Si te zgjidhni një klub palestër


Ju e dini, se të fituar dhe për të ruajtur formën e mirë fizike ju nevojitet stërvitje. Dhe ndoshta ju edhe entuziazëm filluar goditje e lehtë natës në parkun pranë shtëpisë apo keni për të bërë stërvitje në mëngjes. Dhe në qoftë se herët apo vonë ju kap veten duke menduar se ju jeni i lodhur sot dhe më të mirë në vend të trajnimit sportive shtrihem në shtrat, dhe nesër ", me siguri do të bëjë një normë dyfishtë", kjo do të thotë vetëm se shumë shpejt punësimi juaj do të pushojë krejt.

Lin - që pengon ju rregullisht dhe si duhet të angazhohen në ushtrime fizike. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz zgjedhin për klubin tillë palestër trajnimit.

Angazhohen në klubet palestër, së pari, më interesante, dhe, së dyti, shumë më mirë se në shtëpi.

Pra, ju keni vendosur që të regjistrohen në një klub palestër. Por si për të zgjedhur midis opsioneve të shumta të ofruara në shërbimet e tregut të sot palestër? Çfarë duhet të shikoni për të parë? Kjo do të diskutohet në artikull.

Vendndodhja Fitness Club


Qendra Afërsia palestër në shtëpinë tuaj - ndoshta ky është kriteri i parë, e ndjekur nga një vend i zgjedhur për klasat e tyre. Në fund të fundit, gjatë trajnimit, veçanërisht për herë të parë, ju do të merrni të lodhur kështu që çdo hap shtesë apo edhe një udhëtim i gjatë në transportin publik do të ju jepet një kohë të vështirë.

Megjithatë, disa preferojnë një klub palestër pranë vendin e punës. Ai mund të kandidojë në fillimin e ditës ose pas saj, dhe madje edhe në kohën e drekës.

Çfarë ju preferoni? Vendosë për veten tuaj.

Kostoja e shërbimeve

Çmimi dhe mënyra e pagesës opsionet - kriteri i dytë me të cilin për të i kushtoj vëmendje. Në total janë disa forma të pagesës. Ju mund të paguani për çdo klasë veç e veç. Kjo metodë mund të jetë e dobishme në qoftë se ju doni të provoni dhe për të gjetur se çfarë palestër. Nëse keni ndërmend të angazhohen në palestër rregullisht dhe seriozisht, zgjidhni abonim. Ajo do të jetë më e lehtë dhe më e lirë.

Abonimet janë gjithashtu të ndryshme, me një numër të caktuar të orëve në javë dhe parimin e "all inclusive".

Mos harroni se të paktën tre herë në javë për t'u angazhuar në palestër jopraktike. Abonimet numër fiks i seancave zakonisht përfshijnë gjithashtu të pranishëm ndarë rreptësisht kohë, në orar. Abonimet Lloji i dytë do të ju përshtatet në qoftë se ju keni një orar lundrues. Me një biletë të tillë të sezonit ju do të jetë në gjendje të marrin pjesë në të gjitha klasat në çdo kohë të përshtatshme.

Gjithashtu, disa klube shëndetësore mund të ju ofrojnë një pasime mëngjes (zakonisht ulin çmimet e tyre dhe ata do të ju afrohen nëse ju punoni në pasdite) dhe fundjavë kalon.

Fitness Room

Duke përcaktuar nga klubi, vizitoni atë, shkoni hapësirë ​​për të pritur trajnim.

Dhomë palestër duhet të përmbushë disa kushte: ai duhet të jetë i gjerë, të lehta, të ventiluar mirë. Është e dëshirueshme që ka pasur pasqyra - kështu që ju mund të shihni nëse ju jeni duke kryer ushtrime.

Dhomë gjithashtu duhet të sende të nevojshme për klasa, Mats, topa, litarë kërcejnë, shtangë dore, shoku, hoops. I kushtoj vëmendje të trajnimit në dispozicion - zakonisht kur ata lëshuar një dhomë të veçantë.

Në dhomë dollap me kyç duhet gjithashtu të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme. Shumë klube palestër gjithashtu të ketë një dush ose sauna. A duhet të ketë këtë atribut për të vendosur, natyrisht, ju. Por, ju shihni, se të marrë një dush pas stërvitje intensive është shumë e bukur.

Instruktorët

Së fundi, ju duhet të dini për instruktorët, sipas udhëzimit të rreptë e të cilit në rrugën për figurë të përsosur. Së pari, shumica e instruktorët duhet të kenë të njëjtën shifër, nëse jo i përsosur, ai është i afërt për të.

Së dyti, ata duhet të kenë trajnim dhe përvojë certifikata të posaçme konfirmuar. Nga instruktorë të varet në masë të madhe të humorit tuaj në të cilën ju të shkoni në palestër dhe se si klasa tuaj.

Para fillimit të klasave në klubet palestër duhet të shkojnë duke filluar testimin, i cili do të ngarkesës të përshtatura individualisht dhe ushtrim të duhur.