Fitness në të mirat e ujit dhe të këqijat


 • Gjimnastikë ujë
 • Kënaqësia dhe përfitimet
 • Përse jo?
 • Gjimnastikë ujë

  Gjimnastikë Uji - është i angazhuar lloj të veçantë të aktivitetit fizik kur është
  të gjitha ndërsa muskujt e punës. Ekspertët e njohin njëri prej saj
  mënyrat më efektive për të humbur peshë dhe të shpëtoj e celulitit. Përveç
  që gjimnastikë uji është i përshtatshëm edhe për ato vajza që nuk më pëlqen
  Ushtrimi: përvojë e këndshme në ujë me i pashembullt
  uplifts trap i lodhshëm, por ata ishin të pa ajo Maine!


  Kënaqësia dhe përfitimet

  Ujë
  700 herë më e dendur se ajri - është e qetë shton stresin gjatë
  Trajnimi në pishinë. Në ujë gjymtyrët tona të kryejnë porosi

  lëvizje - në disa avionë (horizontal dhe
  vertikale). Dhe
  Kjo është - një ushtrim i madh për joints. Përveç kësaj, temperatura e ujit në
  pishinë 8-10 gradë nën temperaturën e trupit, e cila kontribuon
  humbja e kalorive dhe yndyra, si rezultat i kësaj.

  Uji është
  terapist masazh natyral. Kjo ulje off të gjitha të panevojshme, saturating lëkurën
  duke mbuluar lagështi, duke e bërë lëkurën të zhdërvjellët dhe elastik. Pas kësaj masazh ne nuk do të ndjeni dhimbje në muskuj, madje edhe pas
  trajnim intensiv. Trajnimi në ujë heq stresin në
  shpinë: ai të vijë i drejtë dhe i tendosur. Në tokë ky efekt
  nuk mund të arrihet.

  Presioni i ujit përmirëson qarkullimin e gjakut në


  Trupi dhe stimulon qarkullimin e gjakut, kështu që i domosdoshëm për gjimnastikë uji
  ata që vuajnë nga venat me variçe. Aktivitetet e ujit
  të bëjë një ndikim në frymëmarrje, ajo bëhet rytmichnishe, e cila
  faktori më i fuqishëm në sistemin kardiovaskular të trajnimit.

  Përse jo?

  Pro e gjimnastikë qartë - e bukur, e dobishme,
  emocionuese! Çfarë mund të parandaluar fillimin e klasave në ujë tuaj? Si
  ndonjë sport, gjimnastikë uji ka contraindications mjekësore, por e tyre
  bit.
  Ekspertët nuk e rekomandojmë stërvitje
  ode për njerëzit të cilët kanë pasur një sulm në zemër, astmë, dhe
  edhe njerëz të cilët e kanë dëmtuar eardrums dhe është

  sensibilitet për ftohjet.
  Vajzat që janë të prirur për alergji duhet të shmangin i fortë
  ujë chlorinated. Megjithatë, para se çdo klasë palestër
  duhet të konsultoheni me një mjek ose një instruktor.

  I dytë
  disavantazh mund të jetë se gjimnastikë uji nuk është i njëjtë
  formë ekonomike e palestër. Por duhet theksuar se me cilësi të lartë dhe të mirë
  Programet e zhvilluara në klubet sportive me një reputacion të merituar
  koha jonë është gjithmonë e shtrenjtë. Ajo është trajtuar si ushtrime në
  Simulators dhe për klasat me një trajner. Akvaarobika - nuk është përjashtim.
  Por kur është fjala për shëndetin, ajo është më mirë të mos për të shpëtuar, dhe besim
  profesionistë, jo për fillestar klubeve.

  Dhe se klasa intensive
  grup në pishinë nën instruktor të rreptë do të japë më shumë
  Rezultatet e dukshme se trajnimi në shtëpi herë pas here - nuk e kërkuara
  dëshmi.