Shtatzënia Alkooli nuk është një pengesë
Kohët e fundit, të gjithë mjekët e ndaluar rreptësisht
gratë shtatzëna duhan dhe pini alkool. Ajo u besohet se vera,
birrë ose vodka mund të shkaktojë lindjen e një fëmije me sindrom të alkoolit dhe
Sëmundjet që lidhen me zhvillimin intelektual të vonuar. Por danez
Këtë vit, shkencëtarët kanë hedhur poshtë këtë hipotezë dhe argumentojnë se moderuar
alkool mund të dëmtojë ose grua shtatzënë ose të saj
fëmijë. Nëse një grua gjatë shtatzënisë herë pas here pini alkool, atë
nuk e rrisin rrezikun e anomalive në sjelljen e fëmijës në të ardhmen.

Sondazhi analizuar stilin e jetës dhe

Analiza e performancës për një mijë grave shtatzëna, duke përfshirë
ishin trezvennitsy i zjarrtë dhe ata të cilët nuk e mohojnë vetes kënaqësinë për të pirë një gotë
verë në darkë. Pas disa vitesh, shkencëtarët kanë vërejtur
zhvillimi mendor i fëmijëve të lindur të këtyre grave. Si ata thonë ekspertët
International Journal of Obstetrike dhe Gjinekologji, mjekët nuk arriti të zbulojë
asnjë ndryshim në zhvillimin mendor te fëmijët e lindur për gratë në mënyra të ndryshme
atribuohen alkoolit. Megjithatë, është vërejtur se
moderim është e mirë kudo, veçanërisht gjatë shtatzënisë për shkak se grua shtatzënë
nuk rekomandohet të abuzimit të alkoolit dhe për të shmangur shfaqjen e dehjes.Pjesë të vlefshme vetëm të vogla të pijeve duke u bërë çdo ditë.

Specialistët e Ministrisë së Shëndetësisë së Danimarkës është krejtësisht
dakord me studimet e fundit i përket të alkoolit dhe
shtatzënisë dhe ende të rekomandojë nënat e ardhshme për të krejtësisht të braktisur
alkool.