Si për të trajtuar trashje pasqyrë të shkurtër të metodave


 • Operacionet
 • Pllakat
 • Pa drogë


  Aktualisht, këto metoda mund të ndahen në tre grupe kryesore: kirurgjikale, mjekësore dhe nonmedical.


  Operacionet

  Esenca e trajtimin kirurgjikal të obezitetit është të kufizojë numrin e ushqimit ose nutrient përthithjes hyrëse nga operacionet në pjesë të ndryshme të traktit gastrointestinal. Një nga më popullor është operacion i formimit të një stomak të vogël, e cila në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon sasinë e ushqimit të konsumuar. Sigurisht, kirurgji është një nga metodat më premtues në luftën kundër trashje nivele të larta, por pacientët me mbipeshë vogël ose contraindications për kirurgji (sëmundje të rënda kardiovaskulare, intoleranca ndaj drogës për anestezi, etj) duhet të gjejmë një mënyrë tjetër.


  Pllakat

  Droga që kanë për qëllim fshehjen qendra e urisë që lidhin karbohidratet dhe yndyrnat në lumen të traktit gastrointestinal ose të ndikojnë në metabolizmin e tyre të mëvonshëm, mund të ndihmojë gjithashtu në mënyrë të konsiderueshme në luftën kundër trashje, por zgjedhja e tyre dhe përdorimi i mëtejshëm duhet të kryhet nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore.

  Pa marrë parasysh se cila metodë e humbjes së peshës tregon çdo pacient është një dietë integrale pjesë, e cila është një nemedikomentoznoho i rëndësishëm pjesë dhe trajtimin e trashje.


  Pa drogë

  Trajtim Nemedikomentoznoe është një kompleks i masave për qëllim të korrigjimit të të ushqyerit, metabolizmin, punë me pacientin psiko-emocional sferë, etj


  Për fat të keq, në këtë kohë ky rajon është më e ndjeshme ndaj qasjeve jo-profesionale. Këto dieta "të modës" si ushqim për shenjat e zodiakut, gjak, ushqim të veçantë dhe të tjerët shpesh nuk e marrin në konsideratë karakteristikat individuale të pacientëve metabolike, zakonet e tyre ushqimore, comorbidities. Teknikat që premtojnë humbje peshe shpejtë "pa dieting dhe ushtrim", nëse u jepet efekt, është shumë e paqëndrueshme, me shtim në peshë të mëvonshme, ndonjëherë edhe më të lartë sesa fillestare.

  Plotësuese ushqimore, duke përfshirë, natyrisht, është krejtësisht i balancuar dhe droga efektive mund të japin rezultate të mira dhe të qëndrueshme, por vetëm nëse ato janë të përshkruara nga mjeku dhe të përdoret në lidhje me masat e tjera të humbjes së peshës.

  Ai vijon se çfarëdo trajtimi i mbipeshës është zgjedhur, ju gjithmonë duhet të konsultohet me mjekë specialistë.

  Informacion nga nenet Belousova A. (Departamenti i nutritiology Klinike FPC profesionistët e shëndetsisë RUDN) "peshë Korrektuese: qasjet moderne për problemin e trashje."

 • Lexoni gjithashtu:

 • Trajtimi i trashje: Metodat e tanishme
 • Parimet e trajtimin e trashje
 • Mënyra aktuale e trajtimin e trashje
 • Trajtimi kirurgjik i trashje
 • Njeriu i mirë e tepërta, apo si për të ende të humbasin peshë?