Si te zgjidhni një kafe që nuk shkakton urthShkencëtarët studiuar efektin që prodhon kafe në mur stomak, duke pasur parasysh mënyra të ndryshme të gatimit, duke përfshirë skuqura vështirë, rosto të mesme dhe kafe dekafeinato. Në kafe janë identifikuar substanca përgjegjëse për stimulimin e prodhimit të acidit në stomak. Një nga komponimet e identifikuara, N-metilpiridin, gjetur në disa lloje të ekspres dhe kafe franceze, siç doli, ngadalëson prodhimin e acidit klorhidrik.

H-metilpiridin formuar nga roasters kafe të fortë dhe aq e rrallë në llojet e "lehta" e kafe që të dëmtojë të zhedudka mucous.

Dr Joseph Vinson, profesor i kimisë në Universitetin e Scranton, në Pensilvani (Universiteti i Scranton në Pensilvani), duke studiuar vetitë antioxidant e kafe, tha se hulumtimi ka hapur një tjetër nga misteret e pije.

Rreth 40 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara të shmangur përdorimin e kafe organike për shkak të aftësisë së saj për të forcuar për sëmundje zbaticë gastroesophageal (GERD). Sigurt se coffees stomakut janë tashmë në raftet, por mjekët shpesh të rekomandojë atyre të njerëzve me GERD (si kur përmbajtja acid stomakut hedhur në ezofag, duke shkaktuar urth).

Përkundër faktit se ka si "i keq" dhe coffees "të mira", disa njerëz me çrregullime të traktit gastrointestinal duhet përgjithësisht të shmangur duke përdorur këtë pije.