Frekuenca - kyç për shëndetin, hani të paktën 9 herë në ditë
Pak njerëz nuk e dinë se vlera e plotë e ushqimit varet
metabolizmi, organet dhe sisteme, indet dhe qelizat funksionojnë.
Ne - ajo që ne hamë, ajo është e njohur për pothuajse të gjithë. Jo më pak dhe gjithashtu
frekuenca e ushqimit - deri kohët e fundit, nutritionists këshilluar për të ngrënë të paktën katër ose pesë herë në ditë. Hulumtimet bashkëkohore është duke treguar se është e nevojshme
hani për një ditë nuk është shpesh, dhe shumë shpesh - të paktën nëntë herë
ditë. Shkencëtarët nga Imperial College në Londër besojnë se një regjim i tillë
Ushqimi ndihmon ruajtjen e presionit normal të gjakut, nëse është e nevojshme
merrni hequr qafe paund shtesë dhe për të zvogëluar nivelin e kolesterolit në gjak që

parandaluar zhvillimin e ardhshëm të shumë sëmundjeve të rrezikshme.

Në studimin e tyre, hulumtuesit krahasoi dietën e përditshme dhe
dietë pothuajse dy mijë njerëz nga SHBA, Kina, Britania e Madhe dhe Japonia.
Të gjithë këta njerëz hanë të njëjtin numër të kalorive në ditë, por
Grupi i parë ishte ushqyer vetëm pesë ose gjashtë herë në ditë, dhe e dyta - nëntë. Në
Rezultatet treguan se ata që preferojnë devyatirazovye vëllim rostiçeri
ushqimet janë shumë më pak të ngjarë të vuajnë nga obeziteti dhe hipertensioni, si dhe
sëmundjet e shoqëruara me nivele të larta të kolesterolit. I shpeshtë
Hahet mban nivelet normale të acideve yndyrore, i cili është shumë i dobishëm për


shëndetin e sistemit kardiovaskular. Si rezultat i këtij studimi Shqip
Shkencëtarët rekomandojnë që të gjithë ata që do të qëndrojnë të shëndetshme për aq kohë sa të jetë e mundur ose
të shpëtoj të sëmundjes ekzistuese, të shkojnë në devyatirazovoe ushqim.

Megjithatë, së bashku me rekomandimet për ndryshimin e-pritje
Mjekët Ushqimi nuk këshillojnë që të harrojmë se ne duhet të ndjekin përfshirë për kalori dhe cilësinë e ushqimit të përdorura. Është e papranueshme që të ketë mëngjes, drekë dhe
darkë në të njëjtën sasi si më parë, ndërsa në mes të ngrënies
ligët në snacks si ushqim të shpejtë, pije me sheqer, pasta dhe patate të skuqura. Nëse
ju të dy me rritjen e frekuencës dhe vakt do të rrisë kalori saj, shëndetin

ajo vetëm do të dëmtojë. Përveç kësaj, kalimi në "një normë të shëndetshme"
Çfarë për të ndoshta të heqin dorë nga ushqimi me shtesa të ndryshme:
enhancers shije, stabilizant, emulsifiers dhe strukturyruyuschymy
substanca.