Përpjekjet për të pastruar trupin mund të dëmtojëKohët e fundit, detoxification është duke u bërë gjithnjë e më popullore. Miliona njerëz janë duke u përpjekur për të përballojë recetat për të shpëtoj trupin duke shpresuar për të shpëtoj trupin e toksinave, rinovimin dhe rifituar shëndetin e mirë. Prodhuesit e "pastrimit", do të thotë të siguruar që procedurat e rregullta detoxification ndihmojë të na shpëtoj e lodhjes, dhimbje koke, bloating, dhimbje prapa dhe skuqje të lëkurës. Por në fakt, një shumëllojshmëri të pastrimit të trupit jo vetëm të ndihmojë për të përballuar me problemet e lartpërmendura, por edhe mund të shkaktojnë dëme shëndetësore.

Sipas shkencëtarëve britanikë, Gabimi më i zakonshëm është i bazuar në faktin se toksina grumbullohen në trup dhe duhet të të shpëtoj prej tyre.

Por trupi është krejtësisht i largon të gjitha të panevojshme, sepse ai nuk kishte nevojë për ndihmë të mëtejshme. Përveç kësaj, deri tani asnjë nga prodhuesit e shtojcave ushqimore pastrimit dhe agjentë të tjerë të pastrimit nuk mund të jap një përkufizim të saktë të termit "detoxification" dhe të provojë se produktet e tyre kanë një efekt detox. Megjithatë, kjo nuk i pengon ata çdo vit për të rritur shitjet e të gjitha llojeve të pilula mrekulli dhe potions.

Në kurset e para të tableta të tilla zvogëlon përqendrimin e sheqerit në gjak, që e bën të mundur që të ndjehen një ndjenjë të butësi reklamohen gjerësisht, por me të vërtetë nuk ka dobi për shëndetin e saj nuk është. Rezultati i detoxification është kryer pa mbikëqyrje mjekësore, shpesh dispepsi.


Një rrezik për jetën dhe shëndetin edhe trajtimet ndërkombëtarisht të njohura spa bazuar në përdorimin e baltë. Verën e kaluar, gruaja kanadez ka vdekur gjatë përfundojë detox baltë. Siç tregohet nga hetimi, viktima vdiq nga një goditje dhe asfiksisë (mbytja).