Çfarë është yoga dhe pse është na


 • Çfarë është yoga?
 • Disiplinë më i njohur i yoga

 • Çfarë është yoga?

  Edhe më parë
  BC indianët filluan të mendojnë për qëllimin e njerëzimit.
  Njeriu është një pjesë e universit, trupi i saj është i përbërë nga e njëjta
  atomet e cila universi është i ndërtuar, ekzistenca e tij është subjekt i
  Ligjet e njëjta si gjërat rreth tij. Çfarë duhet të bëhet për
  mustaqet overshenstvovat vetëdijen e tij, për të liruar shpirtin e tij, për të kapërcyer
  Në varësi të mjedisit, në gjendje të mësojnë për të bërë jetën
  lirohet e mjerueshme të paturit e tij për të shpenzuar të gjitha energjitë e tyre mbi
  mbijetesa?

  Gradualisht shkenca indian ka ardhur në përfundim asaj i parë
  përpjekjet në këtë drejtim duhet të jenë të dilnin për çlirimin e shpirtit,

  aftësitë mendore të njeriut janë të lirë për të zhvilluar.
  Për të fituar kontrollin e plotë mbi aftësitë e tyre mendore,
  duhet, mbi të gjitha, të dinë ata, dhe të mësojnë për të menaxhuar
  sipas dëshirës.

  Për ta bërë këtë, njeriu duhet të shqyrtojë mendor i tij dhe
  aftësitë mendore, të mësojnë të mos mendoj në fragmente, dhe vazhdimisht,
  rindërtimin e mendjet e tyre në mënyrë që ajo të mund të reflektojë universi nuk është i
  fragmentuar, si një pasqyrë të përbërë nga shumë fragmente, dhe
  plotësisht, saktësisht dhe në mënyrë të qartë si pasqyrë papërlyer.

  Tjetër
  fjalë, është e nevojshme për të vënë së bashku njohuritë fragmentare tonë, luftuar
  më i keq i dobësive njerëzore - çmenduri.


  Kështu, në
  Për shekuj me radhë, janë zhvilluar metoda të ndryshme, çfarë
  ndryshëm nga njëri tjetri, por me një qëllim të përbashkët - mbledhëse
  njerëz. Kjo është yoga.

  Të gjitha këto metoda janë vënë në shërbim
  feja, ata kanë gjetur një ngjyrë mistike korrespondon atavik
  traditat e Hinduizmi, por nuk ka humbur qëllimin e saj.


  Disiplinë më i njohur i yoga

  Yoga Mantra -
  duke përsëritur Tinguj fjalët onomatopeik, fraza mistike
  ndryshuar rrjedhën e zakonshme të mendimeve - kjo metodë është përdorur në hipnozë.

  Laya yoga .
  Ajo është e bazuar edhe në të shëndoshë, por të shëndoshë brenda, pashqiptuar.
  Të dy disiplina të zbulojë të gjitha mundësitë

  mbyllur në fokus mendore, dhe master ata.

  Shiva Yoga
  ofron ushtrimet fokusohen në drejtim fetar. Kjo është
  ndihmojë elementet dukshme dhe imagjinare.
  Lidhur me Zotit Shiva dhe e tij
  atributet.

  Juan Yoga - Një kërkim më delikate.
  për qëllim unifikimin e mendimeve. Yogi përpiqet të depërtojnë në objekt
  mendimet e tij dhe të bashkohen me të.

  Bhakti Yoga
  lejon për adhurimit përqendrimi mendor, Perëndisë, dashuria
  tij, të perëndishme. Ajo është e huaj dhe Krishterimi. Bhakti-Yogi kërkon
  vyklastysya plotësisht në çdo veprim të tij, drenazhuar të gjitha të saj
  aftësitë në çdo gjest, për të sjellë sjelljen e tyre në përputhje me

  besimet e tyre.

  Karma Yoga . Ajo tërheq kryesisht njerëzit me një temperament aktiv, kjo është e ngjashme me ne. Kjo yoga e veprimit.

  Së fundi, të gjitha këto disiplina është kurorëzuar Raja Yoga , projektuar për të dashur Buda e madhe që vjen. Ajo shkon nëpër të gjitha yoga të tjera për të arriturat.

  Hatha Yoga
  qëndron larg nga disiplina të tjera, por pothuajse gjithmonë shërben si një bazë.
  Për koordinim të duhur të mendimeve dhe të fiksimit në një mënyrë të veçantë
  pikë për trajtimin e çmenduri që pengon reflektimin,
  Hatha yoga ofron mjete fizike - dispozita të caktuara
  organ, ose asanas. Asana - një sjellje të caktuar, përmes së cilës
  arritur shkëputje të plotë nga trupi i tij; tjetërsimi,

  stabilitetin themelor emocional.

  Ajo Yoga Hatha
  asanami saj fituar famë të tillë në botën moderne.
  Me gjithë larminë e subjekteve ne të zgjedhin atë që është me të vërtetë
  të përmbushur nevojat tona reale. Por ne nuk duhet të harrojmë
  qëllimi i saj origjinal. Hatha yoga - është, para së gjithash, kërko
  ekuilibër brenda personit, dhe ekuilibër midis njeriut dhe
  mjedis.

  Informacion nga neni Anna Krasnorusskoy "Çfarë është yoga dhe pse është ne?".