Çfarë toksinaÇfarë toksina dhe dehje

Në trupin e çdo personi është një sasi të caktuar të substancave të dëmshme të quajtura toksina (nga Toxikon greke -. Helm). Ata janë të ndarë në 2 grupe nd.


Ekzotoksinë vijnë nga mjedisi

Ekzotoksinë - kimike dhe lëndëve të rrezikshme me origjinë natyrore që hyjnë në trup nga mjedisi i ajrit, ujit, ushqimin, etj Shumica e fytyrës ekzotoksinë:

 • me helmimit me ushqim (toksinave baktereve, kërpudhave, nitrateve, nitriteve, metalet e rënda, etj, etj);
 • nga inhalimi i ajrit të ngopur me papastërtitë e dëmshme (p.sh., qytetet e mëdha industriale në punë të rrezikshme në rajone të pafavorshme mjedisore);
 • ndërsa duke marrë doza të tepërta të alkoolit;
 • me dehje drogës (duke marrë drogë që përmbajnë substanca toksike ose që marrin doza të mëdha);
 • shumë burime të tjera dhe rrugët e depërtimit të toksina në trup.

 • Endotoksinat prodhuara në trupin tonë

  Endotoksina - substancat dëmshme prodhuara në trup gjatë jetës saj. Sidomos shumë prej tyre shfaqen në sëmundje të ndryshme dhe çrregullime metabolike:

 • përçarje e zorrët - rritje e jashtëzakonshme;
 • funksion jonormal mëlçisë - forma të ndryshme të hepatitit;
 • sëmundje rotonosohlotki - grykët, faringjit, gripi, sëmundjet e frymëmarrjes;
 • sëmundje periodontale, sëmundje periodontale, malcim nullesh;
 • sëmundje të veshkave;
 • Kushtet alergjike;
 • stresi, etj


 • Kjo nuk është një listë të plotë të sëmundjeve dhe kushtet e trupit, duke çuar në formimin dhe akumulimin e sasive të mëdha të substancave të dëmshme.


  Toksina helmojnë trupin

  Toksina helmojnë trupin dhe të ndërpreni punën e tij harmonike (zakonisht imun, hormonal, kardiovaskulare dhe funksion metabolike). Kjo çon në një përkeqësim të sëmundjeve të ndryshme dhe pengon shërimin. Toksina të çojë në një rënie në rezistencën, përkeqësimi i gjendjes së përgjithshme dhe humbja e fuqisë.

  Pothuajse çdo sëmundje është shumë më e lehtë dhe të thjeshtë nënshtruar trajtimit në qoftë se toksina nuk e grumbulluar dhe shpejt excreted.  Një bisedë e veçantë në lidhje me ndikimin e toksinave në lëkurë të fytyrës dhe trupit. Nëse toksina trupit dehur e vështirë të pritet një gjendje të shëndetshme dhe të mirë të lëkurës, si dhe funksionimin efektiv të madje edhe kozmetikës më të mira. Shumë të ndjeshëm ndaj toksinave flokët. "Zashlakovannost" trupi i bën ata të hollë, i zbehtë dhe i rrallë.

  Në botën shkencore ka një teori argumenton se plakja është shkaktuar nga trupi, kryesisht në akumulimin e toksina në trup. Ata shtypur funksionin e organeve, indeve, qelizave, thyejnë ato për proceset biokimike. Kjo çon, në fund të fundit, të abuzojnë me funksionet e tyre dhe, rrjedhimisht, plakjen më të shpejtë.


  Në luftën kundër toksina

  Quite natyrisht, aq më pak toksina në trup, funksionet më mirë atë, më mirë shëndetin dhe pamjen. Rrjedha agresive dhe formimin e toksina në trup janë shumë të larta dhe ata të ndodhë gjatë gjithë kohës. Por Natyra e ka pajisur sistemet njerëzore të trupit dhe organet e ndryshme, të aftë për të shkatërruar, neutralizoj dhe për të hequr substancave të dëmshme. Ky sistem i mëlçisë, veshkat, mushkëritë, lëkurës, traktin gastrointestinal, etj Megjithatë, në kushtet aktuale bëhet gjithnjë e vështirë për të përballuar me toksina agresion.

  Suschestvuyuet shumë metodave të ndryshme, mënyra dhe mjete për largimin e tyre nga trupi.

  Secili ka avantazhet e tij. Megjithatë, duke përdorur këtë ose detoxic (largon toksina nga trupi) do të thotë të nevojshme për të vlerësuar përfitimet e aplikimit të saj për ju. Në çdo rast, "spastrim organ" Palët duhet të jetë individual. Ajo është e mirë nëse agjent detoxic në një trup të veçantë shtetëror i caktuar nga mjeku.


  Informacion nga artikullin "Çfarë toksina"