Shtëpi e sigurt për fëmijën tuajÇdo vit, rreth 22 milion fëmijë janë plagosur në një aksident në muret e shtëpisë. Nëntë nga dhjetë të mjerimit mund të ishte parandaluar nëse prindërit mbajtur rregullat themelore të sigurisë. Mos harroni se fëmijët kanë një aftësi të mahnitshme për të marrë në telashe. Nëse apartament është një vend i rrezikshëm, nuk ka dyshim - fëmija do të gjeni atë.

Edhe para zvarritje baby, ju duhet të përgatisin lëviz aksioneve të strehimit fëmijën. Duke përdorur një rregullim të thjeshtë, ju mbrojnë fëmijën nga rreziqet e banesës moderne.

Këshilla të Përgjithshme

 • Mbyllni priza prizë elektrike të veçanta.

 • Fshehja kuletat kështu që fëmija nuk mund të gjejnë ata. Monedha të vogla janë jashtëzakonisht të rrezikshme për shkak se fëmija është i mundshëm i vë ata në gojën e saj.
 • A mos i lënë fëmijëve zgjohen pambikëqyrur.
 • Kaloni telave prapa mobilje ose të mbyllur ato me panele të veçanta plastike.
 • Sigurohuni që dyert ishin të mbyllura. Dyer të hapura fëmijë mund të përpiqen për të mbyllur dhe majë një gisht, dorë ose këmbën.
 • Bashkangjit qoshet të mprehta të tabelave dhe kabinete qoshe të veçanta silikoni që janë shitur në dyqanet e mallrave fëmijëve.
 • Në atë kohë, derisa fëmija është shumë i vogël dhe nuk e kupton shpjegime dhe ndalesat heqë perde dhe blinds lart, në mënyrë që fëmija të mund të marrë humbur në to.


 • Ndiqni kate maksimale pastërti. Grimcat më të vogla të mbeturinave mund të merrni në traktin respirator e fëmijës.
 • Sigurohuni se banesa nuk është duke ecur draftet.
 • Kontrollo për mobilje thyer në shtëpi. Riparuar të gjitha dëme dhe të zëvendësojë diçka që nuk mund të kthehet mbrapa.
 • Sigurohuni që në syrin nivel zvarriten fëmijë nuk zhvishem muri dhe bojë pakësuar që një fëmijë mund të hani.
 • Dhomë ndenjieje

 • Vendos tifozët dhe ngrohje në mënyrë që fëmija nuk mund të marrë ato. Rradhës blades dhe me ngjyra të ndezura elementet e ngrohjes duhet të tërheqin fëmijë kurioz, dhe ai mund të lëndohen ose djegur.

 • Vendos në Terminators mbrojtëse dritare të fëmijës nuk mund plotësisht hapjen e tyre.
 • Hiq lartësojë të gjitha telat, të cilat mund të arrijnë një fëmijë. Nëse ju nxjerr për ta nuk është e mundur, mendoj se si për të fshehur ato nën fëmija nuk u gjetën, dhe gjeti, nuk mund të merrni atë.
 • Vendos lodra tuaj nga dysheme, fëmija do të mund të kaloj ato në.
 • Nëse ju keni një derë qelqi, sigurohuni që fëmija nuk mund të goditur lodër qelqi ose një dorë dhe të thyejnë atë.
 • Fix mobilje masiv në mënyrë që fëmija nuk do të mund të lëvizin atë.
 • Kuzhinë

 • Hiq detergjenteve, pastrimin e produkteve nën lavamanit.

  Fëmija nuk duhet të jetë një shans që ata të arrijnë.
 • Përgatitja për burners të gjatë. Turn tenxhere të nxehtë dhe pan merret në mur, kështu që fëmija nuk mund të arrijë ato. Vendos në shul derën e furrës. Mundohuni të gatuaj në furrë kur asnjë fëmijë në kuzhinë, përndryshe ju duhet të sigurojë vazhdimisht se fëmija nuk po i afrohet derën e nxehtë.
 • Vendos shulat në të gjitha mbathje dhe kabinete ku ju të ruajtur produktet e lëngshme dhe të thatë. E njëjta gjë duhet të bëhet me një frigorifer.
 • Hiq të gjitha objekte të mprehta (thika, forks, graters) në sirtar të lartë ku fëmija nuk është dotyahuyetsya.

  Në raftet më të ulëta në domenin publik mund të lihen vetëm plastike, çeliku dhe alumini enë kuzhine dhe vegla druri.
 • Hiq ndeshjet dhe lighters nga vendi arrijnë të fëmijëve.
 • Hiq leckë nga tabela apo të siguruar atë mënyrë që fëmija nuk do të mund tërhequr buzë, hedhin mbi atë që është në tryezë.
 • Vendoseni hekurin dhe qelqi në raft të lartë.
 • Vendi shul në kosh të plehrave.
 • A nuk e vënë ushqim të nxehtë apo pije fëmijëve.
 • Mos lejoni fëmija juaj të marrë gërshërët ose objekte të tjera të mprehta.
 • Nëse keni kafshë shtëpiake, ata hiqni tas nga zona ku fëmija mund të merrni.

  Macet mund të ushqehen përkohësisht në dritareje, tas qen duhet menjëherë të pastruar pas qen ka ngrënë. Sepse ju nuk mund të pastër tas me ujë, ju duhet të sigurojë vazhdimisht se fëmija nuk e pini prej saj.
 • Dhomë gjumi

 • Fëmija nuk ka nevojë për një jastëk të vitit. Përveç kësaj për të qenë një madhësi mitur kreu i lejon atij për të fjetur pa një jastëk, jastëk rrezikshme - fëmija mund të varros hundën e saj dhe të merret fryma.
 • Hiq nga foshnje bizhuteri qasjes zonë, parfum, pajisje gozhdë, kozmetikë, si dhe rripa, shalle dhe lidhjeve.
 • Sigurohuni se rastet në të cilat një fëmijë mund të rriten, nuk mund të mbyllen nga brenda.

  Vendos shulat në ato dyer, të cilat i hapur fëmija nuk është i lejuar.
 • Hiq nga lodra baby fëmijët më të vjetër.
 • Sigurohuni se bateritë dhe të gjitha bateritë e tjera janë larguar në vende të paarritshme.
 • Sigurohuni që çdo lodra bateri, ndarje bateri duhet të jenë të mbyllura vida kështu që fëmija nuk mund të hapur atë.
 • Banjo dhe WC

 • Në asnjë rrethanë nuk duhet të ju lënë një fëmijë në banjo, madje edhe në një karrige të veçantë për larje. Për banjo kishte një aksident, nganjëherë mjaft disa sekonda ju jeni larg.
 • Përfshijnë ujë të ftohtë pari, fik nxehtë i parë për të parë nëse fëmija papritmas nxorrën në jet, ai mund të shpojnë juve.

 • Mbani kozmetikë, shampo dhe sapun në një vend të cilin fëmija nuk mund të arrijnë. Hiq pastrues dhe pastrimit të produkteve nën vaskë.
 • Vënë në një fund të veçantë jo-trung i mat vaske në suckers. Kur lahet fëmijën, të mbjella në karrige për fëmijë të posaçëm për larje.
 • Vendi shul mbi kapak tualet dhe për të mbajtur kapak të mbyllur. Shumë aksidente zhvillohet në tualet.
 • Nëse keni kafshë shtëpiake që përdorin tabaka, të mbajtur derën banjo hapur vetëm një çarje, në mënyrë që kafsha të mund të kalojë si një fëmijë - nuk ka. Një alternativë është që të përdorin portat për të proema.t derë
 • Kurrë mos e lë prizë elektrike është e mbyllën në ujë afërt.
 • Korridor dhe shkallët

 • Nëse jetoni në një shtëpi dy-katëshe privat, të mbyllur aksesin e fëmijëve në shkallët.
 • Ndriçim në korridor duhet të jetë shumë i mirë.
 • Këpucë të pastër pista në kuti ose kufi të mbyllur qasje në vendin e hraneniya.t
 • Organizoni përditshme pastrimi korridor lagësht.