Si për të mbajtur peshën brenda kufijve normale


 • Çfarë është një peshë të shëndetshme?
 • Pse të i kushtoj vëmendje në peshë të saktë?
 • Pse dietë - nuk është një ide e mirë?
 • Nëse dietë nuk ndihmon, çfarë tjetër mund të bëhet?

 • Çfarë është një peshë të shëndetshme?

  Healthy Weight - është pesha, e cila zvogëlon shanset tona për të marrë probleme shëndetësore. Për shumicën e njerëzve, shënuesit e një peshë të shëndetshme është indeksi në masë trupit dhe bel.

  Megjithatë, pesha ideale - është jo vetëm një numër i caktuar karin pozicion specifik ose BMI. Shumë më e rëndësishme është të ushqyerit e duhur i kombinuar me aktivitet të rregullt fizik, si një mënyrë e jetës, jo vetëm si një pranverë për të sjellë veten në formë.

  Kur një person është aktiv dhe duke parë çfarë ai ha, pesha e tij trup korrespondon me idealin për të.

  Nëse duam të gjejmë dhe të mbajë peshën e duhur, mënyra më e mirë për të arritur qëllimin bëhet një ndryshim jetese drejt një dietë më të shëndetshme ndërsa duke i dhënë edhe pse të shpejtë, por për fat të keq vetëm një rezultat i përkohshëm.

  Pse të i kushtoj vëmendje në peshë të saktë?

  Ajo është duke e mbajtur peshën brenda rregullave të veçanta - një nga dhuratat më të mira që ju mund të bëni trupin tuaj. Një peshë e shëndetshme mund të ndihmojë në parandalimin e probleme të rënda të tilla si dështim të zemrës, goditje, tension të lartë të gjakut, diabet tip 2, frymëmarrja ndalon gjatë gjumit.

  Megjithatë, pesha e saktë - vetëm një opsion shëndetin e përgjithshëm.


  Nëse ne jemi të pasur peshë të tepërt, i kushtoj vëmendje për dietën tuaj dhe të përpiqen për të lëvizur sa më shumë të jetë e mundur, ne fillojmë të ndiheni shumë më mirë, të ndjehen një hov të energjisë dhe janë të ekspozuar ndaj më pak rrezik të sëmundjes.

  Pse dietë - nuk është një ide e mirë?

  Idhull i shoqërisë moderne - i dobët figurë të pakta, por thinness ka shumë pak lidhje me shëndet të mirë. Shumë dëshira të pasionuar për të humbur peshë, ndonëse shpesh dhe kështu janë në formë të madhe. Desperate, ne të ulemi në një dietë.

  Cons dietat:

 • Diets jap vetëm një efekt të përkohshëm. Gjatë dietë të hamë një mënyrë krejtësisht të ndryshme se sa e përdorur për të. Sa më shpejt që ne të kthehet në dietë normale, pesha vjen mbrapa.

 • Ushqimi shpesh do të thotë duke i dhënë dorë nga shumë ushqime të shijshme. Kur dietë është e gjatë, ne nakydayemosya enët preferuar me shije të përtërirë, dhe kthime mbipeshë.
 • Kuptimi i shumë dieta është për të zvogëluar numrin dhe madhësinë e pjesëve pse ne gjithmonë ndjehen pak të uritur. Kur dietë termi është e gjatë, ne jemi të kënaqur çdo herë nayidayemosya të tejmbushur ndjenjë stomak. Peshë dialed menjëherë përsëri.
 • Dieta më nuk përfshijnë një rritje të aktivitetit fizik, e cila është jetike për peshën mbetur në nivelin e duhur. Pra, në fund të dietës humbni peshë të kthimit të shpejtë.

 • Pajtueshmëria me dietë në të vërtetë bën më shumë dëm sesa të mirë:

 • Pas dietë, shumica e njerëzve kthehen humbur gjatë dieting dhe shtim në peshë edhe më shpesh.
 • Shumë sistem ushqyese për qëllim të efektit të shpejtë në një humbje të ushqyerit sepse shpesh i nënshtrohen dietës trupi ynë nuk ka marrë të gjitha vitaminat e nevojshme, mikro dhe makro.
 • Disa njerëz janë të mësuar në mënyrë të dietat që kanë filluar të vë në dukje vazhdimisht trupin tuaj të shpejtë-lehtësim të stresit dhe peshë të fituar, e cila është shumë më e keqe për trupin se sa vetëm të qenit mbipeshë.
 • Diets shpesh të çojë në çrregullime të hahet, dietë.

 • Duke bërë një sërë përpjekjesh për të marrë dietat premtuar shpërblim dhe mori disa dështime të njëpasnjëshme, shumë njerëz janë të zhgënjyer dhe madje të pushojë për të ndjekur ushqimin e duhur dhe prania e aktivitetit fizik.

 • Nëse dietë nuk ndihmon, çfarë tjetër mund të bëhet?

  Nëse ne në mënyrë të vendosur të vendosë se është koha për të ndryshuar diçka, ju mund të bëni tre hapa drejt gjetjes së një peshë të shëndetshme:

 • Ndryshimi shprehitë tuaja të hahet. Ngadalë dhe gradualisht. Ju mund, sigurisht, "të fillojë një jetë të re të hënën" dhe rrënjësisht të ndryshuar dietën. Por ajo është shumë më mirë për të filluar me modifikime të vogla shprehive: njëra për të hequr produktet e dëmshme nga menynë tuaj dhe shtoni një korrekte, çdo herë kur i dhënë vetes kohë për të përfunduar Addictive.

 • Ne të fillojnë të lëvizin më shumë. Gradualisht embed stërvitje në ditën tuaj në mënyrë që ata të bëhen ritual i detyrueshëm, të tilla si larja e dhëmbëve tuaj.
 • Ndryshimi mendim. Mendime të ketë një ndikim të madh në kuptimin tonë të vetes dhe veprave tona. Nëse në vend të një therur në fjalimin e tij dhe vetë akuzat për dështimet fillojnë për të lëvduar veten për çdo sukses më i vogël, trupi dhe mendja të reaguar menjëherë, truri fillon të punojë më mirë dhe trupi më produktiv dhe të gëzojnë veten në pasqyrë.