Prindërit në pyetje sigurinë e vaksinimeveSipas hulumtimeve nga shkencëtarët amerikanë të botuar në revistën Pediatrics, 28% e prindërve që ndjekin qendrat orarin e vaksinimit për Kontrollin e Sëmundjeve, besoj se do të ishte më e sigurt për të vaksinohen në një moshë më të vjetër. 2% e prindërve që jetojnë në Shtetet e Bashkuara refuzojnë të gjitha llojet e vaksinimeve për fëmijët e tyre, dhe një në dhjetë të prindërve është një orar individ vaksinimit.

Sipas statistikave, më shpesh prindërit refuzojnë të vaksinuar fëmijët kundër të ashtuquajturit H1N1 të gripit të derrit, si dhe shpërthimet e gripit sezonal llojet konvencionale. Nevoja për vaksinimin kundër fruthit, shytave dhe rubeolës (kompleksit të vaksinës) gjithashtu shkakton prindërit e pajustifikuar.

Si rezultat i këtij viti në mesin e fëmijëve amerikanë ka qenë i regjistruar që nga viti 1996, shpërthimi më masiv i fruthit. Numri i madh i fëmijëve të sëmurë ishin unvaccinated.

Shkencëtarët amerikanë janë të shqetësuar për këtë situatë dhe të fryrë alarmi. Sipas William Sheffnera, i cili kryeson departamentin e mjekësisë parandaluese në Universitetin e Vanderbilt,?
? Një nga problemet kryesore është mungesa e ndërgjegjësimit të prindërve të cilët nuk janë të përgatitur në mjekësi dhe nuk marrin parasysh se njerëzimi ka mësuar të pengojnë zhvillimin e shumë sëmundjeve, por shumica nuk janë mposhtur ende plotësisht.