Fast-food ul fëmijët IQ
Ushqim i shpejtë ka qenë prej kohësh një pjesë integrale e botës moderne,
ku shumë të përpiqet për të ngrënë në arrati, pa hequr nga të përditshme të zakonshme
klasa. Shumica prej nesh, edhe ata që janë kundër ushqim të shpejtë, të vetëdijshëm
shije hamburger, qentë e nxehtë dhe madje herë pas here, po marrin ushqim të tillë. Nëse
Evropa dhe Shtetet e Bashkuara i luftëtarëve për ushqim të shëndetshëm do të hyjë në fuqi nga viti në vit,
në Rusi vazhdojnë të hapë dhjetra restorante, "McDonalds", e cila
për shumë janë simbol i ushqimit të shpejtë dhe ushqim junk. Sipas statistikave, më shumë
Vetëm ushqim të shpejtë të marrë në familjet me status të ulët social, i cili
ndikon në nivelin e IQ në fëmijët e ngritur në të tilla

prindërit.

Shkencëtarët britanikë kanë gjetur se prindërit me të lartë
Statusi socio-ekonomike shpesh japin fëmijëve të tyre ushqim të shëndetshëm në
si fruta të freskëta dhe perime, mish, djathë, drithëra dhe produkte të qumështit
produkteve. Ato familje ku prindërit janë të detyruar të ekonomizimit në ushqim ose
nuk ka nevojë për të i kushtoj vëmendje për këtë çështje rregullisht konsumojnë të skuqura,
skuqur në një shumë të majme ndenjur, cheeseburgers, i tretshëm dhe supave
petë dhe nuk heqin dorë patate të skuqura dhe një shumëllojshmëri të krisur me i dëmshëm
aditivëve. Studimi i afro katër mijë skocez
Fëmijët tre deri pesë vjet, studiuesit gjetën se fëmijët nga familjet e tifozëve


ushqim të shpejtë me IQ më të ulët se ato të ushqyer një dietë të shëndetshme.

Sipas mjekëve pediatër, një studim i tillë edhe një herë
përcakton faktin se ne - ajo që ne hamë. Ushqimi për fëmijë - ky komponent
që përcakton zhvillimin e të gjitha organeve njerëzore dhe sistemeve. Nëse cilësia dhe
Numri i ushqimit të fëmijës nuk do të takohen në rritje
organ, kjo në mënyrë të pashmangshme do të çojë në zhvillim të vonuar të rritjes dhe zhvillimit dhe
sëmundje të ndryshme. Siç e dini, ushqim të shpejtë që përmban
flavorings, colorings dhe enhancers shije në gjendje për të formuar një fëmijë
Varësia patologjik kur një vakt të zakonshëm do të duket pa shije.


Prandaj, pediatër nuk rekomandoj duke i dhënë fëmijës tuaj produkte kurrë të dëmshme, madje edhe në
Si një herë, "test".