Shtatzënia pse kjo ndodh


 • Çfarë është ajo?
 • Pse është kjo?
 • Si diagnostikohet
 • Çfarë ndodh nëse zbulohet abortin humbur?
 • Si të përgatiten për shtatzëni tjetër?


 • Çfarë është ajo?

  Në fakt, e humbura, apo jo zhvillimin e shtatzënisë - është një variant i abort. Pas embrioni i suksesshëm fertilizimi sigurtë arrin në mitër, futur, por në një pikë në zhvillimin e saj, për çfarëdo arsye (ne do të diskutuar më vonë) ndalesa.

  Kjo aborti i menjëhershëm i shkëputjes së vezën dhe dëbimin e saj nga e mitrës mund të dështojnë. Për sa kohë që nuk ka një shkëputje placental dhe ajo ruan funksionet e tij, mitra vazhdon të rritet në gjak përcaktohet shënues të shtatzënisë - chorionic Gonadotropin, mbeten ndjenjat subjektive e natyrshme në shtatzëni.

  Si placentare shkëputje dhe attenuation funksionet e të dy simptoma objektive dhe subjektive të shtatzënisë gradualisht zhduken. Përndryshe aborti humbura mund të paraqitet një rast në të cilin pas fekondimit dhe implantimin nuk do të ndodhë zhvillimin embrion, e formuar vetëm pozazarodkovi organet (membranat). Kjo gjendje quhet "sac bosh gestational."

  Pse është kjo?

  Të thuash të drejtën, arsyeja "venitje" shtatzënia nuk është kuptuar plotësisht. Nuk ka dyshim se shtatzënia përfundon zhvilluar me çrregullime të rënda gjenetike.

  Një rol luajnë çrregullimeve autoimune.


  Përveç kësaj, vdekja si herët e embrionit mund të shkaktojë çrregullime hormonale, infeksionet gjenitale, abuzimin e alkoolit, duhanit, drogave dhe kushtet negative mjedisore.

  Si diagnostikohet?

  Si rregull, nuk do të zhvillohet në një shtatzëni të planifikuar duket ultratinguj për madhësi jo të shtatzënisë jetës së embrionit (ose madje edhe në mungesë të embrionit) dhe pa rrahje zemre.

  Kur shkëputje placental mund të përjetojnë diktim zakonisht të pakta, dhe herë pas here bujë pendohet cramping dhimbje barku.

  Në studimin e gjakut në HCG rëndësishme të mbani mend se beta-nën-njësinë e Gonadotropin chorionic (hCG) njerëzor serum ruhet për disa javë, dhe për këtë arsye kërkimore pozitive të mundshme pas vdekjes së fetusit.

  Çfarë ndodh nëse zbulohet abortin humbur?

  Vezë, mbajtur në mitër, mund të rrjedhjes së gjakut ose mummified. Në çdo rast, produktet prishjen e vezes indeve të vdekur zhytur në gjak dhe fjalë për fjalë helmojnë trupin e nënës.

  Nëse ajo zgjat një kohë të gjatë (më shumë se katër javë), shkeljet ndodhin në sistemin e koagulimit të gjakut.

  Si rezultat i rënies së indet e fetusit dhe placenta fluksit të gjakut në nënën shkon thromboplastin indeve, duke çuar në komplikacione trombotike dhe / ose gjakderdhje. Përveç kësaj, infeksion i mundshëm i vezes me zhvillimin e inflamacionit të mitrës.

  Në dritën e sa më sipër, është e qartë që në zbulimin e abortit të humbura dhe konfirmimin e diagnozës, në çdo rast nuk presin të tillë një ndërprerje spontane të shtatzënisë. Fetusi viktimë dhe membranat duhet të hiqen menjëherë nga mitër. Zakonisht mbështeten në scraping zgavrën e mitrës ose heqjen e vezes me aspiratën vakum. Operacioni është kryer nën anestezi të përgjithshme.

  Në listën e studimeve të detyrueshme para operacionit përfshinte studimin e koagulimit të gjakut për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve serioze të shoqëruara me çrregullime të koagulimit të gjakut, ashtu-quajtur sindromi i shpërndahet koagulimit intravaskular (DIC), dhe përcaktimin e faktorit Rh. Gratë me Rh-negativ gjak menjëherë ose brenda ditës së parë pas kirurgji antirezusnyy Ig administruar.

  Si të përgatiten për shtatzëni tjetër?

  Çdo rast i shtatzënisë që kërkon analizë të kujdesshme dhe identifikimin e shkaqeve që çuan në vdekjen e embrionit. Shumica e vdekjeve embrioneve në shtatzëninë e hershme për shkak të keqformime të rënda.

  Kjo duhet të konsiderohet kur caktimin ekzaminimin dhe trajtimin.

  Për zbulimin e sëmundjeve infektive që çuan në vdekjen e embrionit, të kryer ekzaminimet mikroskopike të indeve të marra nga curettage e mitrës, si dhe ekzaminimin në drejtim të sëmundjeve infektive të organeve riprodhuese (të dy partnerët). Prezenca e anomalive gjenetike mund të zbulohet nga analiza cytogenetic e vezes indeve. Eksploroni hormonet (hormonet seksuale, hormonet tiroide) dhe statusin imunitar të gruas.

  Mjekët rekomandojnë refrenin nga shtatzënia mëvonshëm brenda 6-12 muajve pas rastin e abortit humbur.

  Kjo është koha e nevojshme për të përfituar më të madhe, testuar, kurë shkelje ekzistuese, plotësisht të hanë, të marrë një multivitamin, të heqë dorë nga zakone të këqija. Të jetë i sigurt për të diskutuar me mjekun tuaj ju kontraceptivë përshtatshmet gjatë kësaj periudhe - zakonisht rekomandojnë hormonal, ata luajnë në këtë rast dhe rolin terapeutik.

  Në se ju ka ndodhur, nuk ka asnjë pikë duke fajësuar askënd. Shtatzënia - është një lloj mekanizmi natyror të përzgjedhjes me të cilin natyra e pengon lindur personi terminally sëmurë. Aborti humbura nuk do të thotë se në të ardhmen ju nuk do të jetë në gjendje të lindë një fëmijë të shëndetshëm - ajo tregon për nevojën për përgatitje më të kujdesshëm dhe të qëllimshme për këtë ngjarje.

  Më i lartë