Autizmi dhe universet e tyre


 • Burgosur në shpirtin e vet
 • Në dhomat e Snow Queen
 • Kush punon për Bill Gates?
 • Genius-idiot i
 • Ai di çdo gjë!
 • "Ju qiejt"
 • Rrotullon zgjuar
 • Vetëm disa shembuj

 • Burgosur në shpirtin e vet


  Views autistic e atyre në theks nuk e vërejnë më parë, filluan të flasin ... por jo vetëm film Levinson theksuar problemin. Sipas disa fëmijëve autikë në ditët e sotme janë të lindur është 10 herë më shumë se më parë. Nëse në 1993 në SHBA të regjistruar 15.500 fëmijë me autizëm, pastaj pesë vjet më vonë ata u bënë 42 500.
  Në botë çdo 10 mijë lindje të përbëjnë 15-20 "njerëz të shiut." Ajo rezulton se autizmi është në miliona Tokës.

  Dhe numri i tyre është në rritje ...

  Pse kaq shumë foshnje të lindur në robëri, në shpirtin e tij? Ndoshta për shkak të përkeqësimit të mjedisit natyror, nëna e sëmundjes, çrregullimet hormonale dhe madje, sipas një versioni, virusit që pengon lëvizjen normale të qelizave nervore në tru del. Shkaqet e autizmit janë duke kërkuar në sëmundje të hershme dhe madje edhe vaksinimet, dhe madje që fëmijët e sëmurë të mësojnë infermieres më të mirë ...

  Kjo mund të jetë defekt i trashëguar, sëmundje dhe koduar jo një por disa gjene që mund të arrijnë dhe të atit dhe nënës. Por një përgjigje shteruese ende.


  Dhe të gjitha versionet janë hipotezë ekuivalente fantastike që fëmijët autistic - janë nga planetë të tjerë të ushtrojnë valle e tyre rreth diellit jo si e jona.


  Në dhomat e Snow Queen

  Autizmi nuk mund të përcaktohet deri fëmijë është në mitrës. Simptomat e saj janë të dukshme vetëm pas lindjes, foshnja nuk tregon shërim, mezi reaguar për të dashurit, buzëqesh ... Kur një fëmijë i tillë kap, ai nuk ka treguar ndonjë emocion dhe shpesh duket shurdhët e të verbër.

  Në mënyrë tipike, simptomat e autizmit manifestuar plotësisht ndërmjet 1,5-3 vjet. Në shtëpi ka një princ i vogël, baby, Mbretëresha e ftohtë Snow vicioz.

  Këtu janë disa nga shenjat e autizmit infantile.

  Fëmijë:

 • nuk mund të flasin apo të lidhen fjalën me objektin;
 • shmang kontaktin me sy edhe nënën e vet;
 • frika nga të huajt ose nuk bën dallim midis njerëzve të tyre dhe të tjera;
 • ka zakone të çuditshme që të marrë atë për orë të tëra;
 • luan çuditshme lojë të përsëritura;
 • nuk i përgjigjen kërkesave të thjeshta;
 • nuk imitojnë të rriturit, për shembull, nuk e përdorni telefonin në vesh;
 • nuk tregon gishtin mbi atë që ajo ka nevojë, dhe vetëm të qarë;
 • mos kërkoni ndihmë, si në qoftë se ai e di çdo gjë;
 • prishet në një numër të blloqeve dhe jo ndërtimin e një piramidë prej tyre;
 • dallohen nga selektivitetit të lartë për ushqim;
 • nuk si ledhatim e tij;
 • të ndjeshëm ndaj disa tingujve.

 • Më shumë, më shumë probleme me identitetin. Fëmijë me autizm nuk e kupton kufijtë e trupit të tij, nuk pranon njerëzit e tjerë nuk e shoh që kjo të ndodhë. Nëse ai papritmas e kupton disa veprime, pastaj e përsërit ajo gjithmonë thotë të njëjtat fjalë - si në qoftë se ai ngjitet në realitet.

  Njerëz autizm kanë frikë nga çdo gjë të re, janë mjaft të lirë të intuitës dhe nuk mund të marrin pjesë në bisedë. Ata rregulluar gjërat maniak dhe pasionin e ngulët për të organizuar.

  Sëmundja manifestohet në mënyra të ndryshme. Disa fëmijë autistic i heshtur, i ngadalshëm dhe i qetë. Të tjerë, megjithatë, janë shumë të lëvizshëm dhe nuk mund të ulen ende.

  Por secili prej tyre nuk mund të lënë universin e tij dhe nuk mund të komunikojnë me njerëzit.

  Besohet se ekzistojnë katër gradë e autizmit. Ata që janë të sëmurë keq të tyre, nuk mund të sjellë në botë. Faza tjetër - njeriu mund të jetë diçka me interes. Dhe dy forma të tjera - në autistic përshtatur për shoqërinë në qoftë se ajo është për të bërë. Në të gjithë botën, besohet se autizmi është kapërcyer më mirë nëse fëmija merr pjesë në kujdesin e rregullt të fëmijëve. Dhe mësojnë fëmijët autistic mund të komunikojnë si gjuhë e dytë, edhe pse ata ende mbeten të mirë në vetvete.


  Kush punon për Bill Gates?

 • 10% e fëmijëve autikë (në statistikat e SHBA, ne kemi atë dhe nuk e) të ketë aftësi të shquar - në krahasim me 1% të njerëzve të thjeshtë.

 • Rreth 80% e fëmijëve autikë vuajnë nga vonuar mendor. Kështu ata IQ shpesh gjeniale.
 • Boys ndër autikë 4 herë më shumë sesa vajzat.
 • Sipas thashethemeve, në kohën sovjetike, udhëzimet janë dhënë prindërit nuk MSH të sapolindur me aftësi të kufizuara të dukshme dhe tha se ata kishin vdekur në lindjen e fëmijës.
 • Njerëzit me autizm shpesh menduarit ndryshojnë kushtetutën asthenic.
 • Në fëmijëve të diagnostikuar me autizëm vënë shumë të rrallë, dhe vetëm për fëmijët nën 10 vjet. Pas tij kalojnë jashtë dhe shkruani "psychopathy" ose "skizofreninë".
 • Autizmi kanë aftësi të mëdha për programimin; shpesh ata shohin një kompjuter duke qenë afër.

  Sipas disa raporteve, Bill Gates of 5 në 20% të stafit - autistic. Po, dhe ai tha Sindromi Asperger pacientit - Një formë e dobët e autizmit (njerëzit me këtë çrregullim mendor vuajnë tjetërsimit social, humbja e interesit në të tjerët, pedant dhe sjelljes steriotipe).
 • Në Shtetet e Bashkuara çdo fëmijë me autizm ndajë 30 mijë dollarë në vit. Ne vetëm problem prindërit.
 • 70% e fëmijëve autikë nuk kam asnjë shokë. 95% nuk ​​e goditi një familje.

 • Genius-idiot i

  Ndër autizm kategori të veçantë të njerëzve - me shkencëtar sindromi apo sindromi dijetar (psikiatër afat Darolda Trefferta, e tërë jeta e studiuar dijetar).

  Autizm dijetar - një person me aftësi të jashtëzakonshme, shpesh në llogaritë, artit dhe muzikës. Ai duket të jetë e vonuar mendërisht.

  Njerëz të tillë janë të rralla. Ndonjëherë aftësia dijetar nuk është i lindur, por lindin si rezultat i një lëndim në kokë, sidomos në hemisferën e majtë. Brain dijetar vepron si një e tërë, nuk ndan funksione në hemisferat. Dhe në qoftë se një gjë një idiot njeri i plotë, të tjera - gjeniu absolut.

  Shkencëtarët besojnë dijetar - është një shembull i asaj që mund të jemi. Në dijetar trurit rrjedhë të njëjtat proceset e mendimit si person mesatar. Por ky i fundit është përfshirë në ndërgjegjen në një kohë kur informacioni i marrë truri është i përpunuar plotësisht dhe formuar imazhin e objektit; ne shohim dhe kujtojmë vetëm i rëndësishëm.

  Një dijetar nuk kalojnë mbi ta një hollësi private dhe menjëherë të kenë qasje në të gjithë bazën e të dhënave të trurit. Sepse dijetar autistic mund të mbani mend fakte të pakuptueshme, numra, numra, harta dhe listat, tekst dhe muzikë.
  Përveç kësaj, ata janë:

 • zgjidh shembuj mistershme;
 • lehtësi dhe saktësi të llogaritur distancën në objekte;
 • në çast mund të përcaktuar se cila ditë të javës erdhi në numrin e dhënë si shumë si 10 mijë vjet më parë;
 • pa një orë saktësisht se sa kohë ka kaluar që nga një moment të dhënë.
 • Përse? Shkenca është e panjohur. Disa dijetar kanë anomali të dukshme neurologjike, por truri është ekzaminuar dhe më anatomike dhe fiziologjike normal.


  Jo të gjithë dijetar autizm është, dhe jo të gjithë dijetar - autistic. Probabiliteti i lindjes dijetar autistik - 1-80.000.000. Tani ka rreth 50 njerëz.


  Ai di çdo gjë!

  Kim Peek - personi i vetëm në botë që nuk është vetëm dijetar autistic. Kim - mehasavant, një gjeni të paktën 15 objekte në të njëjtën kohë, matematikë, histori, letërsi, muzikë ...

  Kim ka lindur më 11 nëntor 1951 në Salt Lake City, Utah, me hernie cerebrale në anën e djathtë të kafkës dhe një kokë të zgjeruar. Kur ai ishte 9 muaj, mjekët pastruar verdiktin: "retarduar mentalisht." Më vonë, kur shqyrton Peak trurit, duket se hemisferat e saj nuk janë të ndara, duke formuar një të vetme media storage zonë.

  Në 16-20 muajsh fëmija përmendësh të gjitha librat ai lexoi për herë të parë dhe nuk ka dhënë rilexuar ato përsëri. Në tre vitet e pyeti prindërit e tij çfarë fjala "sekret". Pra, doli se ai kishte mësuar shumë kohë më parë. Kim shaka këshilluar që të shikojmë në kuptimin fjalorit të fjalës. Ai vështroi lart. Disi fëmijë menjëherë kuptoi se ajo përqëndrohet.

  Sot Kimputer si thirrjen e tij të ngushtë, mbani mend më shumë se 9000 libra. Ai e di të gjitha mënyrat që Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, emrat e atletëve shumë profesionale, aktorët dhe aktoret, përmbajtja e Biblës dhe doktrina e datat historike mormonë, Shakespeare, kodeve telefonike.

  Ajo lehtësisht identifikon muzikë klasike, duke bërë thirrje në të njëjtën datë CURRICULUM VITAE shkrim dhe kompozitorë. Ai i di të gjitha betejat e mëdha datat e luftërave dhe të vetëdijshëm për ngjarjet aktuale, është në gjendje të përcaktojë një ditë, e cila bie në ndonjë datë.

  Kjo mezi veshur veten e tij dhe harron se si të lahen dhëmbët tuaj ... Peak nuk është në gjendje për të kujtuar një rend të lëvizjeve; Ai mësuar të ecin vetëm në 4 vjet, dhe ngjit shkallët - vetëm në shkollë të mesme. Ajo është ende e vështirë çdo herë kujton se si të kapërcyer atë. Objektivat ditë Kim Peek shpenzon në bibliotekën publike në Salt Lake City. Libër Tolstoi ajo zgjat për 25 minuta lexim: mehasavant lexoj dy faqe të njëjtën kohë - një sy të majtë, dhe një tjetër - e drejtë.

  Në fillim të lexuar atë si një fëmijë, e mban mend të gjithë librin.


  "Ju qiejt"


  "Njeriu Rain" filmuan bazuar në Peak historisë jeta. Meritë e hapja e tij i takon skenarist i filmit, Barry Morrow. Para kësaj, ai shkroi skenarin për një film televiziv mbi njeriun e vonuar mendërisht të quajtur Bill. Pas filmit Morrow u ftua në një takim të Shoqatës së popullit të meta mendore, ku u takua me Kim. Peak impresionuar skenarist aftësinë e tij fenomenale, dhe Morrow dikur kishte idenë për të shkruar një skenar për të.

  Protagonist është quajtur Raymond Babbit dhe drama e tij Dustin Hoffman.

  Në përgatitje për filmimin, ai, si Morrow, u takua me Kim dhe babait të tij. Tema e bisedës së tyre ishin monarkë britanikë, Bibla, baseball, kalë garash, data, koha, të udhëtimit, kompozitorë, ringtones, filma, gjeografi, programe hapësirë ​​dhe literaturë. Siç thotë Fran Peak, Hoffman tha të birit: "Unë mund të ketë një yll, por ju qiell."

  Pas "Njeriu Rain" jeta Kim ka ndryshuar në mënyrë dramatike. Ai pushoi për të jetuar në një rreth të kufizuar të afërmit dhe miqtë filluan të takuar njerëz, të mësojnë për të komunikuar dhe për t'u përballur me palën tjetër. Vlerësim më konservativ, që nga 1988, kur atje ishte një film, pobachyvsya kulmin prej më shumë se dy milionë banorë, shpenzimet për udhëtim mbi 100 ditë në vit.

  Ndoshta për shkak të "shiut Man" në botë do të jenë shira më pak i akullt tjetërsimi? Si Morrow ka thënë: "Unë besoj se ata që mbahen së bashku me Kim të paktën pesë minuta, nuk mund të ndryshojë pikëpamjet e tij mbi veten e tyre, të botës dhe të aftësive të njeriut."


  Rrotullon zgjuar

  Sipas shkencëtarëve, Kim Peek nga viti në vit është duke u bërë më të zgjuar. Në fund të vitit të kaluar, u vendos që të vë në dukje trurin e tij për hulumtim teknologjitë e fundit hapësirë. Ekspertët nga të dhënat e NASA-së krahasojnë tomography llogaritur dhe hartë magnetike e testeve të mëparshme në autistic botë më të famshme, dhe pastaj do të krijojë një hartë tre-dimensionale të trurit.

  Shkencëtarët duan të përcaktojnë se çfarë është në mendjen e Spades, kur ai mendon për gjëra të ndryshme.


  Vetëm disa shembuj

  Ka autistic dhe dijetar:

 • Richard Uouro - artist Autistic nga Skocia. Diagnoza e fëmijës autizmit vënë në 3 vjet. Për të thonë se ai ka mësuar 11 dhe barazim - në 6 preferuar teknikë - crayons dylli. Richard pikturon peisazhe nga kujtesa. Qindra veprat e tij të fituara nga Papa Gjon Pali II.
 • Tony De Bloys - muzikant i verbër amerikan. Tony u ul në piano për herë të parë në dy vjet, dhe tani mund të luajë 20 instrumente muzikore. Di të kujtesës 8000 këngë.
 • Jonathan Lerman - artist autizm (USA) (lindur në 1987).

  U ndal për të folur për dy vjet, IQ vetëm 53. Por në dhjetë vjet, Jonathan filloi duke tërhequr portrete qymyr e gjeniut, të cilat tani janë në shfaqje në ekspozita të mëdha.
 • Leslie Lemke - muzikant. Lindur në 1952 th glaukoma dhe dëmtimit të trurit. Djali hequr sytë. Dear Nëna refuzoi atë, ai miratoi një infermiere fëmijën Mae Lemke. Tashmë në fëmijërinë e hershme Leslie demonstruar aftësinë për të kujtuar plotësisht bisedën. Në 14 Maj parë e dëgjuar që ai luan në piano, duke luajtur një melodi që dukej kohët e fundit në TV. Së shpejti Leslie ka kryer koncerte, jo vetëm në SHBA por edhe në Skandinavi, dhe Japonia.

  Ai jo vetëm që kryen, por edhe shkruante muzikë, pavarësisht nga mungesa e arsimimit muzikor.
 • Me sa duket, në një formë apo në një tjetër autizëm vuajnë Albert Einstein, Gumilev, Arnold Schoenberg, Bryusov, James Joyce, Gustav Mahler, Dimitri Shostakovich, Carl Gustav Jung, Sergei Prokofiev.
 • Oe Hikaru - kompozitor japonez, djali i shkrimtarit të famshëm Kendzaburo OE. Ka lindur në 1962; mjekët këshillojnë prindërit për trajtim lënë pas dore dhe të japin fëmija me paaftësi të vdesësh në paqe, por ata refuzuan. Hikaru vuajtur shumë sëmundje dhe pothuajse i lirë nga aftësia për të folur, të shprehur ndjenjat e tyre në muzikë.

  Kendzaburo beson se djali i tij është i detyruar për famë letrare: librat e tij janë bërë zëri i të birit.
 • Gilles Trehin - artist dhe krijues i qytetit imagjinar Urvillya francez. I lindur në 1972, ai ishte diagnostikuar me autizëm në 8 vjet. Nga një moshë të re Gilles tregoi aftësinë muzikore, llogaritjen dhe vizatim. Si adoleshent ai filloi të nxjerrë një hartë të një qytet imagjinar Urvillya për të cilën erdhi me një histori interesante dhe të detajuar.
 • Sarah Miller - prohrammistka 42-vjeçari amerikan, president i Nova Systems.
 • Donna Williams (lindur në 1963) - artist Australian dhe autor i Bestsellers. Libri i saj i parë u quajt "Asnjë nga askund:. Autobiografi i jashtëzakonshëm i një vajze autistic"

  Si një fëmijë, Donna të gjatë për të bërë diagnozën e saktë, ajo është konsideruar i vdekur. Vajzë në ndonjë gjë ajo nuk mund të koncentroheni, nuk mund të përgjigjem një pyetje të drejtpërdrejtë dhe, si ajo shkroi më vonë, bota e perceptuar kaos të tingujve dhe ngjyrave. Tani Donna - njeri i suksesshëm ajo u martua programues vazhdon të shkruaj libra dhe është duke zhvilluar një faqe interneti autistic.
 • Vernon Smith (lindur 1927) - Profesor i Ekonomisë dhe Drejtësisë, PhD, autor i 200 artikuj, pronarit të çmime për arritjet në ekonomi ... Kjo është pavarësisht sindromi i Asperger lindur.
 • Christopher Taylor - anglez 40-vjeçar, i cili flet rrjedhshëm daneze, holandeze, finlandeze, franceze, gjermane dhe shumë gjuhë të tjera.

  Por për të dalë nga shtëpia ai nuk mund.
 • Grand Temple (lindur në 1947) - ". Përkthyer nga gjuha e kafshëve" Ph.D., profesor, shkrimtar, autor i Më e famshme pas Kim Pick autystky në botë.

  Karriera Grand ishte për të lehtësuar vuajtjet e kafshëve. 90% e bagëtive në SHBA dhe Kanada para therjes kalimin përmes mbrojtjet, i projektuar nga këshilla Grand kështu që para se vdekja e kafshëve nuk ndjejnë frikën dhe tmerrin. Për shkak të sëmundjes së tij Temple sheh atë që të tjerët nuk e shohin. Watching lopët, ajo vihet re dhjetra gjëra të vogla: Lopët nuk më pëlqen të verdhë, ata kanë frikë të dalin zona të ndritshme në një dhomë të errët, frikë e reflektime të lehta në tingujt e ujit dhe metalike, preferojnë stilolapsa rrumbullakët pozicionuar në linjë.

  Përmes granteve, përshkruani në detaje pasurinë e tij, paqe me autizëm bëhen njerëz më të qarta të shëndetshme. Profesor i kushton shumë kohë për të bërë jetën më të lehtë si e saj. Është vetëm ata si e saj, ju e dini se sa e vështirë është për të jetuar në derë të mbyllur përgjithmonë.

 • PS Nëse ju doni të shikoni në botën përmes syve të një autistic, unë ju këshilloj për të lexuar librin Mark Haddon "natë Mysterious vrarë një qen."

  Informacion nga Tatiana artikull Aleshynoy "Ne do të jetë njerëzimi shi?".