Në djem dashuria gjenetikisht pandarë e makinaveZgjedhja e dhuratave për fëmijët, shumica prej nesh ndjekin stereotipeve: vajzat - kukulla, mobilje kukull, vendos lodër, djem - makina, armë lodër dhe designers. Siç u bë e njohur kohët e fundit dijetar Harvardit, shimpanzetë dhe këlyshë të tyre të zgjidhni për të lodrave në bazë të gjinisë. Për 14 vjet, shkencëtarët kanë vërejtur familjet e majmunëve që jetojnë në Parkun Kombëtar të Ugandës, sjelljen e mashkullit dhe femrës dhe llojet e tyre të argëtimit.

Ajo tregon Richard Renhhem, autor i studimit, rezultatet e vrojtimeve ne mund të konkludojmë se shumë shimpanzetë rinj femra me kënaqësi maystruyut një "kukull" e shkopinj druri dhe nyanchatsya me ta, dridhen ato dhe stroking si fëmijë.

Në mesin e meshkujve, kjo sjellje ndodh shumë më pak e qartë se ata, si të seksit të fortë në mesin e njerëzve më pak interesante për t'u kujdesur për fëmijët e vegjël dhe të luajë rolin e infermiereve. Shimpazetë femra zakonisht "luajnë" me shkopinj deri në ardhjen e fëmijës së parë.

Sipas shkencëtarëve, ky studim përsëri konfirmon hipotezën se njerëzit, si kafshët, janë subjekt jo vetëm ligjet shoqërore, por edhe gjenetike, të shkaktuara nga natyra e interesit të grave të familjes dhe mëmësisë, dhe fëmijëria - up lodra që mësojnë aftësitë thelbësore për këtë.