Fitness bën njerëzit më të zgjuar
Shëndetin, bukurinë dhe humor i gëzuar pamendueshme pa aftësinë për të
punojnë në veten e tyre. Palestër rregullt, duke luftuar pasivitet fizike dhe refuzimin
skematik i jetesës "udhëtime ulur punës me makinë, i ulur në frontin e
kompjuter ose TV ekran "është thelbësore për të ruajtur
forcë dhe energji, toni i përgjithshëm trup dhe ndihmon në parandalimin e
lodhje, stres dhe sëmundje të ndryshme. Dhe palestër është i domosdoshëm për ata
i cili nuk dëshiron të rritet e vjetër dhe kërkon të ruajë formën jo vetëm të shkëlqyer, por
qartësia e mendjes - sipas studimeve të fundit të shkencëtarëve kanadezë, trajnimi
Intensitet të lartë e bëjnë moshën e mesme jo vetëm të shëndetshëm,

por edhe më të zgjuar.

Shkencëtarët nga Instituti i Kardiologji së Montreal, së bashku me
Shkencëtarët nga Universiteti i Montrealit, që kanë të bëjnë me plakjen,
kryer një studim të madh të shëndetit dhe performancën mendore të njerëzve
mosha e mesme. Për ta bërë këtë, ata i ftuan pjesëmarrësit me një moshë mesatare 49
vjet, ata që të çojë një mënyrë jetese i ulur dhe trashje pasur një problem - ata indeks
pesha e trupit në fillim të trajnimit ishte në varg në mes 28 dhe 31 (25-30 - dëshmi e peshë të tepërt mbi 30 - i trashë). Përveç kësaj, shumë
ishte rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare. Para se të klasave të
Vullnetarët shkuan përmes testeve të veçanta neuropsychological.


Mjekët gjithashtu
matur norma e rrjedhjes së gjakut cerebrale, parametrat fikse e zemrës
dhe të vendosur kufijtë e durimit të tyre fizik. Periodik intensiv
klasa palestër përfshihen periudha të shkurtra të ulët dhe të lartë stërvitje
efikasitetit, e cila përfshinte Long-distancë running, në këmbë dhe vrapim.

Si rezultat i këtij eksperimenti tregoi se
durim fizik i njerëzve që katër muaj më parë ka filluar
palestër, rrit me 15%. Gjithashtu, studiuesit gjetën se gjatë
Trajnimi rritur ndjeshëm ngopjes me oksigjen të trurit, e cila ishte
Arsyeja e aftësive intelektuale të subjekteve.

Prandaj, ata që
refuzon të rritet e vjetër dhe dëshiron të ketë të njëjtën mendje të mprehtë si një njeri i ri, mjekët
Rekomandojmë që të angazhohen në palestër të paktën dy herë në javë.