Vegetarianism i suksesshëm


 • Vegjetarian me 30 vjet përvojë
 • Përfitimet financiare të vegetarianism
 • Rreziqet shëndetësore
 • Vegjetarian me 30 vjet përvojë

  "Ju do të bien dhëmbët shpejt të mjaftueshme, dhe ndoshta edhe të flokëve! "Sytë e djalë në vendin fqinj në shprehjen e këtyre pikëpamjeve të bujshme zgjeruar derisa ai pa mua, ndërsa rozpravlyayuchys me këmbë pjekur pule. I ngriti supet dhe duke pretenduar se ajo nuk paguan asnjë vëmendje të vazhdueshme në lëkundje. "Hej, por ju e dini? - Ai vazhdoi - Unë mund t'ju sjellë mish gjatë natës! Prindërit tuaj dinë asgjë di. Çfarë mendoni për këtë?! "Ai ishte me të vërtetë i shqetësuar në lidhje me të seriozisht, por se kujdesi ynë vetëm më bëri nervoz.

  "Jo, çdo gjë është e mirë. Unë nuk dua që asnjë mish! Pa të unë mund të bëjë gjithçka njëjtë si ju! "Dhe me këto fjalë, unë kërceu jashtë dhe vrapoi ritëm shtëpi për nënën time për të gjetur nëse unë do të bien të gjitha dhëmbët.

  E gjithë kjo ka ndodhur rreth 30 vjet më parë dhe tani unë Mayklin Bauer, është i kënaqur për të njoftuar ju se dhëmbët dhe flokët Unë ende në vend. Unë kam dy fëmijë të shëndetshëm, si nëna e tyre që prej lindjes respektuar qumështit-vegjetarian dietë. Pra, kur u pyet "A është e arsyeshme ushqim vegjetarian? A është e sigurt? " - Përgjigja ime - një firmë "po" për të dy pyetjet. Kjo dëshmohet jo vetëm përvojën time, ka një numër të provave - dhe të regjistruara në Bibël dhe rrjedh nga hulumtimi.


  Mendoni e të paktën dy prej shumë përfitime: financiar dhe që të çon në një reduktim të rrezikut për shëndetin.

  Përfitimet financiare të vegetarianism

  Vendi ynë është inflacioni i shfrenuar që na bën të gjithë të parë për shpenzimet tona. Zëvendësimi vegjetarian mishit, mund të kurseni në mënyrë të konsiderueshme të holla duke ngrënë ushqim me ushqime më shumë kalori. Në vend se të blej një pulë, nuk është më mirë për të blerë një kg fasule që kushtojnë katër herë më pak? Për më tepër, kjo shumë është e fasule të mjaftueshme për më shumë ushqim.

  Le të shikojmë në këto shpenzime të një pale tjetër. Nuk janë llogaritjet që tregojnë se 0,5 kg e prodhimit të mishit kërkohet më shumë se 3 kg grurë.


  Mendoni për të gjitha përfitimet që mund të merret duke shmangur përdorimin e mishit dhe të hahet drithërat për të shuar urinë tuaj.

  Rreziqet shëndetësore

  Kafshët dhe bimët mund të merrni të sëmurë. Nëse bimë është e sëmurë, ajo thahet dhe vdes. Në qoftë se kafsha është e sëmurë, pronar i tij e merr atë në thertore, ku kafshët janë sakrifikuar për të jo shefit të tij humbjet e pësuara. Pastaj njerëzit paguajnë një shumë të holla për të mishi merr në barkun e tyre. Kafshët dhe bimët janë po aq të absorbuar uji dhe ajri ndotësve. Në kafshë, këto substanca të grumbulluar, vidkladayuchys në indet yndyrore. Blerjen e mishit, njerëzit nuk mund të shohin këto substanca të dëmshme.

  Dhe kur ai ha mishin, ajo merr një dozë të madhe të substancave të dëmshme nga mjedisi.

  Në bimë nuk e grumbulluar substancave të dëmshme në numër të tillë. Edhe me kujdes larë produktet bimore, ne nuk mund të heqë të gjitha substancave të dëmshme; por nga të hahet ushqim vegjetarian, trupi ynë merr shumë më pak i substancave të tilla. Ky avantazh dietë vegjetarian. Rezultatet e studimit të gjirit të qumështit ushqyerjes me gji në 1400 tregoi se qumështi i grave që kanë ngrënë mish dhe prodhimet e qumështit përmbajnë dy herë më shumë substanca të dëmshme nga mjedisi se sa qumështi i grave që pasoi një qasje vegjetarian për të ushqyerit.

  Rezultatet e hulumtimit janë publikuar rregullisht, tregojnë se ushqimet bimore janë shumë më mirë i plotëson nevojat e trupit dhe përdorimi i saj redukton incidencën e sëmundjeve të ndryshme. Shkalla më e lartë e vdekjeve që japin sëmundje të zemrës dhe kancer. Këto dy sëmundje janë shkaqet 2/3 e të gjitha vdekjeve. Ka dy faktorët kryesorë që mund të shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare dhe kanceri - një pirja e duhanit dhe dietë të varfër. Kequshqyerja përfshin: - kolesterolit - konsumin e tepërt të yndyrës, veçanërisht të kafshëve - konsumi i tepruar i ushqimeve të lartë kalori, duke çuar në trashje - mungesën e fije dietetike në dietë.

  Kolesteroli hyn në trup vetëm nga ushqimi kafshëve. Është vërtetuar që rreziku i rritjes kardiovaskulare sëmundjeve me rritje futje kolesterolit. Pra, natyrisht, ne rekomandojmë përdorimin e kolesterolit të reduktuar në minimum. Megjithatë, ky rekomandim nuk është aq i ri! Përkundrazi, ajo është një zbulim i ri i sistemeve të lashta pushtetit të ofruara nga mijëra vjet më parë, ata që e krijoi dhe e mban trupin tonë, dhe përshkruhet në Shkrimet. Lexoni Zanafilla 1,29. Zoti urdhëroi: "Çdo farë barishte mbjellje dhe çdo pemë fryt i një farë drurë që mbanin të cilit; kjo do t'ju shërbejë si ushqim." Kjo - fruta, drithëra, arra, perime dhe fara.

  Shko në krye.