Në 30 vjet, është e nevojshme për të përdorur arra dhe 60 të refuzojë suxhukSiç e dini, çdo metabolizmi 10 vjet ngadalëson në 2,3% dhe në kequshqyerja shpesh sjellin me vete jo vetëm mbipeshë, por edhe probleme shëndetësore. Shumica nutritionists besojnë: ju nuk mund të hani në njëzet vjet, si dhe tridhjetë e dyzet - si dhe gjashtëdhjetë.

Deri në 25

Në këtë moshë, trupi i njeriut është në kulmin e aftësive të tyre fizike, metabolizmi duke me kapacitet të plotë, dhe mbipeshë në shumë raste shkon disa ditë, një kohë mjaft të shkurtër që të heqin dorë nga ëmbëlsirat. Kur enët zgjedhur duhet të preferojnë mish ligët, produktet e qumështit, fruta dhe perime.

30+

Në këtë moshë, njerëzit shpesh hani në arrati, kryesisht ushqim të shpejtë, e cila në të mirë nuk do të sjellë ndonjë përfitim për shëndetin, dhe se është shkaku i fituar peshë. Tridhjetë vjet të kohës për të kufizuar futje yndyrë të 60-80 gram në ditë, hani më shumë perime, fruta dhe arra.

40 +


Gjatë kësaj periudhe, në masë të muskujve të reduktuar, depozitat yndyrë rritet, metabolizmi ngadalësohet. Shkencëtarët janë të këshilluar që të rrisin shpenzimet e energjisë dhe për të përshtatur sasinë e kalorive të përthithura. Nëse nuk ka kohë për gatim, më mirë preferojnë perime të ngrira.

50 +


Gratë nevojë për të ruajtur nivelin e kalciumit në trup.


Kalciumi është gjetur në qumësht, kos, djathë dhe djathë (aq më e vështirë e djathë, më shumë kalcium në të), si dhe brokoli, lakër dhe panxhar.

60 +


Nëse ju doni të jetoni në lumturi pas në këtë moshë, është e dëshirueshme për të krejtësisht të heqë dorë mish të skuqur, salcice, salcice dhe mish të tymosur. Kjo do të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kancerit të stomakut dhe sëmundjeve të tjera.