Yoga Styles


 • Hatha Yoga
 • Bikram Yoga
 • Ashtanga Yoga
 • Yoga Ayenhar
 • Kundalini yoga

 • Hatha Yoga

  Yoga Klasike -
  formë popullore e yoga në Perëndim. Kursi ofron pjesëmarrësit kryejnë
  shtrihen, ushtrime të frymëmarrjes, ushtrime për relaksim dhe nganjëherë (por
  jo gjithmonë) meditim. Mësuesit e ndryshme theksoj ushtrime të ndryshme:
  Disa të paguajnë më shumë vëmendje për të ushtruar, dhe të tjera më shumë
  të përqëndrohet në relaksim, rregullimin e frymëmarrjes dhe meditimin. Pra, para se ju djeg
  në rrjedhën e Hatha yoga punësimit, ju duhet të flisni me një mësues.


  Bikram Yoga

  Gjithashtu i njohur si "i nxehtë
  Yoga. " Emri ishte në nder Bikrama Choudhri (Bikram Choudry), i cili në 1957 ishte

  kampion kombëtar India Yoga në moshën 12 vjeçare. Në 20 vjet, Bikram marrë
  plagosje, dhe mjekët i tha atij se ai kurrë nuk do të jetë në gjendje të ecin për shkak të rinj
  njeri zhvilluar një sërë postures për të rikthyer shëndetin në mjedis të nxehtë,
  që trupi është djersitje rëndë, duke e zvogëluar mundësinë e lëndimit në
  zgjas.

  Bikram klasë yoga tregon një numër të dispozitave të 26 Hatha yoga dhe
  Dy ushtrime të frymëmarrjes të kryera në një dhomë të nxehtë (vendin).
  Bikram Yoga Ushtrimet për të forcuar çdo pjesë e trupit në një siç duhet
  mënyrë. Çdo sjellje përgatit trupin për të ardhshëm, dhe sekuencën e tyre
  rrit rrjedhjen e oksigjenit dhe përmirëson largimin e toksinave nga trupi.  Ashtanga - yoga

  Ashtanga Yoga fjalë për fjalë do të thotë "yoga
  tetë aspekte ", e cila është një referencë për tetë parimet bazë
  yoga klasike. Kjo është forma më e vështirë e yoga - intensive ushtrimeve. I saj
  Popullariteti në Perëndim për shkak të kalimit nga sportet konvencionale
  në këtë formë të klasa yoga pothuajse i padukshëm.

  Ashtanga kërkojnë madh
  Shpenzimet fizike si rezultat i të cilit trupi është i nxehtë dhe djersitje, e cila çon
  intensive në eliminimin e toksinave nga trupi. Si rezultat i ushtrimit të rregullt
  antanha yoga përmirëson qarkullimin e trurit, muskujt janë forcuar,
  rritur fleksibilitetin. Ashtanga Yoga kërkon sinkronizimin frymëmarrjen me një numër të ushtrimeve

  (Pos), ndryshon me shpejtësi dhe gjithmonë bëhet një të caktuar
  rend.


  Ayenhar -yoga

  Kjo formë e yoga njohur për përdorimin e
  shtesa të ndryshme të tilla si rripa vend dhe të tjera të nevojshme
  për miratimin e postures (asanas). Kjo formë e yoga është i bazuar edhe në tetë aspekte të tradicional
  Yoga projektuar për të zhvilluar forcën, durim, fleksibilitet, bilanc, dhe
  edhe kapaciteti për përqendrim mendor dhe meditim.

  Ayenhar Yoga - një formë e Hatha Yoga, kështu
  nënkupton adoptimin e të ndryshme paraqet dhe i kushton vëmendje të veçantë në të djathtë
  pozita e trupit.


  Kundalini yoga

  Forma të tjera të yoga përqendrohet më shumë
  vëmendje në aspektin shpirtëror. Për shembull, Kundalini Yoga fokusohet në shpirtërore

  zhvillim si e lidhur me ushtrimin e qendrave të trajnimit të energjisë psikike
  Trupi i njeriut (chakras).

  Kundalini Yoga ka marrë zyrtar
  Statusi vetëm në fund të viteve 1960. Qëllimi - për të zgjuar njeriun e fjetur në mendor
  energji. Një grup i ushtrimeve Kundalini Yoga përbëhet prej pozicioneve të thjeshta të trupit,
  Ushtrime të frymëmarrjes dhe të kënduarit mantras.