Autizmi - nuk është një sëmundje


 • Merrni kohën tuaj të diagnozës
 • Si të njohin një sindrom i rrezikshëm
 • Mom - mjeku më i mirë

 • Merrni kohën tuaj të diagnozës

  Sipas statistikave, në 10.000 fëmijë - tetë janë të lindur me sindromën e autizmit. Ata që dëgjuan për këtë, e dimë se prindërit dhe edukatorët fëmijë me autizm mund të vënë një monument për jetën, sepse ato janë të nevojshme për durimin me të vërtetë engjëllore dhe dashuria e pakufishme. Shumica e grave shtatzëna nuk kanë dëgjuar për autizëm. Ndërkohë, ekspertët besojnë se çdo grua që është gati për të lindur, duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë fenomen.

  Autizmi është përcaktuar si "jofunksionale emocionale, e cila është e shprehur në izolimin e individit në mungesë pothuajse plotë e kontaktit me botës jashtme".

  Ky fenomen është i lindur, dhe arsyet që një fëmijë ka mekanizma emocionale dizajn të nevojshme për të përshtaten me jetën normale.

  Ta themi thjesht, një fëmijë mendërisht krejtësisht i pambrojtur, shumë e ndjeshme, dhe pothuajse të gjithë kontakt me botën e jashtme ka në atë është ndikimi shumë i fortë emocional, e cila kufizohet me stresin. Si rezultat - fëmijë nga ditët e para të jetës së tij duke u përpjekur për të mbrojtur veten e tyre nga përshtypjet e forta, dhe mbyllet pothuajse nuk është edhe në kontakt me prindërit e tyre.

  Duket se ky fëmijë nuk është i interesuar në asnjë nënës ose lodrat nuk i përgjigjet zërit dhe pamjen afërmit. Pra ngatërrohet shpesh me sindrom autizmi cretinism.


  Mund edhe gabim një mjek i cili nuk është trajtuar në mënyrë specifike me këtë problem. Rezultati i "gabimeve" të tilla më të pashpresë - fëmija bie në kategorinë e handikap mendor dhe pasojat.

  Autizmi nuk mund të quhet një sëmundje apo edhe inferioriteti në kuptimin e zakonshëm të fjalëve. Sipas profesionistëve, fëmijët autistic shpesh kanë talent të jashtëzakonshme dhe të zbulimit. Si një nga mjekët e prindërve të dëshpëruar: "Ju keni për të marrë përmes në botën e tij të brendshme, më besoni, është e vlefshme." Këta fëmijë kreativiteti i madh në muzikë, poezi, artit, matematikës dhe kështu me radhë. D.

  Shumë nxënës me ekspertë autizmi pas viteve të punës së vështirë si një "zbulojë" qëndroj në botë që për aq kohë të gjatë kanë qenë të grumbulluar në vetvete.

  Disa nga këta njerëz janë duke mësuar në Konservatorin në universitetet elitare, siç kanë mendim jo të parëndësishëm të sistemit. Në autizëm, ka disa nivele të vështirësisë, por edhe fëmijët më të vështira japin shpresë për të përshtatur në rast se shqisat janë në shenjë e parë e telashe.


  Si të njohin një sindrom i rrezikshëm

  Të shënojë shenjat e autizmit mund, në qoftë se edhe e di fazën themelor të zhvillimit mendor të fëmijës. Shumica e prindërve të fëmijëve autikë them se shikim kuptimplotë fëmijët e tyre të rritur, por ajo është shumë e vështirë për të kapur. Në të vërtetë, një fëmijë nuk ka kapur pamjen në fytyrën tuaj ose nënën, ose në të gjitha në çdo fytyrë.

  Ndonjëherë nëna është ngatërruar me verbëri, por pas duke kërkuar më afër, ju vëreni se llambë ose dritare të tërhequr vëmendjen e fëmijës, ndërsa fytyra ai preferon që të mos shikojnë. Arsyeja është se një fëmijë me autizm nuk mund të durojnë gjatë vështrim, ajo perenapruzhuye atë.

  Ai nuk e pranoi "sjellje gatishmërinë" kur nëna është duke shkuar për të marrë atë në krahët e saj dhe shtrihet "tyufyachkom", ndryshe nga foshnje normale që "ndahet" nga nëna e saj si një majmun, kapur duart pak mbi qafën e merr më të mirë.

  Shenjat e mëposhtme paralajmëruese: mom nganjëherë shumë e vështirë për të bërë me një fëmijë një kauzë të përbashkët. Ndërsa të gjitha foshnjat janë të lumtur për të marrë lojrat e tyre për të rriturit dhe madje duke u përpjekur për të marrë vëmendjen e tyre, e quajnë të luajnë fëmijë së bashku me autizm indiferent në vëmendjen e prindërve dhe nganjëherë madje fillon të qajë kur nëna e tij është përfshirë në lojë.

  Duket se ai ndjehet shumë më të rehatshme në vetmi, duke bërë vetëm disa raste ajo argëtuese qartë dhe.

  Për të njëjtën arsye fëmijë me autizm është shumë e vështirë për të mësuar të flasin. Vendndodhja e zakonshme është: nënë tregon fëmijën një objekt, fëmija shikuar sytë e saj, nëna ime e quan diçka që tregon se si ai përpiqet për të përsëritur. Që fëmijë me autizm është më e komplikuar, sepse shumë e vështirë për të tërhequr vëmendjen e tij.

  Është gjithashtu e rëndësishme të marrin në konsideratë atë fëmijë emocionalisht jofunksional shumë të gjatë mësuar me mjedisin rrethues dhe ndryshimit të vendit, jashtë në rrugë, duke u takuar me një të huaj, madje edhe një rirregullimin e mobiljeve në një dhomë mund të shkaktojë një reagim ajo i afërt ndaj shokut mendor.


  Mom - mjeku më i mirë

  Në fazat e hershme të formimit të identitetit të përcaktojë fëmijën e pafavorshme dhe të ndihmojë atë të shpëtoj nga ajo mund vetëm mom. Si të bëhet kjo?

  Shumë shpesh nënë, duke shikuar fëmijën e saj me autizm, depresion, duket se është krejtësisht indiferent për fëmijën, kjo nuk do të ndajë atë dhe nuk i pëlqen. Por kjo nuk është, një fëmijë ka nevojë për dashuri të nënës dhe vëmendje edhe më shumë se zakonisht. Gjë dozë. Nga kjo dhe duhet të vazhdojë.

  Mom duhet durim maksimale dhe takt në mënyrë për të hequr gradualisht fëmijën nga shteti mbyllur. Nëse fëmija nuk e shikoni në vonesat e tij fytyrë dhe vetëm shikoni rastësor dhe menjëherë largohet, ju butësisht të përpiqen për ta mbajtur atë në shikim të parë shkurtimisht, dhe pastaj për një kohë më të gjatë.

  Nëse fëmija nuk dëshiron të luajë me ju, ne duhet të shohim në atë për të parë se çfarë ai nuk ka si sjelljen tuaj, çfarë vendi ju zënë në lojë, për të mos lënduar fëmijën. Të jetë i sigurt për të nxitur ndonjë vëmendje për ju.

  Djali apo vajza Mësimdhënia them, i kushtoj vëmendje për atë që ata të reagojnë dhe të thërrasë ato gjëra për të cilat ai ose ajo është duke shikuar. Me pak fjalë, nëna duhet të krejtësisht të mësohen me botën e brendshme të fëmijës tuaj, shikoni në përreth syve të tij dhe gradualisht, pa e detyruar ngjarjet për të vendosur kontaktin ndërmjet fëmijës dhe realitetit.

  Nëse një fëmijë me autizëm të butë, nëna mund të eliminojnë të gjitha problemet të tyre.

  Në një rast të ndërlikuar pa e detyrave profesionale do të jetë e vështirë dhe ndonjëherë edhe e pamundur. Në Moskë, problemi i përfshirë derisa vetëm tre institucioneve: Qendra për arsimin e kurative, Qendra e Shëndetit Mendor dhe Instituti i Arsimit Korrektues.

  Dhe sigurisht, më e rëndësishmja - mos humb energji të mendjes dhe besimin në fitoren e fëmijës së tyre dhe i cili ka një shans për të realizuar aftësitë e tyre të shquar me ndihmën tuaj. Një prej ekspertëve mbi autizmin më tha: "Dhe ju shikoni në MSU, nuk janë krejtësisht ish klientët tanë, kryesisht në mesin e profesorëve!".

  Informacion nga artikullin "Autism - nuk është një sëmundje."