A është kjo produkteve të rrezikshme OMGJ


 • Ushqime të modifikuara gjenetikisht

 • Ushqime të modifikuara gjenetikisht

  Në shoqërinë tonë, ka gjithmonë një temë në përmendjen e atij mirës
  ton duket e nevojshme të qortojë ato. Në shkencë ajo - Bill
  Gates në humor kombëtare - Petrosyan, mirë, në biologji, natyrisht,
  modifikuar gjenetikisht ushqime.

  Me të gjitha këto volleys themelore të kritikës që vjen nga amatorë, duke u mbështetur
  profesionet e tyre dhe hobi në asnjë mënyrë të lidhur me të, kështu që të flasin,
  kritikuar ato objekte të diskutimit. Për shembull, duke dënuar të gjithë
  Forume në dispozicion "lakim dhe i shtrenjtë", kompani e prodhimit
  Microsoft, një kritik i respektuar me një ndërgjegje të pastër komunikon me botën

  duke përdorur sistemin operativ Windows dhe përgatit draftet e tyre
  bisedë e gjatë shkatërrues në MS Office. Me gjithë këtë mund të jetë 90% i sigurt
  se dhe sistemit operativ dhe të instaluar në kompjuter
  Software kushtojë atij çmimin pak më shumë se $ 100 - kjo shumë është disqe pirate flijim "version ligjore
  Software ".


  Situatë afërsisht i ngjashëm lind kur flasim për
  modifikuar gjenetikisht ushqime. Por këtu situata është edhe më e
  interesant - një ndjenjë që është harruar krejtësisht edhe bazat
  Kurrikula në biologji. Në të vërtetë, gjenetika - vajzë e shitjes
  imperializmi dhe të gjitha "mendelistiv - veysmanistiv" - të përgjigjem, të mirë,


  që nuk është në nenin famëkeq 58!

  E megjithatë, jo aq i trishtuar gjithë duket. Filloni me
  Njohja e faktit se të modifikuar gjenetikisht ushqim nuk është se
  asgjë por një mutant; dhe mutant marrë për të blerë atë
  të vendosur pronat dhe aftësitë. Më lejoni të pyes, çfarë është,
  të tilla si një bimë kultivuar apo kafshë në lidhje me
  paraardhësit e tyre të egra ose dikozhivuschim? Dhe të njëjtat mutants!
  Vetëm ata morën si rezultat i viteve të përzgjedhjes përpiktë
  (Lexoni: përzgjedhjen e individëve me karakteristika të caktuara gjenetike,
  përcaktimin shije, estetike dhe karakteristika të tjera) që
  arriti të marrë rezultatet e tyre janë larg nga biologjik

  karakteristikat e gjyshërit.


  I vetmi ndryshim themelor në mes gjenetik modern
  modifikim është vetëm mundësia e marrjes së një produkti me i dëshiruar
  Pronat brenda një brezi. Dhe çfarë qëndron në
  rrezik? Helmimit gjen vicioz që depërtojnë në gjak tonë,
  uprovadytsya në çdo kromozom dhe pastaj riprodhohet në tërësi
  lavdia e tij në pasardhësit tonë? Absurditet absolut! Mendoni për proceset
  ndodhin në traktin e tretjes, ku pothuajse të gjithë organik
  material zbërthyeshëm për artikuj burim që mund të fitohet
  trup me të vetmin qëllim - Energy Recovery
  ekuilibër. Pra, çdo gjen në formën e tij origjinale në stomak tonë

  nuk mbijetojnë.

  Shumë janë helmet (pesticideve dhe insekticideve), e cila mund
  të mbushur me produkte për dëmtuesve dhe rezistenca e sëmundjes,
  asgjë të bëjë me modifikimin gjenetik nuk janë.

  Ne të miratojë një ligj mbi etiketimin e detyrueshme të gjenetikisht
  ushqime të modifikuara dhe heshtje lënë helmuar kimikisht në
  kategori "miqësore me mjedisin". Lojë Normal valë spekulativ
  populizmi. Le të më mirë për të luftuar për "ekologji kimike" se
  për "gjenetik". Besoni fjalën, nuk ka asgjë të keqe me këtë
  fruta lulushtrydhe peshojnë 70 gram në vend të tradicionale 20!

  Informacion nga nenet "ushqime të modifikuara gjenetikisht: A janë ata me të vërtetë e rrezikshme?".