Si të humbni peshë pas dietë


 • Pse ata të kthehen?
 • Fond stabilizimi Grease

  Ajo rezulton se pjesa më e madhe e dietë afatshkurtër çon jo vetëm për të hequr qafe paund shtesë, por për të rritur ato. Kjo psikologë Konkluzioni në të udhëhequr nga Profesor Tracey Mann i Universitetit të Kalifornisë në Los Anxhelos, analizuan të dhëna të marra në studimin e dieta të ndryshme. Ata gjetën se madje edhe për njerëzit që janë të trashë, dieta nuk sjellin shumë dobi, pas dy vjet e dietë 50% të yndyrës të përfshirë në studim, popravylysya 5 £!

  Pse ata të kthehen?

  Sipas studimeve të tjera, rreth 90 për qind të njerëzve që praktikojnë "pohudatelnoy" dieta, më vonë paund duke fituar mbi mesatare pesë vitet e fundit. Kështu, shkencëtarët kanë vënë re një model: dietë të ngurtë dhe mjete radikale të përdorura nga njerëzit në procesin e humbjes së peshës, më shumë të ngjarë që me kalimin e kohës ajo razdobreet. Dhe aq më e vështirë do të jetë për të humbur peshë herën tjetër. Cila është arsyeja pse një paund tilla vështirë ricilësohet dhe të përpiqemi që të kthehen?

  Fakti se akumulimi i yndyrës - është një mekanizëm i lashtë dhe shumë të fuqishme të mbrojtjes, tha Aleksei Dobrovolsky mjek diete.  Qëllimi i qelizave yndyrë për të ruajtur rezervat e energjisë në rast se personi nuk do të jetë nesër për të ngrënë. Ind dhjamor - është një depo e energjisë, një lloj fondi individual stabilizimit. Adipocytes - Qelizat e mbushur me yndyrë, dhe paraardhësit e tyre (predadipotsity) - është e bidona bosh, të gatshëm në çdo moment që të jetë e mbushur me yndyrë. Secili prej nesh ka numrin e adipocytes dhe paraardhësit e tyre hedhur për herë të parë në barkun e nënës, dhe gjatë pubertetit. Prandaj, më shumë këto periudha kemi mbushur shijshme, aq më i madh numri i qelizave yndyrë kemi hyrë moshën e rritur.  Fond stabilizimi Grease

  Çfarë ndodh kur një person ulet në dietë e ardhshëm të modës korrigjoj bocat e revistës? Ai bie! Ai vendoset në mënyrë të pavarur paund në ndonjë nga dietat pikturuar. Çfarë ndodh gjatë një dietë në trup - nuk numërimit, natyrisht, që është ulur të ardhurat ushqim dhe mendimet e uritur? Për mbështetjen e jetës trupi fillon të shpenzoj proteina muskujve të energjisë, karbohidratet mëlçisë, dhe vetëm pastaj të aplikojnë për energjinë në "depo yndyrë."

  "Hollë Man" merr në peshore, e lumtur dhe e di se çfarë shkoi paund - është e humbur e ujit, humbi tonin e muskujve dhe vetëm jashtë yndyrë. Prandaj, trup një "gëzim" nuk i ndajnë, atij iu kujtua ky stres dhe pas dietë ka tendencë për të shtyrë të energjisë "fond të stabilizimit".

  Si rezultat, për shkak të adipocytes "hollë" përsëri e mbushur me vaj, dhe qelizat paraardhës janë konvertuar në adipocytes plotë. Se njeri pas dietë është duke fituar më shumë yndyrë. Nuk ka asgjë për t'u habitur në këtë, për shkak se dieta revista zakonisht nuk e thonë se si ju doni ta për të shkuar, pastaj si për të ngrënë. Kur një person vendos për të humbur peshë herën tjetër, paund do të shkojnë shumë më ngadalë dhe kryesisht për shkak të rënies së proteinave muskulore dhe glycogen e mëlçisë. Qelizat e yndyrës një "fond stabilizimi" i energjisë nuk do të lehtë të japë!

  Informacion nga Tatiana artikull Yurasova "Si të humbni peshë pas një dietë."