Mënyra aktuale e trajtimin e trashje


 • trajtim nelekarstvennoho
 • Mjekim
 • Kirurgji
 • Konkluzionet


  trajtim nelekarstvennoho

  Trashje - problemi i paraqitjes dhe shëndetin.
  Trashje është jo estetike, dhe serioz problemi mjekësor, social dhe ekonomik. Kjo është një kronike, e karakterizuar nga rifillimi shpeshta. Sepse e kryera kurse më herët përhershme e trajtimin e trashje në mënyrë të pashmangshme të çojë në rikthim dhe për të rritur peshën e trupit. Terapi ulët afatshkurtër, rezultatet, nga ana tjetër, i dha të rritet në mosbesim pacientët dhe mjekët në nevojën dhe mundësinë e trajtimit të suksesshëm të trashje.

  Vetëm terapi përhershëm gjatë gjithë jetës trashje mund të arrijë rezultate relativisht të qëndrueshme.

  Në shumicën e rasteve, shkaku kryesor i trashje nuk mund të identifikojë - 95% e pacientëve me të ashtuquajturin trashje ekzogjen-kushtetues. Deri më tani trashje në një kuptim një sëmundje e pashërueshme, dhe të gjitha trajtimet e propozuara vetëm mund të kontrollojë rrjedhën e saj.

  Prioritet kryesor në trajtimin e trashje është ulja maksimale sëmundshmëria, për të përmirësuar cilësinë dhe kohëzgjatjen e jetës së pacientëve. Për këtë qëllim, kursi i trajtimit në vendin e parë për të arritur përmirësimin e parametrave antropometrike: pesha, indeksin e masës trupore (BMI), bel perimetër.

  Sa duhet të humbasin peshë?


  Shumica e pacientëve që kërkojnë për të maksimizuar humbje peshe për një afat më të shkurtër, shumë besojnë se mënyra e trajtimit, më mirë më shumë peshë ajo resets. Më të kënaqur pacientët humbje peshe është zakonisht një mesatare prej 25%; në të vërtetë - një numër i konsiderueshëm i pacientëve doni të arritur ashtuquajturin peshë ideale trupore.

  Megjithatë, rezultati mund të jetë i mirë vetëm në qoftë se ju mund të zvogëlojë rreziqet shëndetësore dhe për të arritur rezultate të qëndrueshme.

  Sot përfundimisht provuar se humbje peshe moderuar - 5-10% të peshës fillestare (rreth 5,10 kg) - një efekt pozitiv mbi shëndetin dhe zvogëlon rrezikun e komplikimeve të trashje ose përmirësojnë rrjedhën e tyre nëse ata tashmë kanë.

  Kjo është veçanërisht e vërtetë e hipertensionit, diabeti Tipi II, sindroma obstruktive apnea gjumë (dështimit respirator) në ëndërr, sëmundje të sistemit musculoskeletal.

  Pesha humbje 7-10 kg përmirësojë prognozën e pacientëve që jetojnë: të zvogëlojë rrezikun e diabetit me një mesatare prej 50% të sëmundjeve të zemrës - 9%, rrit jetëgjatësinë.

  Përparësia e humbje peshe moderuar është fakti se kjo humbje peshe është kryesisht për shkak të humbjes së indit dhjamor nuk e rrisin rrezikun e osteoporozës në pacientët e moshuar (mbi 40 vjeç), është arritur lehtë dhe kërkon jetese drastike ndryshon pacientët.

  Sharp si humbje peshe (20% ose më shumë) të vazhdojë në mënyrë të pashmangshme çon në tërhiqem fituar peshë.

  A duhet për të humbur peshë të shpejtë? Taktikat e adoptuara aktualisht moderuar humbje graduale e peshës, të cilat mund të zvogëlojë frekuencën e relapses dhe ndihmon kontrollin e trajtimit. Më e mirë është për të reduktuar peshën e trupit nga 0,5-1,0 kg në javë. Saj në këtë normë, humbje peshe është një humbje prej 5-15% të peshës origjinale, i shoqëruar me përmirësimin e statusit shëndetësor të pacientëve.

  Më shumë humbje peshe intensiv mund të jetë i motivuar vetëm nga arsye mjekësore: trashje patologjik (BMI 40), sindromi apnea gjumë, i kirurgjisë së planifikuar.

  Pesha humbje zakonisht zgjat 6 muaj, me humbjen më intensive peshe në 3 muajt e parë të trajtimit, dhe ndryshimet në periudhën e trupit stabilizimit peshë (6-12 muaj). Kjo periudhë është e rëndësishme për rezultate të qëndrueshme pozitive. Pasi stabilizimin e peshës trupore në çdo rast pyetje e nevojës për humbje të mëtejshme peshe ose mirëmbajtjen e peshës arritur.

  Qasje individuale. Një parim i rëndësishëm i trajtimit modern të trashje është individualizimi i saj. Kështu, në disa raste, prioritet mund të pushojë rritjen e peshës trupore, dmth stabilizimin e saj në tjetër - humbje peshe ose mirëmbajtjen e arritur, dmth parandalimin rikthim, rrallë - për të arritur peshën normale të trupit.

  Ndryshimi i jetesës. Mbipesha - rezultat i dallimit të gjatë-ekzistuese bilancin energjetik kur konsum energji tejkalon kostot e saj, madje edhe në relativisht të vogël. Në mënyrë tipike, pacientët me trashje dhe aktivitetit fizik ha tepër ata i ulët. Prandaj, trajtimi i pacientëve të trashë zakonisht fillon me ndryshuar dietën dhe rritjen e aktivitetit fizik.

  Megjithatë, këto trajtime, duke çuar në humbje peshe në shumë pacientë nuk janë gjithmonë të arritur rezultatet e dëshiruara. Në akumulimin e peshës kryesor tepërt rolin e luajtur nga jetese i sëmurë, i cili përbëhej vite dhe e vështirë për të ndryshuar.

  Themeluar se më shumë se 60% e pacientëve me trashje të ketë shkelje të dukshme të hahet sjellje: rrit oreksin, ulur pėrshkueshmėrisė, ushqimet e rralla dhe të bollshme kryesisht gjatë natës, është rritur mall për ëmbëlsirat, ushqime niseshte, veçanërisht gjatë stresit emocional. Pacientët të tjera mund të mohojë overeating, mos e vërejnë atë, edhe pse dieta e tyre është e dominuar zakonisht nga yndyrë të lartë, kotoryhe lartë ata nuk mund të hani shumë, por të marrë ato sasi të tepërt të kalorive.


  Mjekim

  Prandaj, është e rëndësishme trashje farmakoterapyya, që rrit efikasitetin e dietës, tolerancës trajtimit, të lehtësuar pajtueshmërinë me rekomandimet për ndryshimet e jetesës.


  Droga veçanërisht të rëndësishme që promovojnë humbje peshe përmes normalizimit të hahet sjellje. Kjo është një mënyrë qendrore që veprojnë barnat që ndikojnë qendrore neurotransmitters të sistemit nervor të përfshira në menaxhimin e sjelljeve të ushqyerit.

  Sibutramine - një nga këto barna. Ajo është përdorur për trajtimin afatgjatë të trashje. Sibutramine rrit ndjenjën e ngopjes, reduktuar futje e ushqimit dhe normalizimit të hahet sjelljen dhe zhvillimin e shprehive të sakta të hahet, të cilat në mënyrë të pashmangshme çon në humbje peshe dhe maturi afatgjatë e arritur.


  Kirurgji

  Në format më të rënda të trashje - BMI 40 kg / m2, pa marrë parasysh praninë e sëmundjeve shoqëruese, BMI 35 kg / m2, të kombinuara me sëmundje të rënda të lidhura me trashje, dhe paefektshmërinë e terapi trajtim konservativ kirurgjik të trashje.


  Konkluzionet

  Kështu, trajtimi i obezitetit është komplekse dhe duhet të përfshijnë të dy mjete farmakologjike dhe jo-farmakologjike të terapi. Në çdo rast, taktikat, vendndodhjen dhe sekuencat e trajtimit përcaktohet nga mjeku dhe varet nga shkalla e trashje, llojit të saj, prania e faktorëve të rrezikut ose sëmundjeve të lidhura zhvilluara, karakteristikat e të hahet sjellje, mënyrë e jetës.

  Çelësi për trajtimin e suksesshëm të trashje është që të zhvillojë modele të duhura të hahet dhe aktivitet fizik në stilin e jetës së përgjithshme të shëndetshme që duhet të jenë të njohura për pacientin.

  Informacion nga artikullin "Current qasjet në trajtimin e obezitetit."

 • Lexoni gjithashtu:

 • Trajtimi i trashje: Metodat e tanishme
 • Parimet e trajtimin e trashje
 • Si të Treat Shëndoshje? Përmbledhje e metodave
 • Trajtimi kirurgjik i trashje
 • Njeriu i mirë e tepërta, apo si për të ende të humbasin peshë?