut në barkut
  zgavër.

  "Standard i artë" diagnoza në vendosjen akute është
  laparoskopija, në të cilën kaviteti abdominal nëpërmjet një vrimë të vogël
  futur një tub i gjatë i hollë e pajisur me optik
  pajisjet me të cilat një mjek është i aftë për të shqyrtuar
  dhe organet e barkut, në tubat fallopiane veçanti.


  Trajtimi i shtatzënisë ektopike

  Trajtimi i pacientëve me shtatzënisë ektopike kryesisht
  kirurgjikale. Metodat e trajtimit varet nga fazë të shtatzënisë dhe
  sëmundje. Në diagnozën e shtatzënisë ektopike në fazat e hershme dhe
  në mungesë të shenjave të ndërprerjeve të mundshme laparaskopike
  hiqni vezë ruajtjen e tubën fallopiane dhe funksionet e tij.
  Aborti është i shoqëruar me gjakderdhje masive dhe
  që kërkon kirurgji emergjente. Në rastin e Tubali shtatzënisë prodhojnë
  Largimi i tubi fallopian, ku shtatzënia ovarian hequr një të tillë
  i vezore (nevoja ovarian të hequr gjithë rralla), e cila

  futur veza e fekonduar, ndërprerë shtatzënia sheechnaya është
  përmendur tashmë, mund të kërkojë heqjen e mitrës (pa shtojca), me
  shtatzënia barkut gjithashtu kryer një operacion në të cilin hiqet
  vezë.
  Cilat janë pasojat e shtatzënisë ektopike

  Rezultatet e hulumtimit, mundësia e përsëritjes
  shtatzëni ektopike pas kursim tub pak më i lartë se
  pas largimit të tij. Megjithatë, mjekët preferojnë të largohen dëmtuar
  tub kështu që probabiliteti i shtatzënive të përsëritura, duke ruajtur
  dy tuba është shumë më e lartë për shkak se pas përsëritur ektopike
  Shtatzënitë me heqjen e shtatzënisë tub mund të ndodhë vetëm

  pas në fertilizimi in vitro. Problemet emocionale pas
  aborti mund të ndjekë një grua shumë më të gjatë se
  fizik. Bisedoni me mjekun tuaj për sa më të mirë për të mbështetur dhe
  të rikthyer shëndetin e tyre fizik dhe mendor.

  Informacion nga artikullin "shtatzënisë ektopike".