Verë e kuqe fiton inflamacionDr. Melendez Aliro - Ligjërues Departamenti i Sëmundjeve Infektive dhe Imunologjia, Universiteti i Glasgout dhe kolegët e tij duke nxjerrë në dritë misterin që pllakosur shkencëtarët nga momenti ata u zbuluan të parë pronat e dobishme e verë të kuqe. Si nuk resveratrol kontrolluar inflamacion?

Studimi shpjegon se si resveratrol ndihmon të shtypur inflamacion potencialisht jetë-kërcënuese të tilla si apendiksit, peritonit dhe sepsë.

Shtete të tilla si sepsë janë zakonisht shumë të gatshëm për të trajtuar. Edhe ata pacientë të cilët mbijetuan sepsë, kanë një cilësi shumë të dobët të jetës në të ardhmen, si inflamacion shkakton dëme në shumë organeve të brendshme.

Objektivi i studimit ishte një përpjekje për të gjetur një trajtim krejtësisht të ri të infeksioneve të rënda.

Rezultatet e testit tregojnë se resveratrol mund të përdoret si një drogë për të trajtuar inflamacion. Në të ardhmen, shkencëtarët shpresojnë të krijojnë një linjë të barnave anti-inflamatore në bazë të këtij antioxidant.

Resveratrol ka një gamë të gjerë të performancës, duke përfshirë plakjes vonesë dhe të mbrojnë kundër infeksioneve virale. Ai është në gjendje të pengojnë rritjen e qelizave të kancerit dhe clots gjakut intravaskular apo trombeve.

Kështu, sipas shkencëtarëve, përdorimi i përditshëm i një gotë verë të kuqe të thatë ndihmë të mbajtur ju të rinj dhe të jenë të shëndetshme.


Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Apendicit
  • Si të jetojnë më gjatë
  • Peritonit
  • Ushqim
  • Sepsis