Red lufton qepë kolesterolitQepë është një produkt i gjithanshëm për qindra vjet dhe është përdorur në një shumëllojshmëri të pjatave dhe kombinime të papritura në të gjitha cuisines të botës. Llojet më të zakonshme - qepë të verdhë, të kuqe, të gjelbër dhe të bardhë. Secili nga varieteteve të ndryshme të aromë e saj unik nga shumë kaustike dhe të mprehtë për shije të butë, dhe madje edhe i ëmbël. Mjekët shpesh them në lidhje me përfitimet ose qepë të bardhë.

Por shkencëtarët nga Hong Kongu gjetur kohët e fundit se prej qepëve të kuqe mund të jenë shumë të efektshme kundër kolesterolit të lartë. Për të thonë shkencëtarët, pas 8 javësh të konsumimit të rregullt të nivelit të kuqe qepë të "keq" kolesteroli është ulur me 20%.

Uljen e kolesterolit ndihmon në parandalimin e sëmundjeve vdekjeprurëse. Në të njëjtën kohë e përdorur në mënyrë aktive në Mesdhe dhe indian kuzhinë qepë të kuqe ndihmon trupin për të rritur nivelet e kolesterolit "të mirë" që na mbron nga sëmundja. Gjithashtu, qepë përmbajnë quercetin aktive bioflavonoid, e cila ndihmon kancerin mundi në nivelin e gjenit, rivendosjen gjenet eskaloi përgjegjës për shkatërrimin e qelizave të kancerit.

Gjithashtu, qepë të kuqe ndihmon për të përmirësuar funksionin e veshkave dhe të veshkave pastron nga azoti stimulon tretjen dhe rregullon zorrët, dhe, ashtu si qepë të bardhë, hap atë të mikroorganizmave putrefactive.


Përveç kësaj, nutritionists kuqe qepë në botë bëri një listë të produkteve që kanë një efekt rinovimin.