Autistic fëmijët të cilët janë shi


 • Çfarë është ajo?
 • Pse ndodh kjo?
 • Çfarë po ndodh?
 • Probleme familjare të fëmijëve autistic
 • Si të njohin autizëm?
 • Trajtimi i Autism
 • Mbështetje psikologjike


  Çfarë është ajo?

  Termi "autizmi" u prezantua për herë të parë në E. Bleyerom 1920 si një simptomë të shkeljeve të rënda të ndërveprimit me realitetin në pacientët e rritur me skizofreni. Autizmi në fëmijërinë e hershme, u përshkrua nga Leo Kanner (1943, sindromi Kanner), dhe Hans Asperger (1949).

  Pastaj një nga përcaktimet e autizmit dukej si "person fragmentimit me botën e jashtme." Kjo sëmundje ndikon jo vetëm funksionet mendore (gjuhën, inteligjencës, mendimit), por gjithashtu ndikon në perceptimin e pikëpamjes botërore tërësor të fëmijëve.

  Problemi kryesor është mungesa e të kuptuarit të autizmit, refuzimin e ngjarjeve të njeriut që ndodhin përreth.


  Pse ndodh kjo?

  Është vërtetuar se shumica e rasteve të autizmit është shkaktuar nga trashëgim, por mekanizmat e sakta të trashëgimisë deri tani i panjohur. E vetmja gjë që mund të argumentohet - ndoshta nuk autizmi trashëguar, dhe sensibilitet për të.

  Ata do të zbatohet apo jo - është kryesisht i varur nga rrethanat e jashtme, në vend, nuk është shkaku i autizmit dhe kushtet. Shpesh shenjat e autizmit para lëndimeve të lindjes dhe çrregullimeve të tjera të shtatzënisë dhe lindjes, dhe faktorë të ndryshëm që veprojnë pas lindjes.


  Në vitet e fundit, autizmi vëmendje e veçantë. Kjo është për shkak të faktit se, sipas disa studimeve, numri i njerëzve me autizëm është në rritje çdo vit. Megjithatë, është e paqartë nëse kjo është për shkak të disa faktorëve të jashtëm apo thjesht është zgjeruar kufijtë e konceptit të "autychnosti."


  Çfarë po ndodh?

  Fëmijët me autizëm duke filluar herët dalluar disa nevoja të veçanta. Para së gjithash, një fëmijë shmang të gjitha llojet e ndërveprimit me të rriturit, ajo nuk është ngritur kundër nënës kur ajo e mori në krahët e saj, jo të shtrijë dorën e tij dhe të mos e zgjeruar atë, siç bën një fëmijë të shëndetshëm, duke shmangur pamje të drejtpërdrejtë në sy.

  Ai shpesh e dominuar nga vizioni periferik (shih buzë e syrit); ajo gjithashtu mund të përgjigjet për të tingujve në emrin e tij, që shpesh çon në dyshojnë në këto fëmijë humbje, e cila në të vërtetë nuk është e dëgjimit.

  Një tipar karakteristik i zhvillimit mendor në autizëm është mospërputhje, paqartësia e manifestimet e tij. Fëmijë me autizm mund të jetë shumë inteligjent dhe të meta psikike mund të talentuar në disa zona (muzikë, matematikë), por ai nuk ka familje të thjeshtë dhe aftësitë sociale. I njëjti fëmijë në situata të ndryshme mund të jetë i vështirë dhe mund të shfaqin gatishmërinë e jashtëzakonshme.

  Faktor mendor i fëmijëve autikë shpesh tejkalon 70 pikë për shkallë stobalnoyu. Këta fëmijë të tregojnë aftësi - nganjëherë i shkëlqyer - për pikturë, muzikë dhe dizajn. Ata janë quajtur "ishujt e dijes", dhe ata që i posedojnë ato, i quajtur "shkencëtarët autistic." Megjithatë, fusha të tjera të jetës janë prekur aspak i interesuar në fëmijën.

  Fëmijë me autizm stereotipet shumë vetë të ngjashme. E gjithë bota e tij e brendshme të bllokuar në të ngurtë, duke shkuar përtej tragjedisë së përdoruesit. Kjo është kryesisht për shkak të së ashtuquajturës neofobiey - frika nga ndonjë gjë të re.

  Megjithatë, phobias, fëmijë të tillë mund të zhvillohet në çdo gjë.

  Në veçanti, fëmijët autistic vuajnë fobi ndijor - frikë se mund të pajisjeve shtëpiake që lëshojnë zhurmë me zë të lartë të shëndosha të ujit, errësirë ​​ose dritë e ndritshme, mbylle derën, me një veshje të lartë jakë, etj

  Kur një fëmijë me autizm është veçanërisht e keqe, ajo mund të tregojnë agresionin dhe samoahresiyi. Shpërthimi i dëshpërimi forcës shkatërruese të drejtuara në përgjithësi kundër ndërhyrjes në jetën e saj dhe përpjekjet për të ndryshuar stereotipet. Selektiviteti në kontakte dhe mungesën e dukshme të angazhimit edhe për të mbyllur miq atje me të gjithë sistemin e frikës, dhe për këtë arsye - ndalesat dhe vetë-ndërprerjen.

  Ajo ndryshon ngurtësi, "sdelannosty", "mekanik", "popuhayachyy."

  Shpesh shtampovannosty përshtypje. Një nga karakteristikat e goditura e të folurit fëmijë me autizm - eholalirovanie, përsëritje - shpesh të vonuara - dëgjuan fraza diku jashtë kontakt me gjendjen reale.


  Probleme familjare të fëmijëve autistic

  Familjet Trouble me fëmijë me autizm mësipërm mbarë atë vetëdije shpesh vjen papritmas. Vështirësia e vendosjes së kontaktit dhe ndërveprimin janë të balancuara në sytë e prindërve qetësues përvojat që shkaktojnë serioze pikëpamje, inteligjente e fëmijës, aftësitë e tij të veçanta.

  Prandaj, në kohën e diagnozës ndonjëherë familja është duke përjetuar stres të rëndë, tre, katër, apo edhe pesë vjet, prindërit raportojnë se fëmija i tyre është konsideruar ende i shëndetshëm dhe i talentuar, me të vërtetë "të mësuarit e pamundur."

  Shpesh ata ofruan menjëherë të lëshojë paaftësi ose vendin e saj në një shkollë të veçantë me konvikt. Stresi për familjen që vazhdon të "luftojë" për fëmijën e tyre, nga ai moment shpesh bëhet kronik.

  Problemet më të mëdha përballohen nga nëna fëmijë me autizm, për shkak të lindjes së tij, ajo nuk ka marrë emocione pozitive, komunikim gëzim të drejtpërdrejtë me një hakmarrje të mbuluar të gjitha vështirësitë dhe lodhje lidhur me shqetësimet e përditshme dhe frikë.

  Fëmija nuk buzëqeshje atë pa shikuar në sy, nuk ka si të kalojnë kohë në duart e tij; nganjëherë ajo nuk ka edhe të dalluar atë nga njerëzit e tjerë, nuk i jep përfitime të dukshme në kontakt.

  I kuptueshëm si manifestime të depresionit, nervozizëm, lodhje e saj emocionale.

  Prindërit kanë tendencë për të shmangur stresin e përditshme lidhur me rritjen e një fëmijë me autizm, shpenzimeve më shumë kohë në punë. Megjithatë, ata gjithashtu të ndjehen një ndjenjë të fajit, frustrimit, ndonëse nuk flasin për këtë në mënyrë të qartë si nënë.

  Karakteristike, nevoja për komunikim në fëmijët autikë fillimisht nuk thyer. Një fëmijë i tillë mund të jetë i lidhur thellësisht për një të dashur, një fytyrë njerëzore është aq i rëndësishëm për të, si për ndonjë tjetër, vetëm kontaktit sy ai mund të mbajë vetëm një kohë shumë të shkurtër. Kështu, një fëmijë me autizm mund të shpejt se nuk doni të merrni në kontakt me njerëz të tjerë.

  Përveç kësaj, prindërit janë të shqetësuar rreth stresit peshe që të testojë gratë e tyre, ata shkojnë në vështirësi të veçantë materiale për të siguruar kujdes për fëmijën "të vështirë", i cili ndihet më akute sepse premtimi për të qenë të gjatë të qëndrueshme, praktikisht për jetën.

  Në situata të veçanta të rritet vëllezërit e motrat e fëmijëve: kushtet psikologjike dhe të përditshme, ata gjithashtu kanë disa vështirësi, dhe prindërit në këtë situatë shpesh të detyruar të sakrifikojnë interesat e tyre.


  Si të njohin autizëm?

  Nëse gjeni simptome më lart në sjelljen e fëmijës së tyre, të konsultoheni me një psikiatër të fëmijëve. Çfarë është në një moshë më të hershme se të filloni korrigjimin e një fëmijë me autizm, më shumë gjasa për të përshtatur atë në normale.

  Në diagnozën e kriterit autizmit kryesor është që sëmundja nuk zhvillohet në një Rebecca shëndetshme pas 5 vjetësh. Pra, nëse devijime janë të shënuara në moshën e rritur, së pari duhet të mendojnë për skizofreni, por jo për autizëm.

  Përveç kësaj, disa nga simptomat e autizmit janë të ngjashme me manifestimet e vonuar mendor, çrregullime të të folurit, shurdhim kongjenitale dhe psikozë regresive. Prandaj, vetëm një specialist me përvojë mund të përcaktuar se nëse apo jo fëmija juaj është autistic.


  Trajtimi i Autism

  Terapi konvencionale përfshin një dietë e duhur dhe përdorimin e qetësuesve dhe ilaçe të tjera për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme të fëmijës.

  Përveç kësaj, tani ka shumë teknika dhe zhvillime që kanë për qëllim trajtimin apo korrigjimin e autizmit. Për shembull, terapi e komunikimit ndihmon zhvillimin e pavarësisë, autonomisë dhe e adaptimit social aftësitë e fëmijës. Është e rëndësishme për të nxitur zhvillimin e aftësive të komunikimit, duke përdorur gjuhën e shenjave dhe metoda të tjera të ndryshme (të komunikimit joverbal).

  Trajnimi Audio-vokal dhe trajnimi audio për qëllim të adaptimit të mëtejshëm fëmijë me autizm, si dhe trajtimin e konfliktit, që është metodë kryesore e dhunshëm përqafim «forceal mbajtjen», ose duke mbajtur terapi. Kjo metodë gjithashtu quhet "mbështetje të detyruar" është propozuar së pari nga M.

  Welch në 1983.

  Ai është duke u përpjekur të detyruar, lidhja pothuajse i dhunshëm i arsimit fizik në mes të nënës dhe të fëmijës, si dhe mungesa e drejtim është konsideruar shpesh një shkelje të madh në autizëm. Ju gjithashtu duhet seanca e rregullt e terapisë fizike të specializuara, për të siguruar që fëmija ka mësuar të përdorin siç duhet trupin tuaj.


  Mbështetje psikologjike

  Prindërit duhet të kuptojnë se çfarë po ndodh me fëmijën e tyre, dhe nëse është e mundur për të krijuar kontakte emocionale me të, që të ndjehen fuqinë e tyre, të mësojnë për të ndikuar në situatën, duke ndryshuar atë për më mirë. Përveç kësaj, familjet me fëmijë me autizm është e dobishme për të komunikuar me njëri-tjetrin.

  Jo vetëm ata janë mirë të kuptojnë njëri-tjetrin, por secili ka vet përvojën e saj unike të menaxhimit përvojë, të kapërcyer vështirësitë dhe për të arritur sukses, zhvillimin e metodave të veçanta të zgjidhur shumë probleme të brendshme.

  Informacion nga artikullin "Autism".