Testet për nënën


 • Problemet e fshehura
 • Testi për infeksion
 • Testet për nënën


 • Problemet e fshehura

  Spektri i mikroorganizmave që mund të shkaktojë infeksion në fetus dhe porsalindur dhe të çojnë në lezione të rënda ndryshonin. Shpesh ka një kombinim i baktereve dhe viruseve. Në mënyrë që të mos humbasë e infeksionit duhet të kryejë një ekzaminim të plotë - si para shtatzënisë dhe në kohë atë. Për çdo periudhë listën tuaj të tanishme. Ai përfshin jo vetëm e infeksionit shoqëror - HIV, hepatit, sifilis, por oportuniste, të tilla si Streptococcus Group B (Streptococcus agalactiae), të cilat janë gjetur në shumë gra të shëndetshme dhe mos të shkaktojë sëmundje, dhe shtatzënisë dhe lindjes mund të shkaktojë komplikime të rënda .

  Streptokoket sot dhe Escherichia coli janë një nga dy shkaqet më të zakonshme të sepsë, pneumoni dhe meningjitit në të sapolindur. Është e rëndësishme për të identifikuar dhe trajtuar klamidia, gonorre, Trichomoniasis para shtatzënisë. Që zhvillimin e këtyre infeksioneve të çojë në lindjet e parakohshme, pas lindjes endometritis. Është ironike, por sot askush nuk mund të jetë i sigurt që plotësisht të shëndetshëm. Për fat të keq, e njëjta hepatitit kontraktues në ditët e sotme ju mund edhe qytetarët më të begatë. Ka raste ku u trajtuan infeksion keq kur duke përdorur instrumente mjekësore në klinikat apo sallonet e bukurisë.


  Nëse keni kërkuar një institucion serioz mjekësore me një reputacion të mirë, "i madh" lista e testeve - është më tepër një dëshirë për të qenë e sigurt se duke kaluar se interesat komerciale. Por caktimin test për HIV, hepatit dhe mjeku sifilis duhet të MSH, të cilat janë të detyrueshme.


  Testi për infeksion

  Kur planifikoni një shtatzëni kërkon një qasje gjithëpërfshirëse, duke përfshirë PCR diagnozën e infeksioneve, infeksionet seksualisht të transmetueshme dhe diagnoza serologjike e pishtari-infeksioneve. Emri i grupit të formuar nga shkronjat e para të emrave latinë të sëmundjeve. Ata shpesh shkaktojnë frenim intrauterine rritje dhe shpërdorim të paraqiste një rrezik të veçantë për fëmijën e palindur.

  Kjo "T" - toksplazmozës; «R» - rubeola; "C" - infeksion citomegalovirusin; "N" - herpes; "O" - infeksione të tjera. Përfaqësuesit e grupit të fundit mund të jenë sifilizi, HIV, Hepatiti viral, listeroza, eritemë infektive, dhenve. Shpesh këto manifestime të sëmundjes në infeksione jo-specifike dhe i gabuar i tyre për një të ftohtë apo grip. Ndërkohë, rezultati mund të jetë ndërprerja e shtatzënësisë për arsye mjekësore. Prandaj, diagnoza e pishtari-infeksioneve duhet të zbatohen testet laboratorike. Zbulimi i antitrupave IgG vetëm për të patogjenëve pishtar-infeksionet do të dëshmojnë para sëmundjes lëvizur dhe për këtë arsye prania e imunitetit ndaj saj.

  Nëse antitrupat specifike nuk duket, kjo do të thotë imun ndaj kësaj sëmundjeje në trup atje. Në këtë rast, para se të shtatzënisë duhet të vaksinuar kundër infeksionit, të cilat ju nuk e lënduar, rubeolës, hepatitit B.

  Për fat të keq, jo të gjitha sëmundjet virale mund të parandalohen me vaksinim.

  Në veçanti, kundër infeksionit cytomegalovirus, toxoplasmosis dhe vaksinat eritemë infektive ekzistojnë. Prandaj, gjatë shtatzënisë ju do të duhet të nënshtrohen studimeve të rregullta të kontrollit. Dhe, nëse është e nevojshme, të ndërmarrë hapa për të parandaluar këto infeksione.

  Patogjenët infeksione të sistemit urogjenital - streptokokeve, Stafilokoket, Mycoplasma dhe sëmundjeve të tjera seksualisht të transmetueshme janë shumë më të zakonshme se infeksionit TORCH-kompleks.

  Shumica e cila ndodh në formë asimptomatike, shpesh duke qenë një proces kronik. Sipas studimeve të shumta është e ditur se 30% e grave shtatzëna të infektuara me Streptokoket e grupit B Në mungesë të parandalimit të infeksionit në nënat, të sapolindur rrit rrezikun e infeksionit. Fëmija mund të infektohen para lindjes (në rritëse infeksion të mitrës), gjatë lindjes dhe pas. Rreziku rritet me punën parakohe, periudhë të zgjatur të thatë dhe ethe. Ekzaminohen në kohë agalactiae shtatzënë Streptococcus dhe parandalimin e mëvonshme mund të reduktojnë ndjeshëm incidencën e komplikimeve në nënën dhe foshnjen.


  Testet për nënën

  Në mënyrë që të mos humbasë e infeksionit duhet të testohen në secilin tremujor. Cili studime shkoj, tregoni mjekut tuaj. Por një numër i testeve rekomanduar për të gjithë. Në I dhe III tremujore sekrecionet vaginale studimeve mikroskopike mbi florën. Në tremujorin e III në 35-37 javë të shtatzënisë duhet të kryhen studime laboratorike mbi vaginale streptokokeve të grupit B Smears Bëhu jashtëzakonisht i kujdesshëm në këshillën e një doktori. Rezultatet e analizave nganjëherë jashtëzakonisht i rëndësishëm. Nëse ju gjeni candidiasis dhe vaginosis bakteriale sjelljen microbiota vaginal korrigjim. Dhe herpes gjenital aktiv, gjeti ditë para lindjes mund të ndikojë në vendimin për mënyrën e dorëzimit.