Xhel antibacterial do të zëvendësojë sapunPranvera - një kohë e veçantë për shpërthimet e sëmundjeve infektive, veçanërisht në mesin e fëmijëve. Gjatë pushimit pranveror shumë studentë me makinë në kopshtin zoologjik, ku pranverë të shfaqet kafshët porsalindur. Në disa raste ata lejojnë hekurin, por pa këtë dobësimin fëmijët mund të infektoj duart, duke prekur rrethime grilë dhe kafaze dhe të ushqyerit kafshët dhe zogjtë.

Periodlicheski pastaj një, pastaj në një vend tjetër në pranverën e infeksionit në masë të fëmijëve të infeksioneve të ndryshme. Kohët e fundit në Uells pothuajse njëqind fëmijë ishin çrregullime gastrointestinale me diarre pas vizitës në fermë me qengjat e porsalindur. Sigurisht, përvoja me kafshët është shumë e rëndësishme, por nuk e ndjekin rregullat e thjeshta të sigurisë dhe higjienës.

Paralajmërim Infectiologists: nuk ka xhel antibacterial dhe fshin nuk do të ofrojë mbrojtje kundër baktereve dhe viruseve që kafshët mund të transmetojnë tek njeriu. Gjatë çdo kontakt me kafshët është e rëndësishme për të shmangur çdo kontakt me feçe dhe si shpesh si ju lani duart me ujë të nxehtë me shkumë sapuni.

Gels Antibacterial alkoolit janë të mira në drejtim të spitalit pastërtisë apo zyra. Por ata nuk janë të efektshme për dezinfektim të dorës së feces të kafshëve, të cilat janë gjithmonë të pranishëm në numër të madh ku ka kafshë dhe zogj.

Profesor Hugh Pennington, një infeksioneve kryesor Wales, komentet: "xhel dhe fshin - kjo është sigurisht më mirë se asgjë, dhe mund të përdoret në qoftë se ju nuk keni qasje në ujë dhe sapun, por ato në asnjë mënyrë nuk zëvendësojnë larjen normale dhe gjithmonë do të jetë marrë vetëm higjienës dorës së dytë në fjalë. "