Qigong për humbje peshe


Aktualisht, ka shumë mënyra për të humbur peshë, por më të zakonshme janë dietë, sportive dhe pritja e aditivëve të ndryshme ushqimore. Por kjo nuk i ndihmon të gjithë. Ndonjëherë një burrë dhe i angazhuar në sport dhe ha pak dhe merr medikamente të ndryshme, dhe pesha është mbajtur në të njëjtin nivel. Në këtë rast, kjo ka kuptim për ta kthyer në më pak të njohura, por jo më pak, dhe ndoshta metodat dhe teknikat më efektive. Një mënyrë mund të jetë ushtrime qigongu - sistemi i lashtë kineze e shërimit dhe të përmirësojë aftësive mendore dhe fizike. Çfarë është ky sistem Qigong dhe se si ajo mund të ndihmojë të humbni peshë?

Fjala "Qigong" - do të thotë "aftësinë për të kontrolluar frymarrjen dhe energji të brendshme." Me ushtrime të veçanta dhe të frymëmarrjes ushtron njerëz që praktikojnë qigong klasa, të mësojnë për të menaxhuar energjinë e brendshme - ajo është quajtur "qi". Nëpërmjet Qigong ushtron një person është në gjendje për të hequr qafe të sëmundjeve kronike, të përmirësuar shëndetin, blej fleksibilitet për të bërë më të energjik, të mësojnë të jetojnë në harmoni me mjedisin.

A Qigong promovuar e normalizimit të gjitha organet dhe sistemet e trupit të njeriut. Nëse trupi është duke funksionuar siç duhet, dukuri e mbipeshë ajo nuk është e kërcënuar. Së pari, kjo eshte shkak të normalizim të gjitha organeve të traktit gastrointestinal.


Së dyti, rritja e oreksit zhduket, dhe kështu overeating. Ju mund të pyesni, "Çfarë lidhje me ata që janë duke u shfaq mbipeshë?", U përgjigj - ju me siguri do të humbni peshë. Nëpërmjet terapi Qigong përmirëson qarkullimin, ind i ngopur me oksigjen, është djegur rezervat yndyrë. Përveç kësaj, qigongu është vetëm si çdo sistemet e tjera të plota sanitare, të bëjë rekomandime për dietë dhe ushtrimin.

Ushqimi i duhur, pas praktikës së qigongut është një kombinim harmonik të hahet pesë shije: e ëmbël, e hidhur, e papjekur kripur dhe me erëza, dhe aftësinë për të "dëgjuar" për trupin tuaj dhe për të kuptuar nevojat e tyre.

Prandaj, ata që zgjodhën teknikë qigongu për të humbur peshë, por së pari duhet të bëni një përpjekje dhe të heqë dorë nga yndyra dhe ushqime të lartë kalori - patate të skuqura, rrotullon, tymosur. Atëherë ju thjesht nuk duan këtë. Mjeshtër qigongu rekomandojnë të hahet soje në vend të mishit për darkë dhe 04:00 të fle. Përndryshe, hani si zakonisht, nuk ka kërkesa të rrepta për ushqim atje.

Ka ushtrime të veçanta qigongu kanë për qëllim humbje peshe. Ky grup i ushtrimeve të kryera në një ritëm të qetë ka për qëllim të punuar jashtë grupe të ndryshme të muskujve. Frymarrja Qigong ofron sistem të veçantë. Master i Qigong për fillestar janë të këshilluar që të fillojnë të fillojnë të ushtrojnë së bashku "Yoga Qigong".

Vështirë të besoj se ju mund të humbni peshë pa stërvitje të rëndë, por duhet të bëjë qigong, dhe ju do të shihni se kjo është e vërtetë!

Qigong masazh gjithashtu mund të ndihmojë në luftën kundër gjobë me të qenit mbipeshë. Por ky lloj i masazh ndryshon nga të tjerët në atë që kërkon punë aktive, jo vetëm nga një terapist masazh, por edhe në të klientit. Sigurisht, një artist i mirë është në gjendje për të kryer një kurs të trajtimeve (qigong vështirë), në të cilën klienti të humbur peshë, sidomos nëse mbipeshë ishte i vogël. Por pa punët e brendshme, pa dëshirën për shëndet dhe harmoni mbrapa peshë gjithsesi. Prandaj, qigong mjekësor masazh është më i mirë për njerëzit që aderon në këtë sistem shëndetësor.

Shëndeti Qigong ndikuar jo vetëm fizikisht por edhe shpirtërisht.

Kundërindikimet për masazh dhe ushtrime qigongu shumë pak - një lezione pustular lëkurës, gjakderdhje dhe rëndim të sëmundjeve inflamatore. Është e rëndësishme të theksohet se në praktikën e qigongut, veçanërisht nën mbikëqyrjen e një mjeshtri me përvojë, pothuajse pa efekte anësore. Dhimbje, lodhje të rënda dhe manifestime negative klasat e tjera Qigong gjithashtu nuk shoqërohet. Kineze Qigong ushtron pothuajse i sigurt.

Ky artikull do të tregoj vetëm bazat e asaj që qigong, dhe se si duke bërë Qigong të humbur peshë. Por ne shpresojmë se kjo është e mjaftueshme për të ju interesojnë seriozisht këtë sistem të mahnitshme që mund të ndihmojë jo vetëm të humbur peshë, por për të arritur shëndetin, harmoninë dhe jetëgjatësi.