Steriliteti yin dhe yang


 • Të dhëna statistikore
 • Çfarë tjetër mund të jetë shkaku i infertilitetit?
 • Ose çrregullime hormonale janë identifikuar si dështimet në ciklin menstrual?
 • Cilat probleme janë shkaqet më të zakonshme të infertilitetit në meshkuj?
 • 0%
  Një

 • Cila palë në drejtim të mjekëve konsiderohet jopjellor?
 • Cilat janë metodat kryesore diagnostike të përdorura për të përcaktuar shterpësinë?
 • Po për çiftet që kanë dështuar për të zbuluar shkakun e infertilitetit?

 • Të dhëna statistikore

  Për shembull, në SHBA 15-20%
  çiftet e moshës riprodhuese për arsye të ndryshme nuk mund
  të bëhen prindër. Një numër i familjeve që u kthye tek mjeku kjo
  përzënë gjatë 20 viteve të fundit është rritur me 3 herë. Aktualisht,

  pothuajse çdo çift i pestë vuan nga mungesa e fëmijëve.
  Arsyet për përhapjen e këtij problemi shumë.

  Për shembull, në të zhvilluara
  Vendet për shkak të faktit se çifti janë në asnjë ngut me lindjen e fëmijës,
  shpesh duke preferuar të lindë fëmijën e parë pas 30 apo edhe 40 vjet. Dhe
  sepse natyra vetë ka përcaktuar se fertilitetit (dmth aftësia për të
  pjellori) gratë në më të lartë të 27 viteve. Pastaj fillon rënien dhe
  prandaj, mbetet me barrë dhe do të lindë një fëmijë të bëhet gjithnjë e më i vështirë. Sigurisht,
  dhe vepron si një mjedis të varfër, veçanërisht në qytetet e mëdha,
  mungesa e ushtrimit dhe pirja e duhanit, dhe çdonjëri prej ortakëve,


  mungesa e pjesës tjetër të duhur.

  Megjithatë, një
  shkak i rëndësishëm i infertilitetit në çifte sot është sigurisht një
  sëmundje inflamatore - infeksioneve zakonisht të transmetueshme për shkak
  seksualisht, që mund të shkaktojnë patologji qafës së mitrës,
  endometrial dhe të ngjitet në legen. Nxitës
  ndryshime mund të pengojnë depërtimin e spermës në mitër, dhe
  në tub kryesore (ku fertilizimi ndodh). Të gjithë e. Ajo mund
  të shkaktojë një numër të komplikimeve që ndalojnë krijoj dhe të mbajnë një fëmijë.

  Përveç kësaj,
  edhe në qoftë se shtatzënia shkoi mirë, në lindje fëmija mund
  nga nëna e infektuar që nuk është i sigurt për shëndetin e tij.

  Më parë
  Çdo infeksion inflamator domosdo duhet të trajtohen, madje edhe kur
  shtatzënisë.


  Çfarë tjetër mund të jetë shkaku i infertilitetit?

  Së pari,
  le të kujtojmë se infertilitetit është mashkull dhe femër. Aktualisht,
  Besohet se infertilitetit femër ndodh në rreth 30%
  rastet dhe në 30% të infertilitetit është shkaku i meshkujve dhe 30%
  Çrregullime të manifestuar të sistemit riprodhues të të dy bashkëshortëve. Varfëri
  pashpjeguar është 10%.

  Gruaja
  paaftësia për të krijoj mund të shkaktohet nga të dy anatomike
  patologji (p.sh. i qafës së mitrës erozioni, fibroids dhe Endometrioza
  cysts ovarian ndryshme), dhe çrregullime hormonale që çojnë

  të mungesës së vezoreve.

  Mungesë
  ovulacionit normal (anovulation) mund të jetë për shkak të hipofizës dhe
  Sëmundjet hipotolamicheskih. Në këtë rast nuk ka asnjë duhur
  hormonet e hipofizës, dhe kjo, nga ana tjetër, prish
  vezoreve.

  Duhet të theksohet se çdo patologji
  organ i sistemit endokrin, duke rezultuar ne ndryshimet funksion ovarian në femra
  çon në përçarje e fertilitetit të spermës në meshkuj.


  shpesh infertilitetit dhe paaftësia për të dhënë rezultatet patologjike fëmijë
  gjëndër tiroide. Gjithashtu anovulation mund të shkaktojë sindrom polycystic
  vezoret dhe dështimi i parakohshëm ovarian.

  Në të dy rastet, ajo
  vend një predispozitë gjenetike. Por sëmundje të tilla si
  Dështimi parakohshme ovarian janë quajtur gjithnjë autoimune
  proceset në trup.

  Së fundi, një nga
  Shkaqet rëndësishme të infertilitetit - abortit. Kjo nuk është vetëm kirurgjikale
  ndërhyrje, por edhe përçarje të madh hormonal, e cila nuk është
  çdo organ mund të trajtojë. Prandaj, unë do të doja të ju kujtoj -
  mos kini frikë të përdorin kontraceptivë, përfshirë
  hormonal, dhe të kenë frikë nga aborti është - në qoftë se ju vërtet
  të kujdeset për shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijëve tuaj të ardhshëm.


  Ose çrregullime hormonale janë identifikuar si dështimet në ciklin menstrual?

  Për shembull,
  sëmundjet e ndryshme të sistemit endokrin shkelin ciklin menstrual.
  Menstruacioneve mund të jenë të lëngshme, me vonesa të gjata
  (Opsoolihomenoreya), ose jo më shumë se 6 muaj - amenorrhea.

  Përveç kësaj, çrregullime endokrine të çojë në ndryshime në
  pamja, - u rrit rritjen e flokëve, të tilla si fytyrë, këmbët, gjoks dhe
  etj, mund të jetë i nxituar i ndryshëm papular,
  rritur peshën, etj Por nuk shoqërohet gjithmonë me çrregullime hormonale
  ndryshimet në të ciklit menstrual. Ajo do të duket se menstruacioneve ndodh
  kohë, çdo gjë duket në rregull, por me të vërtetë nuk ovulacionit normal
  ndodh, dhe prandaj nuk mund të konceptoj i çështjes.


  Cilat probleme janë shkaqet më të zakonshme të infertilitetit në meshkuj?

  Këtu
  si edhe gratë, shkaku kryesor është inflamim
  sëmundje. Herët apo vonë ata të çojnë në prostatitis dhe ndryshimeve
  spermë. Shpesh kjo është rezultat i varicocele - venat
  kurrizit sperme. Në këtë rast, zakonisht zgjidh problemin
  korrigjim kirurgjik.

  Steriliteti mund
  të çojë në komplikacione Of shytave fëmijërisë, plagosje testicular dhe
  etj Sigurisht, patologji e sistemit endokrin dhe i jep burra
  hormonet dhe redukton fertilitetin.

  Së fundi, ajo është
  Arsyeja më e zakonshme - mungesa e pjesës tjetër elementare, duke e bërë

  njeri spermës praktike. Ndonjëherë, në mënyrë për të konceptoj
  fëmijë i shëndetshëm, një çift mjaft i muajve të kaluar në çift
  sanatorium mirë.


  Cila palë në drejtim të mjekëve konsiderohet jopjellor?


  Çiftet e shëndetshme krijoj mundësinë për një cikël është
  rreth 20-25%, dhe probabiliteti i përgjithshëm për 12 muaj - 85-90%. Nëse
  në jetë të rregullt seksuale, pa metodat kontraceptive
  konceptim nuk ka ndodhur brenda 1 viti për gratë 35 vjet dhe
  mbi 35 vjet - për 6 muaj, mund të themi këtë shterpësi
  palë.

  Sot, mjekët janë këshilluar me forcë që të mos vonojë familjet e tilla
  vizitë te mjeku.

  Përveç kësaj, ajo tani besohet se pas
  Diagnoza e çifteve infertilitetit 35 vjet Afati maksimal
  Trajtimi konservativ dhe operativ nuk duhet të kalojë dy vjet, dhe
  Pas 35 - 1 vit. Nëse gjatë kësaj periudhe nuk mund të arrijë të dukshme
  Rezultati është një mënyrë e shkëlqyer jashtë duke përdorur metoda
  in vitro (artificial) Fekondimi (natyrisht, në qoftë se
  të gjitha karakteristikat e trajtimit mjekësor dhe kirurgjikale ishin
  përdorur).


  Cilat janë metodat kryesore diagnostike të përdorura për të përcaktuar shterpësinë?

  Para së gjithash, ajo sigurisht që të dy bashkëshortët teste për infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (bakteret dhe viruset).


  gratë në numrin e procedurave të detyrueshme përfshijnë ultratinguj
  (USG). Dhe të shpenzojnë këtë procedurë disa herë
  Gjatë ciklit menstrual, jo vetëm për të zbuluar të jetë e mundur
  Patologjia e mitrës dhe vezoreve, por edhe për të zbuluar ovulacionit, dhe konfirmoj
  Prania e korpus luteum-it formuar pas ovulacionit.

  Se prodhimi
  Nivelet luteum normale të progesterone në gratë ofron
  ngulitje e embrionit në mitër dhe ndihmon për të mbajtur shtatzëninë për
  që nga formimi i placentës (përafërsisht 13-14 javë
  shtatzënisë). Një domosdoshmëri është studimi i hormoneve
  gjakut, i cili mbahet dy herë në ciklit menstrual në fazën I dhe II.

  Kryerja e testit poskoitalnyy shqyrton gjak për praninë e antitrupave anti-spermës.

  Shumë
  është e rëndësishme për të vlerësuar gjendjen dhe qenët i qartë i tubave fallopiane. Pas procesit
  Konceptimi ndodh atje, dhe veza e fekonduar merr në
  mitër vetëm 4 ditë. Nëse tuba promovimin e vështirë,
  mund të jetë një shtatzëni ektopike.


  Për të përcaktuar qenët i qartë tubave nga jo-operacionale
  mbajtur më parë hysterosalpingography (X-ray
  studiojnë në futjen renthennokontrastnoy lëngu tani
  Ora - Procedura hidrosonohrafiya më i butë me përdorim të zovaniem
  tretësirë ​​ujore dhe ultratinguj.

  Megjithatë, vetëm përdorimi i endoskopike
  Metodat (laparoscopy dhe hysteroscopy) për të vlerësuar në mënyrë të besueshme
  gjendja e sistemit riprodhues, pasuar nga operacioni
  korrigjimi, të tilla si djegurit e lezioneve endometrioza, ndarjen e mbështjelljes në
  legen, tuba plastike, etj

  Në burra, me përjashtim të
  Duke pasur parasysh urolog dhe vija pap për infeksionet dhe sekretimit të prostatës,
  duhet të kryejë spermës kërkimore dhe ultratinguj. Në
  nevojë një njeri i jep gjak për hormonet që të përjashtojnë patologjinë
  i sistemit endokrin.

  Vetëm pas
  të mbledhë të gjitha informacionet e nevojshme një mjek mund të nxjerrë konkluzione dhe të caktojë
  trajtim. Varësisht nga arsyet që shkaktuan varfëri, ai mund të jetë

  kirurgji (nëse Endometrioza shpesh
  fibroids mitrës, cysts ovarian.).

  Nëse shkaku është endokrine
  sëmundje duhet të kryejë trajtim hormonal që
  drejtuar në korrigjimin punën e sistemit endokrin,
  duke ndjekur stimulimin e ovulacionit dhe mbështetjen mëvonshëm hormonal
  funksion korpus luteum. Një tjetër metodë e zgjidhjes problemin e infertilitetit
  mund të jetë e mbarësimit intrauterine, kur aktiv spermës
  vendosen direkt në uterusit.

  Nëse
  metodat e mësipërme nuk funksionon, është më mirë të mos vonojë
  trajtim, dhe të mendojnë për ne fertilizimi in vitro (IVF).


  Megjithatë, metodat aktuale të diagnostikimit dhe trajtimit të dhënë mjaft të
  optimist: 50% e çifteve me arsyet për
  infertilitetit pas trajtimit në të ardhmen ka një shtatzëni.


  Po për çiftet që kanë dështuar për të zbuluar shkakun e infertilitetit?

  Me të vërtetë
  atje janë të ashtuquajturat infertilitetit idiopatike është infertilitetit
  ku metoda moderne diagnostike gjetur asnjë arsye të dukshme. Në
  Për fat të mirë, statistikat tregojnë se rreth 60% e çifteve me
  shterpësi pashpjegueshme që nuk marrin trajtim, duke krijuar
  kushte të favorshme (mënyrë jetese të shëndetshme, pjesa tjetër e duhur, të ushqyerit
  etj), brenda 3-5 viteve ka një shtatzëni.

  Në mungesë të
  donte shtatzëninë pas ovulacionit induksion dhe i kryer
  Inseminimi artificial, këto çifte drejtuar edhe në IVF.

  Dhe
  finally'd si një gëzim të vogël çift, të cilët kanë një të ngjashme
  problem. Po, ne e dimë se infertilitetit është perceptuar nga shumica e çifteve
  një krizë serioze, për të cilën ata ndjehen të pafuqishëm.
  Në fakt, ka një zgjidhje - nuk do të vonojë vizitë te mjeku. Nëse ka
  arsye specifike që ju pengon nga të pasurit një fëmijë, ajo mund të përkufizohet dhe
  të jetë e mundur për të hequr. Sa më shumë vite, por do të jetë në familje
  aksioneve, më shumë të ngjarë të lindë një fëmijë të shëndetshëm dhe të dëshirueshme.