Për të shtuar lëvizjen e jetësNuk është rastësi të gjitha rekomandimet për parandalimin dhe trajtimin e ndonjë sëmundje të përfshijë aktivitetin fizik. Kur lëvizin qelizat e trupit të merrni më shumë humor oksigjen rritet, dhe njeriu është shumë më e lehtë për t'u marrë me ndonjë Sëmundjet.

Nëse ju nuk e ushtrojnë profesionist, ju ndoshta e dini gjendjen e apatisë, të jetë ajo sezonale depresioni vjeshtë-dimër apo mungesa e dëshirës për të ecur pas trazirave serioze emocionale. Dalje nga ky qorrsokak është e vështirë, dhe jo të gjithë e di se duke bërë kështu që është mjaft i aftë dikush duhet vetëm i kushtoj vëmendje të mundësive të përditshme. Shumë këshill "fillojnë të lëvizin" tërheq një foto në kokën time lodhshme kandidojë në mëngjes, shterur shtytje-ups dhe një humbje të parave në palestër.

Por, në qoftë se ju shikoni, duket se detyrat rutinë krijojnë mundësinë të madh për lëvizje, e cila, nga ana tjetër, të na kthehet një oreks për jetën dhe fuqi për të arritur qëllimet e saj.

Këtu njëzet e një ide se si për të filluar dhe të vazhdojë të lëvizë me gëzim dhe kënaqësi.

 • Nëse ideja që çdo ditë duhet të jetë të paktën një orë për të ecur, ju poverhaye tmerruar në këtë orë pushim intervale të përshtatshme kohore. Le të jetë katër shëtitjet në 15 minuta, por me një qëllim (për të shkuar në dyqan në dy tremujorët ndalesa e fundit për të shkuar në shtëpi në këmbë).
 • E ndryshme të llojeve të aktivitetit, zgjidhni atë që ju sjell kënaqësi.


 • Vret rutinore si llojet alternative të aktivitetit në një mënyrë të rastit.
 • Kërko për një kompani për drejtimin ose në këmbë.
 • Blej një hapamatës: çdo ditë / javë për të përmirësuar rezultatin, duke parë numrat në ndryshim, një shumë e fun.
 • Harrojeni ashensor. Për të hap deri në shkallët dhe poshtë - dhuratën më të mirë për zemrën tuaj dhe venat.
 • Lidhu imagjinatën: për shembull, ju nuk mund të parkojë makinën tuaj në afërsi të zyrës, dhe në një të katërtën e tij.
 • Heqin me përdorimin minimal të nevojshëm të transportit. Pas largimit 15 minuta më herët në punë dhe të ndaluar shëtitje tepruar në këmbë, ju do të sigurojë një humor të mirë para se Dita e Punës.

 • Pranoni që çdo propozim të anëtarëve të familjes, miqtë dhe kolegët, e cila përfshin lëvizjen.
 • Nëse ju punoni në një palestër ose ju jap abonim preferencial në pishinë, e përdorin këtë mundësi në maksimum.
 • Në zyrën për drekë. Merrni dhjetë minuta për të vënë në dhe të ecin më të afërt kafene, në vend të ulur në qendër biznesi dhomë ngrënie.
 • Le të ftohtë nuk do të trembë ju, dhe kujton e ski, patinazh dhe snowboarding.
 • Ecni me fëmijët si ju mund të dhe një pak më shumë. Run dhe kërcejnë me ta.
 • Përdorni çdo mbrëmje të lirë për të shkuar për të kërcyer.
 • Kthejeni udhëtim në palestër në prelud për diçka interesante.

  Për shembull, të shpërblyer veten bileta për filmin në shoqërinë e mikut të mirë (por pa kokoshka!).
 • Beach pushime preferojnë turizmin aktiv dhe eksploruar qytete të reja, me shëtitje të gjatë dhe për nevojën për të kapërcyer pengesat.
 • Vendosini vetes qëllimet e vogla dhe të shpërblejë veten dhurata të çmuara për arritjen e tyre (për të bërë një mënyrë e tërthortë në rrugën shtëpi, dhe si shpërblim - pesë minuta dush të ngrohtë me vajra esenciale).
 • Rregullo veten për kënaqësinë tuaj të vozitjes.
 • Pick lojtar dhe të dëgjoni muzikë të gjallë optimiste në rrugë për të punuar dhe në shtëpi, tingujt preferuar janë krokuvatymu shumë të dobishme dhe të gëzuar me një buzëqeshje.

 • Merrni kohë për të ecur çdo ditë. Pas një kohë ju jeni të befasuar për të gjetur se lëvizja ishte e nevojshme.
 • Bëjnë seks!