Keq për Kids bugs dhe gabime


 • Supplements nuk janë të nevojshme?
 • Aditivëve - ky ilaç?
 • Duke përdorur shtojcave mund të shërojë sëmundje serioze?
 • Supplements - janë substanca natyrore dhe droga - jo?
 • Mos jepni shtojcave dietike fëmijës tuaj?

 • Supplements nuk janë të nevojshme?

  Duket unë nuk jam i gabuar në qoftë se unë them që çdo prind dëshiron që fëmija i tij ishte i shëndetshëm. Dhe sigurisht është e qartë se çdo sëmundje duhet të njoftuar. Ushqimi i duhur, aktiviteti fizik, kalitje ... .. kjo e gjatë të njohur prindërit e kujdesshëm. Në dekadën e fundit për të ofruar masat parandaluese janë shtuar për pranimin e shtojcave dietike.

  Rreth BAA thotë shumë. Tema e përdorimit të këtyre substancave debatuar gjerësisht.

  Megjithatë, përgjigja e pyetjes - Supplements dhe fëmijët - compatible A këtë koncept? - Megjithatë. Ndoshta pas leximit të këtij materiali, secili prej jush mund të bëjë konkluzionin tuaj në lidhje me shtesa për fëmijën tuaj.

  Nuk është sekret se bazën e shëndetit - një dietë të përshtatshme. Për fat të keq, për arsye të ndryshme, produktet moderne janë më në gjendje të na japin me të gjithë e nevojshme. Gjatë tridhjetë viteve të fundit lakër ka humbur 85% kalcium dhe hekur% 81, dhe mollë - hekuri 40% dhe 42,5% të vitaminës C.

  Përbërja përkeqësimi i produkteve të mishit. Sot një person konsumon kafshët e mishit të ushqimit që hanë ushqime të veçanta, vazhdimisht duke marrë hormonet, antibiotikët dhe vuajnë pasivitet fizike.


  Me dietën e tyre zhdukur bimët e egra. Gjatë 30-40 viteve të fundit, vitaminë A u zhduk plotësisht nga viçi. Dhe sasia e pulave ulur me 70%. Përmbajtja në thiamine mish aminoacide të rëndësishme rënë mesatarisht me 42%.

  Me humbjen e mineraleve më të prekura hekur - rezervat e tij në mish ra nga një mesatare prej 28%. Për disa shekuj të hani mish lope e rekomanduar për të plotësoj dyqane të hekurit në trup, por tani këshilli ka humbur gjithë kuptimin.

  Në këtë drejtim, ne ndjejmë një mungesë të madhe të vitaminave dhe mineraleve, e cila është të paktën 56-58% dhe për vitaminës C është 80%.

  Hypovitaminosis mund të zgjasë me vite, ngadalë shëndetin pidtochuyuchy e cila është e rrezikshme për trupin rritje të fëmijës.

  Pra ushqimi ynë ka nevojë për përmirësim. Për më tepër, është e qartë se jo vetëm mund të përmirësojë atë duke rritur numrin dhe ndryshimin e përbërjes. Është e nevojshme për të plotësuar marrjes të ushqimit të substancave të cilat ajo bëhet më pak dhe më pak.

  Dhe nga kjo pikëpamje, përdorimi i aditivëve të ushqimit është i justifikuar. Në fakt shumë kanë thënë tashmë - ju duhet të merrni multivitamina dhe minerale, me pothuajse konstante. Është shumë e rëndësishme për fëmijët. Aditivëve nevojshme!


  Aditivëve - ky ilaç?

  Kohët e fundit, ka shumë terma dhe emra, të cilat ju duhet të kuptoj jo vetëm profesionistët, por edhe për këdo që dëshiron për të duhet të kujdeset për shëndetin.

  Ata kanë nevojë për decryption. So.

 • Biologjikisht aktive shtojcave ushqimore - një kombinim i fizik apo identike me substanca biologjikisht aktive natyrore të destinuara për pritjen drejtpërdrejtë me ushqim, ose futja e ushqimit në mënyrë që të pasuruar dietën e ushqimit individual ose substancave biologjikisht aktive dhe komplekset e tyre.
 • br /

 • Nutraceuticals - aditivëve të ushqimit biologjikisht aktive që përdoren për të korrigjuar përbërjen kimike të drejtave të ushqimit (burim shtesë të aminoacidet, yndyrna të shëndetshme, karbohidratet, vitaminat, minerale, fibër diete).
 • Parapharmaceutics - shtojcave ushqimore biologjikisht aktive që përdoren për parandalimin, kujdesin mbështetës dhe mbështetjes brenda aktivitetit fiziologjik funksional të organeve dhe sistemeve.

 • Në fakt të gjitha tre prej këtyre emrave të thotë të njëjtën gjë - një grup të substancave (natyrore ose identike me ta) janë të destinuara për të plotësuar dietën.
 • Droga definohen si substanca të bimëve, kafshëve apo origjinës sintetike që kanë veprimtari farmakologjike, të përdorura për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes.
 • Qe droga - një substancë farmakologjikisht aktive (origjina ndryshme), i destinuar per parandalimin dhe trajtimin.

 • Duke përdorur shtojcave mund të shërojë sëmundje serioze?

  Nuk ka asnjë dyshim të drejtën për ekzistencën dhe dobinë e shtojcave ushqimore, në rastet kur ato përdoren në mënyrë korrekte.


  Megjithatë qartë dhe rreziqet që lidhen me përzierjen konceptet e drogës dhe shtojce dietetike.

  Përzierja e koncepteve është një numër arsyesh. Një prej tyre është reklama e padrejtë. Kur deklaron reklamat që BAA "shëron", "kurë" sëmundje - një mashtrim i qartë konsumator.

  Në mënyrë që të përdorin shtojcave dietë në trajtimin e prindërve nuk mund të garantuara për të marrë rezultatin e pritur, pasi nuk ka prova të efikasitetit farmakologjike e shtojcave dietike. Kjo kohë mund të jetë e humbur për një trajtim me të vërtetë efektiv, dhe si efekt i dëshiruar nga marrjen e shtesave që nuk trajtojnë garantuar, ju dhe fëmija juaj mund të shkaktohen dëme morale dhe materiale.

  Kurimi mund mjekësi vetëm. Nëse BAA është në gjendje të sigurojë një efekt terapeutik, në këtë rast është e droga të paregjistruara që në vetvete është një shkelje e ligjit.

  Efektiviteti i drogës është i lidhur në mënyrë të pazgjidhshme me faktin se ajo i jep efekte anësore. Në drogës testimit ata janë para regjistrimit, e detyrueshme me kujdes të vlerësuar cilësitë pozitive dhe negative të drogës.

  Në lidhje me plotësuese ushqimore hulumtim i tillë nuk qëndron. Ky dallim të madh në mes të këtyre grupeve do të thotë. Në Evropë, të klasifikuara si plotësuese ushqimore dhe produkteve ushqimore janë shitur vetëm në seksione të veçanta të supermarketeve.

  Praktika shtëpi e shitjen e drogës dhe aditivëve të ushqimit në barnatore ngatërrojnë konsumatorët hutuar. Në një raft mund të bashkëjetojnë dhe të shtojcave ushqimore dhe ilaçe. Kjo praktikë e duke u përpjekur për të ndryshuar, kështu që në disa barnatore nën BAA devijuar disa rafte. Por kjo nuk është gjithmonë. Ka vetëm një mënyrë për të dalë - për të hequr paketimin do të thotë një farmaci me kujdes lexoni etiketat në paketim.


  Supplements - janë substanca natyrore dhe droga - jo?

  Dhe shtojcave dhe ilaçe përmbajnë natyrore ose flavorings (sintetizohet në disa drejtime) substancave. Të gjitha hollësitë e përbërjes duhet të tregohet në të lirshme.

  Pra, në qoftë se ju lexoni paketë futur: "përmban (emri i substancës), flavorings," kjo do të thotë se produkti i përftuar ende kimikisht në vend se drejtpërdrejt nga bimë ose kafshë.

  Në anën tjetër një numër i madh i ilaçeve moderne përmbajnë përbërësit që rrjedhin nga bimët herë (kafshë), dhe mori aktualisht me mjete kimike.

  Në vetvete, koncepti i "naturalness" në kuptimin modern është mjaft arbitrar. Edhe në qoftë se një shtesë apo të drogës diete komponentëve të shtoni disa bimë, ajo bie në drogës jo në formën e saj natyrore. Nga substancave të caktuara të izoluara dhe kjo ndodh gjatë reaksioneve kimike.

  Sa i përket proces trajtimi kimik mund të konsiderohet e natyrshme - ju vendosni.


  Mos jepni shtojcave dietike fëmijës tuaj?

  Në përgjithësi, kjo është pyetja kryesore, për të cilat ishte shkruar këtë artikull. Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje në monosyllables pamundur. Duke marrë këtë vendim duhet të peshojnë pro dhe kundër.

  Nëse ju zgjidhni shtojcave vetëm, pastaj kthehet vëmendjen e saj kryesisht në përgatitjet multivitamin. Krahaso strukturën e kostos dhe ofertat e produkteve. Më të rëndësishme të jetë e mundur të marrin në konsideratë ato që përmbajnë rreth 10 vitamina dhe elementët gjurmë sa më shumë. Ndër multivitamina janë të dy drogës dhe shtojcave dietike. Nëse ata janë të njëjtën përbërje, ajo duhet të jetë e preferuar drogë.

  Prodhimi i tyre monitorohet më nga afër.

  Nëse mjeku ju ofron blej shtojcave, atëherë pyes - pse ai rekomandon një shtesë, jo një të drogës. Sidomos në rastin e sëmundjes së rëndë, jo vetëm në lidhje me parandalimin.

  Shmangni blerjen e shtojcave "duart mbi", edhe në qoftë se ju ofrojnë atyre një mjek. Tregtare pa një licencë dhe kasat regjistruese - kjo është një shkelje e ligjit, pa marrë parasysh sa synimet e mirë ajo ishte e justifikuar jo. Gain ose plotësuese ushqimore në barnatore apo në dyqane specialiteti. Të ndryshme "me shumicë" - kjo nuk është vendi ku për të shitur drogë për shëndetin. Sidomos kur është fjala për shëndetin e fëmijës.

  Mos harroni se shtesat nuk mund te kuroje. Mos lejoni veten të mashtrohen. Asnjëherë mos të heqë dorë nga droga të përshkruara nga mjeku juaj, duke e zëvendësuar atë me plotësuese ushqimore. Në raste ekstreme, të themi përdorimin e tyre të kombinuar.

  Informacion nga neni Natalie Rosina "Fëmijët dhe shtojcave dietike. Gabimet dhe gabimet. »