Duke qenë njëBota gjithmonë dukej shumë e komplikuar. Unë nuk mund të kuptoj pse njerëzit sillen një mënyrë të caktuar, dhe nuk ishte në gjendje për ta bërë këtë, se ajo ishte "normale". Unë jam i mirë në shkollë, por unë nuk kam miq, sepse unë nuk e di se si për të filluar. Gjatë aktiviteteve të detyrueshme shkollore unë vidsydzhuvavsya Këndi enden rrugëve mbrapa e botën e tij të brendshme dhe duke i kushtuar pak vëmendje për atë që po ndodh rreth.

Unë jam goxha i mirë disaccustomed universitetin, ku u takua me gruan e tij. Pas çështjes ka gjetur një punë që unë me të vërtetë i pëlqente. Por unë ende nuk mund të shkundur ndjenjën se unë nuk jam një anëtar i jetës, dhe një vëzhgues të jashtëm, si në qoftë se të gjithë e dinin sekretin e madhe, e cila nuk është e ndarë me mua.

Dy vjet më parë, gruaja ime e pa më dokumentarëve televizive rreth sindromit Asperger dhe përshkrimi i pacientëve menjëherë të njohur mua. Papritmas gjithçka gjetur kuptimin. E kuptova pse unë jam aq shumë i dhënë atë që të tjerët janë duke bërë në makinë, pse unë nuk e kuptojnë mendimet dhe ndjenjat e të tjerëve, pse unë shpesh ndihen të vetmuar.

Që nga ajo ditë unë filloi të studiojë nga afër botën. Unë ngadalë filloi të kuptojë gjuhën e trupit dhe shprehjeve të fytyrës e njerëzve: ato sinjale para se unë thjesht nuk e kanë vënë re. Kam lexuar një libër pas tjetrit për ndërveprim shoqëror dhe gradualisht zhvilluar caktuar e tyre të rregullave që kanë të bëjnë me njerëzit. Natyrisht, e gjithë kjo vepër gjigande nuk do të vënë mua në një nivel me ata që nuk mendojnë për mënyrën se si për të filluar një bisedë me një të huaj ose të mos fyer bashkëbiseduesit, por ajo u bë shumë më e lehtë për të parë "normal" në sytë e kolegëve dhe miqve.


Këtu është një shembull. Unë kurrë nuk mund të kuptoj se si njerëzit mund të mbështesin "laike" të flasim për ndonjë gjë kur flasim asnjë qëllim tjetër përveç për të kaluar kohën tuaj. Unë kam qenë i befasuar se dy njerëz mund të lehtë të hidhen nga tema në temë, pa një pa çuar në një përfundim logjik. Pasi kam punuar në artin e të folurit, unë isha i habitur se sa e lehtë është!

Karakteristika Sindromi i Aspergerit, kam gjetur se çfarë unë mendoj detyrë erundovoe për shumicën e njerëzve - punë e vështirë. Për shembull, unë shoh logjikën çuditshme të numrave dhe të lehtë mund të kryejnë veprime komplekse matematikore të menjëhershme, dhe njerëzit e thjeshtë për të njëjtën gjë e nevojshme, në të mirë, një copë letër, një stilolaps dhe një kohë, për të mos përmendur sa shpesh ata janë të gabuara.

Unë mund të lehtë të mësojnë gjuhë të huaja: anglisht Përveç lindjes së tij, unë e di '26 frëngjisht time, gjermanisht dhe rusisht dhe mësojnë holandez dhe kineze. Ku nuk kam nevojë për disa muaj, njerëzit kanë nevojë vjet dhe vitet e punës së vështirë.

Tani unë jam shumë i qartë se unë nuk duhet të pretendojë se unë jam i njëjtë me të gjithë sepse unë special. Por unë mund të mësojnë të sillen, për të mos dalë jashtë nga turma dhe nuk duken "dele e zezë".

Unë nuk do të ndryshojë një punë, por unë shkoj në zyrën e vetëm tre ditë në javë. Dy ditët e mbetura unë kushtojnë të trajnimit - vendosur për të marrë një diplomë në fizikë. Arsimimi jo vetëm më jep një ndjenjë e plotësi e jetës, por edhe plotësisht i përmbush time mall "çmendur" për dije.

Më e rëndësishmja, unë kuptova - unë nuk duhet të përpiqet të jetë "si gjithë të tjerët", unë kam rrugën e tyre individuale. Unë jetoj jetën time dhe për të arritur suksesin e tyre pa e krahasuar veten me të tjerët. Po, unë jam i ndryshëm, dhe tani unë si ai, sepse ajo që unë jam duke bërë dhe unë e di që më bën mua.