Sport njerëzit më të zgjuarStudimi i përfshirë 1.2 milion trupat suedeze 1950-1976 gg .. lindjes. Gjatë telefonatës, ata kishin analizuar nivelin e zhvillimit intelektual dhe fizik.

Rezultatet tregojnë praninë e një lidhje e qartë formë të mirë fizike dhe rezultate më të mira e testit IQ. Veçanërisht i lartë ishin rezultatet në të menduarit logjik dhe të kuptuarit e gjuhës. Megjithatë, siç doli, inteligjencës vetëm ndikon në palestër përgjithshme fizike, jo cilësor me energji.

Sipas Profesor Michael Nilsson, të jetë fizikisht i fortë është që të kemi një zemër të shëndoshë dhe kapacitet të madh të mushkërive. Vetëm në rrethana të tilla trupi mund të sigurojë një nivel të mjaftueshëm të oksigjenit të trurit.

Kjo është arsyeja pse shëndetësor ballë përgjithshme në vend se fuqia e muskujve.

Duke analizuar të dhënat e marra në studimin e binjakëve, studiuesit arritën në përfundimin se nuk ka gjene, përkatësisht faktorët e mjedisit të shpjegojë lidhjen midis shëndetit dhe të shërbimit të fshehtë të lartë.

Ne gjithashtu mësuam se të rinjtë të cilët janë të përfshirë në mënyrë aktive në sport në moshën 15 deri në 18 vjet, rrit zhvillimin e tyre intelektual. Prandaj është e nevojshme për të siguruar që ata rregullisht morën pjesë në aktivitetet e edukimit fizik, veçanërisht në qoftë se ju doni që ata të kenë sukses në matematikë dhe shkencat e tjera teorike.

Si pjesë e një studimi mbarëkombëtar, studiuesit krahasuar të dhënat shëndetësore të përgjithshëm dhe të gjendjes socio-ekonomike të njerëzve që ata i kanë fituar gjatë jetës.


Ata që ishin në formë të shkëlqyer fizike në moshën 18, atëherë lehtësisht marrë arsim të lartë dhe ishin në gjendje për të marrë një punë më prestigjioze dhe të mirë-paguar.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com