Jo keq për mëngjes të zemrësStudiuesit në Universitetin e shtetit australian të Tasmania (Universiteti i Tasmania) për njëzet vitet e shikuar e 2184 vullnetarë. Vëzhgimet treguan se rreziku më i madh i sëmundjeve të zemrës rriturit prekshëm i cili rregullisht si një fëmijë doli nga shtëpia pa mëngjes, dhe mbajti të njëjtin zakon në moshën e rritur.

American Journal of Clinical Nutrition (American Journal of Clinical Nutrition) ka thënë: ka argumentuar në mënyrë të përsëritur se mëngjesin e përditshme ndihmon në ruajtjen e shëndetit të zemrës. Por tani shkencëtarët kanë parë vetëm efektet negative të shprehive afatgjata nuk janë mëngjes.

Hulumtuesit dyshojnë nuk janë më se ata të cilët nuk janë të trajnuar veten për mëngjes, për tridhjetë vjet tashmë në rrugën e sëmundjeve të zemrës.

Shkencëtarët sugjerojnë që zhvillimi i sëmundjeve të kontribuon shumë parregullt ushqim mënyrën vsuhom'yatku rostiçeri - ushqim vysokouhlevodistoy që përmban fibra shumë pak, vitamina dhe minerale. A nuk shtoni shprehitë shëndetësore dhe mungesa e aktivitetit të rregullt fizik.

Ka dëshmi se mëngjes sistematik duke lënë mënjanë nuk është për ndryshimet më të mira mënyrën dyqanet e trupit yndyrë. Përveç kësaj, mungesa e të ushqyerit të energjisë mëngjes troket dietë ditore, duke kërcënuar probleme të ndryshme shëndetësore, thonë shkencëtarët.