Çokollatë në luftën kundër kolesterolitTë dashuruar çokollatë nuk duhet të marrë këtë lajm si privilegj. Sipas dijetarëve kineze, çokollatë ndihmon vetëm për njerëzit të cilët tashmë kanë faktorët e rrezikut të sistemit kardiovaskular, dhe vetëm në rastet kur ajo është përdorur në sasi modeste.

Në temën e efekteve pozitive të çokollatës në shëndetin kryer disa studime që përfshijnë 19.300 njerëz. Data lëshuar në mars 2010, tregoi se ata që përdoren për të ngrënë më shumë çokollatë, normat e presionit të gjakut ishin më të ulëta, dhe ishte mundësia më e ulët nga goditje apo sulm në zemër në 10 vitet e ardhshme.

Një studim i ri nga shkencëtarët kinezë mbledhur të dhëna mbi efektin e kakao të lipideve të gjakut. Pas analizimit të rezultateve të 8 testeve, të cilat përfshinë 215 persona, hulumtuesit kanë gjetur se kakao ul lipoprotein densitet të ulët ("i keq") kolesterolin me rreth 6 mg / dL, të njëjtin ritëm e rënies vëzhguar për kolesterolit total.

Analiza e mëtejshme treguan se vetëm ata që përdoren doza të vogla të kakao përmban 260 mg (ose më pak) të polyphenols, të zvogëlojë kolesterolit kontrolluar. Në People yidaly më shumë kakao, ajo nuk ka marrë ndikim të tillë. Polyphenols - kompleks i antioksidantë të përfshira në fruta, perime, çokollatë dhe verë të kuqe.


Të 35 gram çokollatë me qumësht përmban rreth 300 mg polyphenols.

Përdorimi i çokollatë në moderim mund të shihet si një zëvendësues për opsion dietë që pengon rritjen e kolesterolit në grupe të caktuara të njerëzve. Në të ardhmen, hulumtim patjetër do të përgjigjet pyetjeve në lidhje klinike dietë çokollatë efektiviteti.

I përgatitur News Olesya Shtynko.