Agresioni në fëmijët e vegjël


 • Kujdes mjekësor për fëmijë me sëmundje të sistemit nervor
 • Të vendosë rregulla
 • Bëhuni një engjëll mbrojtës
 • Kujdes nga ata që ofendojnë
 • Shpall timeout
 • Zell Falënderimi
 • Krijo skenare sukses
 • Filloni blog për të hequr qafe të sjelljes së keqe
 • Ndani me një fëmijë të imagjinatës së tij
 • Si mjetin e fundit për të detyruar vdaytesya

  Shumë fëmijë janë Periudha - mes dy dhe katër vjet - kur të goditur dhe i ashpër është një formë e komunikimit, shpesh vetëm për një shprehje të veçantë të gjendjes së tij, për shembull, "Unë jam i zemëruar" ose "Unë e dua atë këtu."

  Pavarësisht nga fakti se kjo është një fazë normale e zhvillimit të fëmijës, agresion i tillë mund të bëhet një zakon.

  Fëmijët, në rritje deri, të mësojnë për të shtypur agresionin e tyre dhe të komunikojnë me të tjerët duke përdorur gjuhën e folur, shpesh bullies reale. Me luftonin fëmijët mund të merrni një mënyrë për të cilën ata aspirojnë, por ajo do të bëjë atyre dëbuarit në fëmijët e fëmijëve të tjerë dhe do të kenë frikë.

  Nëse fëmija juaj është në atë fazë të zhvillimit, ai së shpejti mund të kalojë atë. Për të sjellë këtë pikë (dhe për të ndihmuar të mbrojtur fëmijët e tjerë!), Ju mund të përdorni këshilla për të ndihmuar fëmijën tuaj të heqin qafe e zakone agresive.

  Kujdes mjekësor për fëmijë me sëmundje të sistemit nervor


  Bëhu vëmendje. Nëse ju shihni se fëmija juaj ende nuk kishte filluar të shkojnë në shkollë, i goditur një tjetër, së pari shkojnë në viktimat e tij. Heqin fëmijën lënduar dhe të thonë, "Igor nuk ka dashur të ju lënduar." Pastaj përqafim të saj, puth dhe të shpenzojnë në dhomë. Pra, ju privojnë vëmendjen e fëmijës tuaj, duke transferuar atë në playmates. Papritmas, fëmija juaj vëren se argëtim i dha fund dhe ai mbeti vetëm. Sigurisht që ju duhet për të përsëritur këtë 2-3 herë - dhe detyroj kupton se agresioni nuk është në interesin e tij.

  Të vendosë rregulla

  Nga fillimi mësohet fëmija juaj duhet të ndjekin rregullat.

  Ashtu thonë, "Ne nuk mundi, dhe askush nuk rreh." Për fëmijët e moshës katër vjet dhe kërkesat e mësipërme mund të jenë më të detajuar. Ju mund të thoni: "Në shtëpinë tonë ka një rregull:. Në qoftë se ju dëshironi një lodër, por ajo luan një fëmijë tjetër dhe i jep atë për ju, prisni"

  Bëhuni një engjëll mbrojtës

  Fëmijët të cilët përdorin dhunë fizike, shpesh nuk mund të përballen me karakterin e tij. Për shembull, kur një lodër me të cilën ai dëshiron të luajë, ka një tjetër baby, fëmijë shfrenuar mund të veprojë menjëherë dhe zgjidhni atë. Shpesh do të duhet të kujtoj atë të rregullave të përcaktuara.

  Bëhuni i dytë "I" apo kujdestari engjëll i tij.

  Kur fëmija fillon agresivitet në rritje të hyjë në të për këtë zgjidhje ofertë alternative. Thuaj, për shembull: "Në këtë situatë, ju doni të goditur, por kjo është e gabuar. Më mirë të më thoni ju të zemëruar. A mund të më tregoni se çfarë ju doni të goditur, por ju e dini që ju nuk duhet të bëni kështu. "

  Kujdes nga ata që ofendojnë

  A nuk e lë në harresë e agresionit verbal - shpesh kjo është fillimi i diçka më serioze. Fëmija me gojë mund të lexoni "klikoni në" grevë shokë loje detyruar. Kur kjo ndodh, nuk e fajësojnë personin që ka goditur dhe injorojnë fëmijën që ka shkaktuar luftën.

  Një fëmijë i cili nisi agresionin verbal duhet edhe të ndëshkohet.

  Shpall timeout

  Periudha e qetësisë është shpesh mënyra më efektive për të ndryshuar sjelljen e keqe. Fëmijët e vegjël duhet të ulet në një karrige për dy ose tre minuta që të jetë asgjë hutuar dhe fëmijët më të vjetër dërguar në dhomat e tyre.

  Vetëm mos e bëjnë këtë fjali. Vetëm të shpjegojë se ha këtë hap, sepse ju duan çdo gjë për të ardhur në rregull dhe se të gjithë ishin të kënaqur. Thuaj: "Ju nuk mund të ndaluar luftën, dhe unë dua që ju të merrni veten në dorë. Kështu që unë vendosur për të ju ndihmojë. Tani është shpallur kohë jashtë për dy apo tre minuta, për aq kohë sa ju nuk e qetësuar. "

  Zell Falënderimi

  Kur fëmijët të reagojnë siç duhet, të bëjmë gjithçka për të konsoliduar këto përpjekje. Thuaj: "Më pëlqen mënyra që ju bëri." Kids përgjigjur më mirë për të lëvduar kur ata shohin se prindërit me të vërtetë i lumtur me ta.

  S'është nevoja të thuhet, "djalë i mirë" ose "vajzë e mirë". Fëmijët shpesh nuk i kushtoj vëmendje për të. Më të mirë për të thënë, "Ti më solli kënaqësi të madhe kur ndahen me vëllain e tij më të ri, në vend të luftuar atë. Tani unë e di unë mund të besimit ju kujdeseni për të. " Lavdërimi i tillë është e rëndësishme për fëmijët. Kjo i lejon ata të ndjehen se ata mund të bëjnë një përshtypje të mirë.

  Krijo skenare sukses

  Një fëmijë ngacmohet të tjerët, shumë shpejt vëren se agresioni fizik sjell vetëm sukses të kufizuar. Ajo mund të marr me vete një lodër që ai pëlqen, ose të kthehet ritëm në swings, por shpejt kuptova se ai ishte i pa miqtë dhe vetëm. Ajo mund të jetë shumë të interesuar për të ndryshuar sjelljen e tyre.

  Ne duhet të përpiqemi për të mësuar fëmijët të mendojnë në mënyrë kritike. Së pari, flisni me fëmijën tuaj se çfarë do të ndodhë në qoftë se ai do të përdorë forcën. Nëse fëmija juaj është vazhdimisht rreh fëmijët e tjerë në një shesh lojrash, ju mund të thoni atij, "Ju e dini se çfarë ndodh në qoftë se ju nuk pushojnë për të luftuar?" Ai mund të thotë: "Unë do të probleme në një faqe tjetër, unë do të drejtor zyrë dhe për të hequr nga vendi ".

  Atëherë ju mund të thoni atij: "Por ju doni të jenë të lavdëruar? Çfarë duhet të bëjmë për të merituar veprat e tua lavdërim, solli sukses? "Fëmijët gatshme të përgjigjet për atë."

  Pasi fëmija fillon të kuptojë se ai është në telashe, ju mund t'i japë atij mundësinë për të korrigjuar sjelljen e tyre. Për shembull, nëse një fëmijë tregon agresivitetin në gjykatë për një lojë, ju mund të kujtoj atë të dëshirës së tij për reforma. Bindë atë me edukatë pyesin fëmijët nëse ai do të mund të marrë pjesë në lojë, ose le të hedh topin përsëri në faqen e internetit dhe do të presë derisa fëmijët të thërrasë atë.

  Filloni blog për të hequr qafe të sjelljes së keqe

  Kur një fëmijë i vogël fillon të tregojë shenja të agresionit, të bëjë një histori në të cilën fëmija është personazhi kryesor. Duke përdorur fotografitë prerë nga revista ose fotografi të fëmijës, të krijojë një situatë në të cilën fëmija po sillet me dinjitet dhe meriton lëvdata. Bisedoni me të në një kohë kur fëmija është i qetë jo, nervor. Kur kriza emocionale të fëmijës, ajo nuk është e lehtë për të qetësuar.

  Ndani me një fëmijë të imagjinatës së tij

  Është një metodë shumë efektive për të ndihmuar fëmijën tuaj të marrë një pamje të ndryshme në sjelljen e tyre, ai është ajo që ju ndajnë me fëmijën tuaj imagjinatën e tij. Për shembull, një fëmijë i cili dëshiron për të siguruar që të gjithë zonën për lojëra përkiste atij vetëm, mund të merrni atë ... në fantazi.

  Thuaj, "E pra, të gjithë javën e vetëm një Tole puskatymut në shesh lojërash. Askush nuk do të gëzojë një ritëm, përveç Tolley, dhe të gjithë do të jetë rreth dhe duartrokasin. "

  Pas Toll kuptojnë se ëndrrat e tij më ambicioze janë vetëm fantazitë - dhe gjithashtu funny, flas me atë seriozisht. Thuaj: "Ju shikoni, ajo duket e madhe, por ju nuk mund të vërtetë përdorin një platformë për lojëra në atë të luajë mirë me fëmijët e tjerë. Pra, le të kuptoj se si të bëhet më mirë ".

  Si mjetin e fundit për të detyruar vdaytesya

  Për të mbajtur një fëmijë nga sulmet agresive, ju mund të përdorni forcën, por vetëm kur ky agresion kërcënon jetën e tij ose jetën e të tjerëve.

  Nëse ju ende duhet të mbështetet në fuqi, të kthehen për fëmijën dhe të mbajë atij duart. Përqafojë atë me këmbët e tyre dhe për të mbajtur mjekër tuaj jashtë të arrijnë të kokës së tij.

  Përdorimi i forcës në disa fëmijë është i furishëm, por tames të tjerët në atë që ju jeni në gjendje për të përballuar me ta, thotë ai. Vetëm të krijojë përshtypjen se ju mbajë fëmijën, duke u përpjekur për të qetësuar atë, të tregojë asnjë agresionin ndaj tij, kështu që ai nuk ndjehen si ai për të sulmuar.

  Informacion nga artikullin "Agresionit në fëmijët e vegjël."