Në nxitojnë të përjetshëm për të fajësuar ushqim të shpejtëSipas statistikave, në këtë moshë të lartë përshpejton shumë njerëz preferojnë të hanë ushqim të përgatitur. Tifozët më të flaktë të ushqimit të shpejtë në vendet e zhvilluara është e burra të moshës 18 deri në 24 vjeç, por vajzat nga nuk ka pothuajse asnjë vonesë. Siç e dini, punë dhe studim shpesh shtyjë në sfondin e kujdesit shëndetësor dhe të detyruar për të kaluar në një formë të ushqimit, darkë, duke lëvizur dashes të shkurtër nga zyra në kafene dhe shko mbushje një hamburger në gojën e tij.

Sigurisht, shumica prej nesh e di se sanduiçe viçi
tabletë në vend të mishit të cilësisë dhe të thata patate, të skuqura në një sasi të madhe të vajit vegjetal, jo vetëm që mund të shkaktojnë trashje, por edhe të çojë në probleme serioze me traktin gastrointestinal, por të heqë dorë ushqim të lirë dhe të shijshme nuk është e lehtë për shumë.

Megjithatë, shkencëtarët e quajnë atë bërë. Sipas studimeve të fundit, kryeson ushqim të shpejtë ndaj ndryshimeve negative në psikologjinë e njeriut, kjo e bën të nxitojë edhe atje ku ai ka arsye objektive.

Kohët e fundit një eksperiment që kishte për të marrë video të një grup të njerëzve, e cila është ndërtuar në kuadër 25 me logon e McDonalds. Pastaj ky grup i njerëzve dhe atyre që nuk e kanë shikuar këtë video, përgjigjuni pyetjeve të testit të propozuar. Rezultati ishte se ata që e shikuar filmin me logo McDonald, përfundoi detyrën shumë më të shpejtë, por më pak efikase se një grup njerëzish të cilët nuk e kanë shikuar këtë video. Eksperimenti u konkludua se dashuruar hamburger në mendje ndërton një zinxhir logjik i "fast-food-asnjë kohë duhet të shpejt të hani dhe të kandidojë", që mund të shtoni stresin në jetën tonë tashmë jo gjithmonë e lehtë.Novostpodhotovlena Svetlana Khomenko.