A është e vërtetë kos dobishme jetojnëMë shumë se njëqind vjet më parë, shkencëtar rus Ilya Mechnikov në eksperimente zbuloi probiotics që menjëherë erdhi për t'u konsideruar një nga ndihmësit e lartë të rivendosur microflora dobishme zorrëve. Këto baktere të dobishme të veprojë si një activator e sistemit imunitar dhe ndihmojnë zhvillimin e traktit gastrointestinal. Tani kos me probiotics popullariteti është rritur kështu që shumë filloi të mbajë ato pritjet shumë të larta dhe të përdorin pothuajse si droga zëvendësuese. Kohët e fundit, shtypi amerikan përhapur informacion në lidhje me trajtimin eksperimental me probiotics, në të cilat pacientët me sëmundje të traktit gastrointestinal u përpoq për të hequr qafe diarre dhe të përmirësuar shëndetin.

Hulumtuesit në përfundimin se për barnat që përmbajnë mikroorganizmave të dobishme, është e ardhmja, por deri më sot mekanizmi i efekteve të tyre studiuar shumë pak. Ndërkohë që asnjë medikament-probiotic jo certifikuar.

Edhe pse efikasiteti terapeutik i kos probiotic nuk është provuar, shumica e prodhuesve të qumështit të bëjë të guximshme për të thënë se ndihma e tyre kos për të përballuar me sëmundje të traktit gastrointestinal. Megjithatë, për shkak se ligji ndalon përdorimin e fjalës "trajtimit" dhe "shërimin" në reklamat e produkteve ushqimore, prodhuesit kos kanë ardhur me rrjedhën origjinale dhe eufemizmet shprehura.


Ata argumentojnë se të njëjtën gjë Activia luan rolin e një asistent aktive në tretje të ushqimit dhe ndihmon për të hequr qafe të kapsllëk. Por nutritionists në çdo rast nuk këshilloi që të mbështeten plotësisht në kos - përveç bifidobacteria dhe përfitimeve që përmbahen në kos, për fibra normale të zorrëve të nevojshëm që gjendet në perime, fruta dhe drithërat me produkte. Dhe në qoftë se ju jeni një tifoz i skuqur, të mprehtë ushqim, të shpejtë dhe të ketë një grup të sëmundjeve të traktit digjestiv, ju nuk duhet të mbështetet në përdorimin e vetëm "live" kos të rregulluar situatën.

Megjithatë, kos mund pa dyshim të rekomandojë për ata që marrin antibiotikë, por aftësia e produkteve të qumështit për të luftuar dysbiosis ndërsa askush nuk e hodhi poshtë.

Përveç kësaj, yogurts janë të shijshme dhe Perëndimi janë kaq popullore që ata janë përdorur për të 35 kg për person në vit. Ne kemi të njëjtën mesatare rus të ketë jo më shumë se 3 kg në vit.

Sipas shkencëtarëve, mund të sigurtë hani kos ato kompani produkt të cilit cilësia është konfirmuar nga certifikata, por ende nuk është e nevojshme për të trajtuar këtë produkt si një droge.

Lajme përgatitur në www.washingtonpost.com